Домакини 30/още малко има и тази зима да отмине

• 35 752
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Коконке, напиши две думи, мила! Прегръщам те!

# 121
  • UK

децата са добре, но аз не съм Cry и незнам ... дали и кога ще бъда .. мъката ми е голяма, не искам да ви натъжавам момичета, затова не пиша, но от време на време ви чета Peace

# 122
Кокона  Hug  Hug  Hug

# 123
  • София

децата са добре, но аз не съм Cry и незнам ... дали и кога ще бъда .. мъката ми е голяма, не искам да ви натъжавам момичета, затова не пиша, но от време на време ви чета Peace

Hug Hug Hug

# 124
Kokona, Hug Hug
Радвам се ,че четеш и дано те разсейваме  Hug

Морена, браво,радвам се,че има и такива у-ща в България.

Лусси, неприятно е много с разболяването на госпожата .Дано се върне на работа и детето ви да е спокойно при добър преподавател,а ако ли не поинтересувай се за другите класове докато не е свикнал още и намерил трайни приятели.  Hug

Джейми , съжалявам, че и при вас не е добра ситуацията .
Аз бих преместила детето също. Hug
Зъбчето ви да не е заспало ? Идете на детски ортодонт да ви подскаже дали е в норма .

Валенцето, гаджета а ,добра тема Simple Smile
То никога не е рано да се подхване и тази тема  bowuu

Калинка,ааа Стрелец? Свободолюбиви душички са.
Братчето ми е такова и е много по похвалите и не харесва критика .Обръща всичко на шега и се отказваш да му показваш другата страна.Суетни и много прями.
Върна се назад детето , защото тука не държат на нищо от това ,което тя прави вече .
А иначе тя и с играчките всичките да са накуп тук ,пак много рисува, подрежда си неща, много се занимава сама и има въображение за трима.  Има и тук играчки, не е без никак, но залага на креативността и изработката на неща .
Във Фейса имам един албум за 'Труд и творчество'  през годините и там виждам ,че рядко е свързано творчеството й само с играчки ,повечето ни игри са творчески .
Браво на момчето и на мама за преподаването в къщи и за математиката!!
Това ми напомни нещо, което смятах да споделя,но забравих .
Преди 2-3 седмици във Фейса се записах в една група за отслабващи майки без извинения .Там се запознах с една майка от Америка, Тексас ,която има 8 деца , мъжът й е военен и отсъства често, а тя е с прекрасна фигура и поства менютата си и хладилника си. Там се заговорихме и стана ясно,че всичките деца (под 12 са всичките като най малкото е на 1 година) са обучавани в къщи -домашно образовани. Показа си организацията на учебниците за всяко дете на отделен рафт, по цветове папките и тетрадките им за домашни проекти, двете стаи ,в които има по 3 бюра за всяко дете .Едната стая е за по големите и една за по малките и занималня -бебешка за най малките две. Имат и учебна библиотека с рафтове по предмети и цветове  Heart Eyes
 Показа списъците си по часове кое дете какво прави из дома, какъв предмет преговаря ,какво яде, кога се къпе и ляга .Килерът й е разкошотия с рафтове с домашни консерви, компоти, сушени месца и сушени плодове. А прането е в количества ,които са си сериозни  1ironing wash hang
 Домът й е организиран по конец, децата й са разкошни с еднакви изгладени дрехи момичетата и момчета през деня, учат се на стрелба с баща си, на езда с нея, идва учителка по музика у тях през два дни .
Събра ми очите със здравословните си гозби, организираният си дома и прекрасните си деца. Припознах се в нея по много показатели  с моята любов към организация и къща по конец(минутка за самореклама, умря циганката ...) и се сприятелихме .Възхищавам се на такива жени с цялото си сърце!
Рядко попадам на човек с моите разбирания и организация на дома и си казах ,че ако тя може с 8 деца ,аз трябва да мога с едно да постигна добри резултати също. Ще се заема с теглото и аз ,това е което ми липсва .

Вио, здравей Simple Smile
Починахте ли си добре днес ?

Ето още нещо за майките у дома:
http://www.sunnyskyz.com/blog/116/A-Husband-s-Amazing-Response-T … es-She-DO-All-Day

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 00:00 от Анонимен

# 125
  • при късмета
Коконче  Hug пиши. Не очакваме да си най-веселия човек и никого няма да натовариш. Мисля, че ако пишеш по-често ще ни е по-добре, но ти си преценявай. Ние за това сме тук  Hug Нацелувай бебките
Морена, имам много у-ща наблизо. В Люлин всеки микрорайон има у-ще, а в някои по 2. И с директорите да се срещам в избраните у-ща съм намислила. Ама това, като реша от 6 или 7 години да го пускам.
Хортензия, появявай се и ти, не ти ли мина периода на анеписане Hug
Вале, добре, че вие сте попаднали на учителка.
Май си само ти, ето и Джейми не е доволна.
Ста ди, ти да не се разсърдиш
Шефа още гледа филма и ми виси в хола. Не мога да си пуша пред компютъра и пак ще ходя в кухнята  Crossing Arms

# 126
  • ул. "Мечтание"
Вай-вай-вай! Откакто последно съм писала/чела сте изписали 8 страници!  Crazy
Не мога да ви смогна, та ще ме прощавате. Надявам се да не съм пропуснала нещо важно. Simple Smile
Прегръдки!  Hug

# 127
  • Sofia
Кокон, прегръдки от мен!
Аз пък я разбирам Коконата, че не и' се пише. Знам, че болката и' е неописуема, но и, че се държи заради бебките знам. Трябва време...

# 128
  • София
Дзак, чук-чук има ли някой тук!??? Тук съм!  wavey Отивам да ви прочета.
За всички вас:

Скрит текст:

Скрит текст:
[/spoiler]
Скрит текст:

Скрит текст:
[/spoiler]
Това не е  фрапе, а фредо - кафе. Така е по-модерно.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 23:14 от marchеva14

# 129
  • при късмета
Снимки, снимки искаме снимки

# 130
Ма ко пусни го с набора му - роден е в началото на годината и това му е предимство. При децата се усеща и месечната разлика, а  момченцата малко по-късно съзряват.
Домашното образование за мен е много важно - майката си познава най-добре детето и знае как да му бъде поднесена информацията - едни имат зрителна памет, други слухова. В училище децата се слагат в обща рамка. Ние трябва да си научим децата на индивидуалност, ред, организация и трудолюбие. Ние сме тези които знаем какви таланти имат децата ни и трябва да ги насочим. В процеса на възпитание и образование за мен началното училището не е на първо място.
Марче добре завърнала се  smile3525

# 131
  • Sofia
Ма ко пусни го с набора му - роден е в началото на годината и това му е предимство. При децата се усеща и месечната разлика, а  момченцата малко по-късно съзряват.
Домашното образование за мен е много важно - майката си познава най-добре детето и знае как да му бъде поднесена информацията - едни имат зрителна памет, други слухова. В училище децата се слагат в обща рамка. Ние трябва да си научим децата на индивидуалност, ред, организация и трудолюбие. Ние сме тези които знаем какви таланти имат децата ни и трябва да ги насочим. В процеса на възпитание и образование за мен началното училището не е на първо място.
ППВД (Подписвам се Под Всяка Дума).  Hug

Душа, добре си си дошла!  Hug

# 132
  • София
Снимки, снимки искаме снимки
Недей, недей да ме тормозиш с тези снимки, нали знаеш , че хич не си падам по снимки, но виж мога да ти разказвам.... Simple Smile
Добре сте ме заварили!!  Heart Eyes
............и така тръгнахме с песни и танци. То четири жени какво друго могат да правят , а и като очакват добро забавление, ще пеят. Предупредих ги в колата, че аз не спирам никъде. Ако някоя иска да пик...е, това си е неин проблем. Кога стъпим У гръцко ще ходят да.....в гората.  Mr. Green, ако има такава, ама то няма гора.  Mr. Green През цялото време ММ звънеше по телефона да разбере дали не съм объркала пътя.  Mr. Green Направо ме побърка, а по едно време след като разбра, че сме малко преди границата, взе че изтърси: ( но го прочетете със сърдит тон , даже възмутително и недоволно)  "много бързо караш, спри се малко, ще се претрепете някъде. Според мен сега трябва да сте на Кресненското дифиле"...., да ама не, не съм там, а съм пред границата.  Mr. Green През границата минахме като фурии, и то през ВИП , защото една от нас е с дипломт. паспорт, ама то нямаше и кой да ни гледа и разглежда, само ей така да се веселим. Женска му работа. Малко  след границата на около 40-50 км. на магистралата ( това го няма никъде по света) , на самата магистрала има малка отбивка в дясно и има една прекрасна кръчма, те там седнахме да  направим първи обяд. Но си представете кръчма, в която се хранят работниците от магистралата...но е перфектна!!  В тази таверна не се предлагат морски продукти, но за сметка на това се предлагат едни....нарича се Луканико, това е нещо като нашето карначе, но не е  това, много далеко, само наподобява формата му+ онзи прекрасен хляб-топъл, + гръцката салата, ++++ още много нещица. и накрая за разкош и уважение на собствениците всички ударихме по едно кафе, но не какво да е кафе, а Елинико ...те бяха възхитени от нас, че го предпочетохме през еспресото, в резултата на което получихме и първи бонус - сладкиши.  Кадаиф+ топка сладолед. Така...продължихме към Солун. Не , не обърках пътя разбира се, за ужас на ММ .Той беше повече от убеден, че ще го сгреша, да ама не!!
Настанихме се в хотела, имахме запазени стаи ще от София. Този хотел определено го предпочитам, защото си има собствен паркинг, а и локацията му е прекрасна. Ето го:
Скрит текст:
и от вътре:
Скрит текст:
Хвърлихме багажа и хайде на раСодка  Simple Smile Времето беше променливо и малко дъжд и малко слънце и малко вятър, последното се усещаше само на Паралията, при кафенетата..
Малко бяхме закъсня ли с времето и магазините вече бяха затворили, но има три огромни търговски центрове, те бяха отворени. Посетихме ги, овършахме ги, де що имаше, то от четири жени, какво може да се очаква. Но задължително се разделихме,..." всяка коза за свой крак ".. Simple Smile така е най-добре. Среща имахме пред Електра Палас в час....намерихме се, натоварени с пакети и пакетченца.  Mr. Green Отпочинахме  малко и ни чакаше вечеря.
Пиша ви по-подробно, защото може би някоя от вас ще тръгне и е хубаво да знае къде да отиде и какво да хапне. От гърците зная, че където има много хора, там е хубава кухнята и още едно...в определен квартал на Солун трябва да се хапва. Това е Порто Марина, малко по-далечко от центъра, но там са събрани всички кръчми. Сама без ММ не мога да го намеря, невъзможна мисия е за мен, затова си поръчахме такси до там. Пристигнахме, веднага се разхвърчаха да ни настанят, даже от удоволствие излезе и собственика на таверната и с усмивка ни приветства, а аз го и познавам от толкова години посещения, и ни настаниха. Започна се едно лудо поръчване на мезета фантастични + скариди+ октоподи+ риби.  Разбира се ударихме и по едно Узо да не е без хич, и продължихме с Рицина с песни, музика и танци. Прибрахме се в три сутринта.....уморени.  Mr. Green На другата сутрин закусихме и аз отидох да уреждам сметката. Но за огромна моя изненада, а и в последствие на моите приятелки нашата сметка вече беше платена и още една изненада имахме...три огромни каси с портокали и една от червените ябълки.  Това беше изненадата на ММ, но той действа подмолно с  един негов добър партньор от гръцка страна...е зарадваме за пореден път този човек.  Ако някога кажа , че е гаден и не мога да го трая, моля ви спрете ме... Heart Eyes
Тръгнахме си, но решихме да минем за последно през Серес да се хапне още веднъж за последно, после преди граница да се пазарува обилно в Цинцара и Матутис...препарати, маслини, олио , зехтин...даже и боб и брашно и лека по-лека обратно към София.  Карах по тъмно, но движение нямаше кой знае колко, разтоварих си приятелките по къщите с армаганите от портокали и други глупотевини и се прибрах доволна.
Това е. Уморена съм и ще си лягам. Утре ще обърна внимание на всяка от вас.
Поздрав!  Hug

# 133
Марче страхотна почивка сте направили!!! Луда си за най-малко трима Joy, а и както се казва "търкулнало се гърнето и си намерило похлупака"  Joy Мъже.... докато мърмори и показва обичта си.

# 134
Лейди съгласна съм за подхода тук и за системата е по-добра.Но като, че ли в бг има много повече и по-широки знания.
Така смятам.Нямам познати майки с по-големи деца от  8 .
Лус каква е тая госпожа.Боже Господи в България почнаха в извинение ама всеки 2 да става учител,че за друго едва ли не не може да учи.Така пропада системата на образование.Учителя няма подход ,а детето губи интерес.Аз завърших средното си преди 5 г в бг.Е защо съм си уважавала и най-строгите учители.Ами защото имаха подход и знаеха как да ни задържат вниманието.
А сега сестрите ми са 8 клас.Едната е моя милост номер 2.Не мълчи на никого. Вземат уроци по-математика.В час казва тази задача не е вярна на учителката си и доказва.Госпожата става за срам и й оставя 5 за срока на инат.Еми не го разбирам аз това.

Общи условия

Активация на акаунт