В месеца на любовта ще си гушнем Февруарските слънца - Тема 10

• 27 547
  • 279
  •   1
Отговори
# 105
Честито на всички мами, да са ви живи и здрави дечицата!  Heart Eyes
miloto73 ние сме на 20 дни и вчера и днес бяхме на разходка за около 2 часа и и се отразява много добре!  Simple Smile

# 106
Здравейте,

Благодаря за окуражителните думи и честито на новите бебчета в темата!  Hug

Аз още си чакам, утре ми е терминът и ако не е започнало раждането, ще ходя да ми мерят тоновете и да проверяват разкритието. Иначе моята мома си мърда, занимава си се там с нещо, обаче не дава признаци като да иска да излезе...

Искам да питам, какво стана с раждащите в "Щерев"? Остана ли някоя мама, която се очертава да ражда там идните дни?

Поздрави!  Heart Eyes

# 107
Кафе с Канела,

Мисля ,че те видях онзи път  на записа на тонове , когато си била с блузка с излизащо бебе Simple Smile Аз бях пред 114 с по-малката ми сестра .
Исках да ти пожелая много бързо и безпроблемно раждане Hug  ! Супер е ,че сте се докарали до термин. Аз онази вечер бях по нощите с контракции в Щерев , но закрепихме положението и се надявам поне до началото на март да избутаме с младежа .

# 108
Здравейте момичета!  Simple Smile
На 09.02.2014 г. със секцио се роди малкото ми момиченце Моника 2550 гр., 48 см. (термин 11.02.2014 г.)
Честито на всички родили Hug да са здрави и щастливи всички бебоци Heart

# 109
Ох толкова се радвам, че започнаха да валят бебчета  cry newsm76 Честито още веднъж на всички и успех на останалите 2в1 мами  Hug

# 110
tkirilova честита рожба, здраве и щастие за цялото семейство.
Айде всички по разходки, кой с колички, кой 2 в 1, че от другата седмица ще се разваля времето.
Хубав и слънчев ден на всички!

# 111
tkirilova, честита рожба!Бързо възстановяване и пълен напред!  bouquet
nelli90, mery_mery, и ние се извеждаме на чист въздух, но не между хора Simple SmileДа разбирам ли, че излизате в градинки и паркове? Не съм суеверна и знам, че е мит да не се извеждат децата до 40-тия ден, но кога според вашите педиатри е най-препоръчително новороденото да контактува с околната среда?
Кафе с Канела, стискай още малко Laughing, но когато-тогава, всичко ще бъде наред, ще видиш! Hug

# 112
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, здравейте  Hug

Честито на обебилите се  Wink Да са здрави дечинята!

Аз да попитам: появиха ли се на бебчетата ви едни такива малки червени пъпчици по лицето? Водят го "бебешко акне" ... Най-голямата имаше ... Сега и този дЗвер ... Какво ви казват по тоз повед лекарите?

Лек ден!

# 113
Здравейте, здравейте  Hug

Честито на обебилите се  Wink Да са здрави дечинята!

Аз да попитам: появиха ли се на бебчетата ви едни такива малки червени пъпчици по лицето? Водят го "бебешко акне" ... Най-голямата имаше ... Сега и този дЗвер ... Какво ви казват по тоз повед лекарите?

Лек ден!
Да, имаме бебешко акне още с раждането, казаха ми че до 4-5 седмици само ще се изчисти, но можело около 6 месец да се появи пак. Отшумявало от само себе си.

# 114
  • Sofia
Здравейте!

Безкрайно щастлива съм да споделя, че на 8 февруари вечерта се роди нашата прелестна дъщеря Камелия  Heart Eyes За протокола: детенце се роди 3 кг и 48 см. с помощта на д-р Дяволов в Майчин дом.

Все още ми се струва много грацилна и деликатна, с кожа като кадифе  Wink

След 9 месечно чакане и 5 дневен болничен престой, изпитвам безмерно щастие ! Не мисля, че  може да има по-щастлив момент в живота на една майка ........ или просто трябва да го отдам на разбушувалите се хормони  Wink

Виждам, че вече обсъждате важни въпроси и аз да се присъединя с няколко:

- Вашите бебета дали се оплакват от колики или нещо подобно на тях вече !?

- На колко дни смятате, че е добра идея бебето да се изведе за първи път на разходка  и за колко време ?

- Каква гимнастика или упражнения в домашни условия бихте препоръчали за бързо възстановяване

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 16:50 от alegra

# 115
Здравейте!

Безкрайно щастлива съм да споделя, че на 8 февруари вечерта се роди нашата прелестна дъщеря Камелия  Heart Eyes За
Алегра, колко се радвам за теб! Heart Eyes Честита рожба! Да ти е жива и здрава Камелия  bouquet!
Възстановявай се бързо и пиши, как мина, къде роди, доволна ли си от екипа. Ех, че хубава вест! Hug

# 116
miloto73 не само по градинките ходим, днес имах работа по центъра и трябваше да се свърши, така че ни видяха доста хора. Но аз приемам ръкостискане и поздрави след като съм чула, че не са болни и нямат контакт с такива. А за бебето не давам да го пипат, само поглеждат в количката отдалеч и стига толкова. Моето педи каза най-късно след 20 ден да се извежда, ма колко най-рано не съм питала.
Почти безобидн@ и ние имаме такива ситни пъпчици, но не съм питала какви са. Знам че бебенцата се чистят и все някакви пъпчици им излизат.Не знаех, че се казва "бебешко акне". Иначе почиствам лицето с една вода на мустела и мажа с ходратиращо кремче пак на мустела. Ама това на своя глава.
alegra честито и от мен. Да е здрава и щастлива малката Камелия, за радост на совите родители. На мама бързо възстановяване.
За коликите давам инфакол и едно хомеопатично. За сега нещата са поносими.
Относно гимнастиката за бързо възстановяване прочетох, че е хубаво да се запоне след 8 седмица след раждането. Така, че не бързай, по добре изчакай да се повъзстановиш пък тогава му мисли.

# 117
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
alegra, да е здрава малката Камелия  Hug

Аз днес бях на контролен преглед - всичко ми е ОК и чакам "лелката" Simple Smile Вече говорихме и за контрацепция ..., че четвърто ще ми дойде много  Joy
mery_mery, и аз ползвам тези двете неща на Мустела ... Замислям се обаче дали вместо да помагам не вредя ... да не запуша поричките с козметика ...
miloto73Hug

# 118
alegra честито и от мен, честито и на останалите вече родили майки. На всички очакващи щастливия момент - успех, чакаме да се похвалите и вие! Hug
 Алегра към въпросите ти:
Скрит текст:
Към въпроса ти с упражненията, ще ти отговоря (професионално) така - зависи за коя мускулна група искаш да правиш упражнения.
Съвсем спокойно можеш да раздвижваш мускулите на ръцете, краката и гърдите (за гърдите някои по-леки упражнения), избягвай упражненията, в които усещаш, че напрягаш коремните мускули.
Аз лично започнах леки упражнения в домашни условия с 2 вида гирички 2кг и 3 кг, с които правя упражнения за ръце, гърди и клекове за дупето и краката. За по-сериозни тренировки + бягане изчакай най-добре 2 месеца, самата ти да се почувстваш добре и готова. Успех!
А по въпроса ти за коликите... нас ни хванаха още в болницата преди да ни изпишат - тогава започнах да чувам как червата му се бунтуват, а от няколко дни сме на инфакол, а от вчера давам и биогая сутрин по 5 капки.
Дано по-бързо отшумяват коликите при всички февруарски (а и не само) бебчета Hug
Аз също не знам кога ще мога да изкарам Мони навън. Гледам прогнозата за времето и се очертава времето да се разваля, така че едва ли ще е скоро, но мисля, първите хубави дни, които предстоят да сме на вън.
Днес се обадих да проверя акта за раждане дали е готов - готов е и в други ден ще ида до Сливен да го взема и да мина контролния преглед и аз. Дано да не забравя да попитам дали вече мога да мажа операцията с контратубекс.

# 119
Щях да пиша за коликите ... Аз май открих вярното за нас лечение и сега само примрънква по малко вечер, но е поносимо Simple Smile Еспумизан Л по 25 капки или Абоколикен по 5 капки - редувам ги като ги слягам в АМ Simple Smile Дано да не е напразна похвалата ми и да изчезнат бързо и тези примрънквания  Wink Еспумизана ми го изписа ЛЛ, а Абоколикена го открих като търсих нещо подобно на Колийфа, но освен лактаза в него има и колоцинт, копър и глицерол.

Общи условия

Активация на акаунт