Съхранение на стволови клетки- къде

• 20 968
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
  • София
А, значи и други банки я предлагат тази услуга. Явно наистина трябва да проуча по-сериозно въпроса.

# 16
  • Калифорния
Аз пък именно заради спама и плюенето по конкуренцията, които практикуват от Future Health (виж няколко поста по-горе Wink) не замразих при тях.  Peace

# 17
Аз пък именно заради спама и плюенето по конкуренцията, които практикуват от Future Health (виж няколко поста по-горе Wink) не замразих при тях.  Peace

Те, щото другите не го правят  Joy Joy Joy
Според мен, търговската стратегия, която е избрал някой български представител, няма нищо общо с качеството на контрол в Англия.

# 18
  • Калифорния
Миналата година, когато избирах къде да замразя, никой друг не го правеше   Naughty
А докато пробата стигне до Англия за нея и за взимането й отговаря точно българското представителство. Наистина, сигурно не търговския отдел (ако изобщо имат такъв), но все пак спама говори за манталитета на ръководството, а ръководството отговаря за качеството на работата.

# 19
Малко неточно се изразих. Едва ли може да се говори за "търговска стратегия", щателно обмисляна, преценявана и обсъждана от някакво "ръководство". "Търговският отдел", когато аз се запознах с тях, се състоеше от един човек и аз се съмнявам, че той дава отчет на шефовете си за начина, по който си набира клиентите. Има ли еди-колко си нови клиента този месец? Има. Ето ти бонуса. Това е.

В България виждам постоянна липса на контрол върху фирми и институции. С какво ми е гарантирано съхранението в продължение на 18 години в една българска банка? Ами те примерно ще фалират след 5 години, ще са си намерили законовите вратички да се измъкнат без усложнения и заповядай си стволовите клетки обратно. Примерно. Нагледни примери бол (макар и от други сектори, различни от здравеопазването). Затова съм за чуждите банки.

# 20
Момичета, искам да питам, то рибата в морето, т.е бременност няма, ама тъй като мъжът ми е с МС, а знам че се експериментира с присаждане на стволови клетки, някой някаква информация дали в БГ се правят такива операции (за регенерация на нерви)? Идеята е, ако успеем да забременеем дали мога да съхраня стволови клетки от неговото дете, за да му помогнем един ден.

# 21
  • Някъде там
Аз лично съхраних стволово клетки от пъпна връв и тъкан /надявам се никога ама никога да не използвам/ в http://www.cells4life.bg/ След голямо проучване се спрях при тях
1 Използва се цялата кръв от пъпната връв
2 Разпределя се в няколко различни части на Великобритания
3 Съхранява се до 25 г. след това годишна такса е поносима

Поне за мен това е една много надеждна банка  Peace

# 22
Момичета, искам да питам, то рибата в морето, т.е бременност няма, ама тъй като мъжът ми е с МС, а знам че се експериментира с присаждане на стволови клетки, някой някаква информация дали в БГ се правят такива операции (за регенерация на нерви)? Идеята е, ако успеем да забременеем дали мога да съхраня стволови клетки от неговото дете, за да му помогнем един ден.

Здравей,
изпращам ти един линк, но мисля, че в България се правят трансплантации на стволови клетки от костен мозък, не от кръв и тъкан.
http://nsbalhz.bg/structure/sb/depttransplant.html

Ще ме извиниш за въпроса, но какво е МС ..... не успях да те разбера.
Пожелавам Ви да си имате детенце скоро време, но стволовите клетки на детето могат да се трансплантират на бащата или майката, но  в зависимост от DHK анализа и съвместимостта, а доколкото знам, за майки и бащи е малко вероятно, но все пак не се знае... зависи от съвместимостта както казах.

Успех Ви пожелавам Wink

# 23
МС= множествена склероза. Няма лечение, това нервно дегенеративно заболяване, при което имунната система разрушава миелиновата обвивка на нервите. В момента на запад се провеждат експерименти с лечение с присажане на стволови клетки именно от пъпна връв, като идеята е, че тъй като те се превръщат в клетките, от които организмът има нужда, те е изградят наново увредените нерви. Това е единственото, което би могло да помогне, защото няма как иначе да се изгради нов нерв на мястото на увредения. Генетичната съвместимост между него и собственото му дете би трябвало да е много по-висока отколкото с когото и да е друг.Но както казах, това е все още на експериментално ниво дори и на запад. Все пак, ако успеем да направим дете ще искам да замразя, ако не за него, поне като застраховка на детето.

# 24
МС= множествена склероза. Няма лечение, това нервно дегенеративно заболяване, при което имунната система разрушава миелиновата обвивка на нервите. В момента на запад се провеждат експерименти с лечение с присажане на стволови клетки именно от пъпна връв, като идеята е, че тъй като те се превръщат в клетките, от които организмът има нужда, те е изградят наново увредените нерви. Това е единственото, което би могло да помогне, защото няма как иначе да се изгради нов нерв на мястото на увредения. Генетичната съвместимост между него и собственото му дете би трябвало да е много по-висока отколкото с когото и да е друг.Но както казах, това е все още на експериментално ниво дори и на запад. Все пак, ако успеем да направим дете ще искам да замразя, ако не за него, поне като застраховка на детето.
Здравей отново,
благодаря ти за пояснението. Стволовите клетки са 100 % съвместими с детето. За братче и сестриче също процента е висок, защото вече има успешни трансплантации които доказват, че стволовите клетки на братчето или сестричето са помогнали. За родителите % е по-нисък...
НО все пак медицината се развива с всеки един изминал ден и съм сигурна, че след 10 години ще се лекуват и третират и други болести.
Сигурна съм, че ще успеете да си направите детенце, просто спокойствие трябва да имате, всичко е на нервна почва. Добре сте решили да си съхраните, това е един вид застраховка. Simple Smile

# 25
Де да беше на нервна почва - две запушени тръби, предстои ми операция за хидросалпингс и отстраняване + лоша морфология на ММ заради имуномодулаторите, които приема.  Laughing Затова съм лееееко скептична откъм това дали ще успеем или не, надяваме се второто инвитро да ни донесе повече късмет. Благодаря ти за милите думи, и аз така се надявам след 10-на години медицината да се е развила и със сигурност бих съхранила. Дори и да не е за него   bouquet

# 26
Здравейте момичета. Ще се включа в темата (въпреки, че вече може и да съм малко пристрастна). След голямо чудене, ровене, писане, и коментиране с кой ли не избрах Cryo Save. 2 бяха основните причини - в договора им е вписан адрес, телефон и т.н. на лабораторията в Белгия - знам къде се намират клетките, даже мога да отида на посещение ако имам възможност. Втората причина е, че не са представителство както всички останали чужди банки, които работят в България. Успех на всички с избора, дано да е наистина най-добрия. И разбира се - дано никога не ни се наложи да използваме тези клетки  Praynig

# 27
  • София
Днес отделих малко повече време на проучване на банките за стволови клетки, но едно нещо не можах да разбера. Част от банките /Future Health, Cryo-Save, Cells4life/ дават предварително сак за съхранение, който ние трябва да занесем в болницата при постъпване за раждане. При това положение идва ли техен представител, за да събере клетките или се очаква някой от лекарите в болницата да свърши тази работа?

# 28
Днес отделих малко повече време на проучване на банките за стволови клетки, но едно нещо не можах да разбера. Част от банките /Future Health, Cryo-Save, Cells4life/ дават предварително сак за съхранение, който ние трябва да занесем в болницата при постъпване за раждане. При това положение идва ли техен представител, за да събере клетките или се очаква някой от лекарите в болницата да свърши тази работа?

Здравей и от мен,
независимо, че сака ще бъде с теб когато постъпваш в болницата, някои от банките изпращат свой екип, на  други пък лекарите взимат самите стволови клетки.

# 29
  • Някъде там

Здравей и от мен!!!При мен беше така след като ме приеха в болницата ми взеха сака и  оттам нататък доктора поема. След като мина секциото представител на фирмата го взема от лекаря  Peace

Общи условия

Активация на акаунт