В месеца на любовта ще си гушнем Февруарските слънца - Тема 10

• 27 528
  • 279
  •   1
Отговори
# 120
  • NE
Алегра Честита рожба!  bouquet Да е жива и здрава малката Камелия и да е кротко бебе. Hug
На въпроса за излизането смятам да продължа да изкарвам по 5 мин на терасата докато не стане поне половин час и ще врътнем едно кръгче.
За гимнастиката четох, че е хубаво да се прави към края на 1 месец и затова за в момента мажа само зехтинче и разтривам кожичката.
Кафе  Praynig
Безобидна И нашата педи ни изписа Еспумизан Л, но засега нямаме нужда (пу-пу). Peace
Кръстева Нашия акт бе готов за два дни и ако не беше се забавила информацията за бебето по трасето щяхме да получим акта още на мига. Не че социалните не ми го прибваха и ще ми го върнат чак края на другия месец. ooooh! ooooh!

Аз няма да ходя на контролен преглед, че от толкова гледане в болницата всичко си зарастна още там. Сега само да се махнат вътрешните конци и да се прибере таза и съм пушка.

# 121
Flower Fairy виждам, че сте на 11 дни... от кога излизате на терасата, първия ден колко време стояхте и с какво го облече или само го уви в дебело одеалце. Ще се радвам на съвет, а аутре ако е хубаво времето може и да се престраша да му подам муцунката малко на вън Simple Smile
Ако знаех, че може и по-бързо да е готов (акта) щях по-рано да се обадя, от болницата ми казаха най-рано след 10 дни, та за това чаках повече време, но нищо.

# 122
  • NE
Кръстева На нас педи ни каза да чакаме 14 за да почна да го изкарвам за по пет минути на терасата, но понеже хубавото време при нас е рядкост с всички мъгли и дъждове и реших по-рано да изведа. Понеже ние спим в кош си го изнесох директно с всички одеалца с които го увивам. Сложих шапка и ръкавици също. Мислих и якенце, но не исках да го разплаквам.
За акта май навсякъде е различно. Ние припознавахме бебето и ппонеже родих в друг град ни предложиха по-бързо да стане докато съм в болницата още. Чувала съм за София, че актовете се бавят с по месец.

# 123
Благодаря ти за обясненията. Утре като се вдигне мъглата сутринта (защото тук в Ямбол всяка сутрин има напоследък) ще го изкарам за няколко минутки - може и следобед ако пекне слънчице.
Още веднъж благодаря Hug

# 124
Здравейте, на 11/02/2014 се роди нашата малка принчеса София Heart Eyes. 49см и 3100гр. Поради седалищно предлежание беше с планирано секцио, като термина ни беше 23/02/2013. От четири дни сме си в къщи и за сега всичко е прекрасно - ядем кърма на поискване, пълним памперсите и спинкаме. Родихме се в Щерев с помоща на д-р Ганева и д-р Александров.   bouquet

# 125
Здравейте момичета, за сега все още съм на кърма, оказа се че бебка наддава добре.

ЛЛЛ имам въпрос: Бебка  не иска да се храни от едната гърда, много е неспокойна, когато трябва да суче от нея и много трудно се храни все я пуска, все едно няма кърма в нея, а като я стисна и излиза, от другата гърда няма проблем и суче без да спира. Въпросът ми  е изкуствените зърна биха ли ми помогнали? Когато захапе тази гърда, от която не желае да суче и ме боли, а от другата нямам никакъв проблем, възможно ли е да не разработена добре, самото ми зърно не е толкова голямо, колкото на тази, от която желае да суче?

# 126
  • Бурса
Здравейте, искам да ви споделя моята радост. На 15.02 в деня на термина ми, се роди по естествен път дъщеричката ми Теодора 3 кг и 51 см. Днес ни изписаха и съм много щастлива да съм си у дома с новия член на семейството.

Честито и на другите родили мами, а на чакащите - търпение, накрая е най-трудно.

Ние също се кърмим на поискване, но нещо днес много ме болят зърната и гърдите взеха да наедряват, че днес вече слезе същинската кърма. Някой да ме посъветва как да облекча болката?

# 127
telly, мен все още ме болят зърната. Мажа с крем за зърна на медела, който е без отмиване и един друг - грамастан. Болките няма да изчезнат, ако не намериш причината за появата им. При мен е от неправилно засукване... Зърната ми се разраниха ужасно още в болницата. Но съм упорита, стискам зъби... И така.Wink

# 128
telly мен зърната ме боляха първите дни при засмукването гърдите ми се препълниха само два пъти вместо да се цедя  взех душ с топла вода и няколко горещи чая и те сами се изцедиха колкото е било излишно.
  bouquet ние се облякохме добре и излезнахме още първите дни.
искам да попитам хранене се на поискване и сега направих рейм на три часа вече започна съм да се събуди  след като го храня сменен памперс слагам го в леглото и кокори се малко и почва да пищи..като го слоя по корем същото,но като е по корем върху възглавницата за кърмене и мълчи кокори се  и скоро заспива..въздуха гледам да съм го изкаралa..zа внимание ли пищи ,защото като го взема на ръце и млъква.. да го оставя ли да се дере....... Tired

# 129
Здравейте момичета, за сега все още съм на кърма, оказа се че бебка наддава добре.

ЛЛЛ имам въпрос: Бебка  не иска да се храни от едната гърда, много е неспокойна, когато трябва да суче от нея и много трудно се храни все я пуска, все едно няма кърма в нея, а като я стисна и излиза, от другата гърда няма проблем и суче без да спира. Въпросът ми  е изкуствените зърна биха ли ми помогнали? Когато захапе тази гърда, от която не желае да суче и ме боли, а от другата нямам никакъв проблем, възможно ли е да не разработена добре, самото ми зърно не е толкова голямо, колкото на тази, от която желае да суче?

Здравейте, didkata_dk!

Нормално е в рамките на 2-3 седмици след раждането производството на мляко да е започнало да се регулира с оглед нуждите на бебето. За добра лактация са нужни поне 8 хранения в рамките на едно денонощие като се предлагат и двете гърди. Ако бебенцето показва някаква емоция към едната гърда има малки трикове да му се помогне да суче от нея. Например, може да започвате с по-млечната гърда и след 5-6 минути сукане на нея - да премествате на другата. Друг вариант е да започвате с по-нелюбимата първо, когато бебенцето е сънено или при нощните хранения. Трета възможност е да сменяте позата за кърмене между двете гърди без да променяте кардинално позицията на бебето. Например, от поза люлка на едната гърда може да преминете към футболна топка на другата гърда (когато бебето е отстрани на мама).

Тази болка в гърдата къде е точно - в зърното/ареолата или навътре в гърдата? Кога изпитвате дискомфорт - при засукване, изобщо по време на сукане, след известно време сукане или и между храненията? Ако болката е само в зърното/ареолата само при засукване и или при известно време сукане - това може да се дължи на недобра поза. При недобрата поза освен дискомфорт, се наблюдава и понижена стимулация на гърдата, оттам - намалено производство на мляко (което и може да дразни бебето). Силиконовите протектори по принцип затрудняват бебета и не биха били удачен вариант при бебенце, което вече има някакви трудности със сукането от едната гърда. Може да опитате биологична поза за кърмене - при нея засукването на бебето е оптимално и самата поза би помогнала на бебето да засуче гърдата по-добре.

Ще се радвам да споделите какво сте опитали, какво е сработило или не, нови впечатления Simple Smile

Поздрави,
Миряна

# 130
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Честито на всички мамчета, който вече гушкат свойте бебенца и леко и безпроблемно раждане на тези който още очакват своите съкровища.
Мами, да попитам и вас имате ли някави мнения относно педиатрите от Софиямед или 27 ДКЦ Младост?
Моля ако има някой впечатления да ми препоръча, че май с това доста закъснях, термина ми е средата на март.

# 131
  • Sofia
Момичета много сте мили !!!   bouquet 
Аз също ще обмисля от утре да започнем 5 минутни "излизания" на терасата  Wink за да се подготвим за същинските разходки по-късно.

Моля, кажете къде ще разхождате бебетата това лято - имам предвид най-близкия парк или градинка.... също мислите ли за море.... аз да си призная съм се размечтала  Wink

Ние сме в района на Южния парк и при първото ни детенце през 2005 година сутрин като изизахме се връщахме чак вечерта - беше незабравимо лято  Sunglasses

Miloto73  Hug  Heart Eyes

# 132
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
alegra, моята партия си  Joy Не стига, че Камелия е родена на моя щастлива дата - тогава е родена средната щерка Simple Smile, ами и аз съм до Южния парк и смятам да излизам в 10 и да се прибирам към 20 с едно отклонение към 18, за да прибера каката от ДГ  Wink
Давай ръка и да се уговаряме за разходки Simple Smile

# 133
Здравейте родили и не родили мами аз не съм писала от ДОСТА ОТДАВНА заради незначително скандалче в Facebook с други мами но искам да се похваля днес на 19.02.2014г.В 6:50 се роди моето момченце тежи 3'500 им 50см весочина роди се секцио но се чувствам доста добри терминат ни беше за 22.02 честито понеже не съм чиститила на родилите мами да са живи и здрави бебоците им а на не родилите успех ви пожелавам и всичко да мине като по вода :*

# 134
  • NE
Честита рожба на мама Cwetellyna  smile3525 Да е живо и здраво малкото юначе и да слуша много мама и тати. Hug

Общи условия

Активация на акаунт