Съхранение на стволови клетки- къде

• 20 958
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
Ние се обаждахме в националната тъкънна банка тъй като информацията по различните сайтове и фирми е различна. Докторите от там казаха, че шанса са пълна съвместимост между 2 деца е 25%, а между дете и родител 50%. За това взехме решение и за второто дете да запазим клетки. Ползваме КриоСейф не заради друго, но в БГ за нас са най-читави.

Позволих си да направя сравнение на цените на КриоСейф в различните държави и излязоха любопитни резултати - от 21 държави таксата в БГ е една от най-скъпите:

Country   Initial fee   Cord+ 25year fee   Sum  in leva
Romania   250                      1950   2200
lebanon   250                      2200   2450
macedonia   150                      2300   2450
ALBANIA   250                      2300   2550
BOSNIA   210                      2340   2550
chroatia   210                      2340   2550
cyprus   100                      2450   2550
greece   250                      2300   2550
kosovo   250                      2300   2550
montenegro                                 2550
slovenia   210                      2340   2550
italy           250                      2410   2660
BAHRAIN   767                      1917   2684
egypt           210                      2545   2755
luzemburg   250                      2545   2795
netherlands   250                      2550   2800
uae           591                      2365   2956
latvian   250                      2750   3000
Bulgaria   511                      2530   3041
norway   210                      2980   3190
Switzerland   488                      2790   3278

# 46
Здравейте!

Със съпруга ми избираме фирма за съхранение на стволови клетки в момента и искам да помоля мамите, които са се спрели на Future-health дали могат да ми дадат малко информация за договорът им.
Прегледахме го, но ни смущава няколко неща:
1.Нарича споразумение
2.Няма поле за техен подпис или печат на никоя от страниците
3. Никъде не е записан булстат нито на Futere-healht, нито на Афродита
4.На анекса за финансиране има сканиран (не оригинален) подпис.

на вашите догори, някой от тяхна страна подписва ли се и слагат ли печат?

# 47
Ние също се бяхме спрели на Future-health ,но в последния момент си променихме решението и днес сключихме договор с Cells4life. Променихме си решението, защото Cells4life вземат цялата кръв от пъпната връв и цялата пъпна връв за същите пари. Те разделят количеството на 6 части ,а всички други на само 2 части. Това беше главната причина да си променим решението.Надявам се да съм била полезна и успех  Simple Smile

# 48
Когато съхранявате стволови клетки от пъпна връв, се поинтересувайте при какви болести те биха били могли да се употребят. От пъпната връв мисля бяха за левкемии основно приложими. Също така знайте, че в България не може да се лекува със стволови клетки (по закон) и ако се наложи, трябва да се извърши в чужбина. За стволовите клетки е противопоказно да се транспортират по въздух- трябва само по земя. И най-важното: в БГ като вземат пъпната връв те не отделят чиста фракция стволови клетки (те са само няколко процента от всички клетки там), а замразяват един голям шейк от клетки...контакта на стволовите клетки с диференцирани клетки, може да повлияе (и повлиява) негативно върху тяхната потентност......и въобще винаги имайте едно на ум, че това е малко за ваше психологично успокоение, а не толкова за лечебна цел. Съжалявам, ако засягам някой с мнение противоположно на моето, но имам много близко наблюдение върху тези неща в БГ.

# 49
  • Калифорния
И какъв е този закон? Може ли цитат?

# 50
Притеснението ми най-вече е че се сключва споразумение, а не договор с Future-Health, което не пораждало никаква правна стойност при неизпълнение от тяхна страна.
някой да е проучвал по-подробно въпроса.

# 51
РУоман, днес цял ден чета договорите и условията на Future Health и Cell4life и не видях някъде да пише, че Cells4life разделят пробата на 6 порции. В договора, който са ми изпратили в т.8.8 пише „поне две отделни порции” и то съхранявани заедно. На вашия договор къде пише, че се разделя на 6 порции? Колебая се между двете фирми та затова питам, но да си кажа и на двете банки не ми харесват условията по договорите newsm78.
Цвете, не виждам проблем, че се нарича споразумение Peace.

# 52
Момичета, здравейте! Виждам, че разглеждате договорите много обстойно. Препоръчвам ви да погледнете още една банка CryoSave.

# 53
Момичета, здравейте! Виждам, че разглеждате договорите много обстойно. Препоръчвам ви да погледнете още една банка CryoSave.

Кристалина, Вие не сте ли представител за Варна на Крио Сеиф? Миналата година бях при Вас на консултация... Бъдете коректна и се представете!

# 54

Кристалина, Вие не сте ли представител за Варна на Крио Сеиф? Миналата година бях при Вас на консултация... Бъдете коректна и се представете!

Клиентка съм на фирмата от 2013 г. От там са пристрастията към CryoSave Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт