Раждане в Майчин Дом 2014 (Цени,Услуги,След родилни стаи )

• 150 761
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
  • Вече с постоянно местожителство на село...
А как стоят нещата със секциото по медицински причини без избор на екип? Никой лекар не познавам в МД но първото ми раждане беше там, второто в Шейново и сега отново мисля в МД тъй като мисля че са добри специалисти. Ще се радвам да споделите дали се чака датата на термина да мине за да ви приемат, или може и по-рано да се влезне?

# 466
Nushinka , защо не звъннеш и не попиташ на информация? Там ще могат да ти дадат актуална и точна информация как се процедира в такива случаи. На мен точно на Информация ми разясниха подробно какво трябва да направим при признаването на детето от бащата, защото нямаме брак Simple Smile

# 467
Nushinka , защо не звъннеш и не попиташ на информация? Там ще могат да ти дадат актуална и точна информация как се процедира в такива случаи. На мен точно на Информация ми разясниха подробно какво трябва да направим при признаването на детето от бащата, защото нямаме брак Simple Smile

И какво?

# 468
Нотариолно заверена декларация, с данните от раждането и ксерокопие на двете лични карти.

# 469
Искам да попитам знаете ли какво е нужно за прием за раждането в МД, смисъл багажа с който трябва да отида? Освен документите, разбира се.

# 470
Искам да попитам знаете ли какво е нужно за прием за раждането в МД, смисъл багажа с който трябва да отида? Освен документите, разбира се.
Освен документите, не знам да има нещо задължително. От моя опит списъка е следния - нощница, тоалетни принадлежности (малък несесер), телефон+зарядно, някакви чехли, памперси за бебето, дамски превръзки...Не се сещам за друго. Някой да допълни, ако иска.
Съветвам да отидете с минимално количество багаж. Всичко след това близките ви ще ви донесат.
Леко раждане!  bouquet

# 471

-термометър
Много ми се караха, че нямам термометър, нищо, че си плащах за нощувката.

# 472
  • София
Да и на мен ми се караха за термометъра. За бебето искат пакет памперси и пакет мокри кърпички. За вас колкото се може по-малко неща, а после да ви донесат другото. Ако ще е секцио искат и лепенки раната, но и тях после да ги донесат родата Simple Smile

# 473
Много ви благодаря, момичета! Hug

# 474
Термометъра е задължително  да си го вземеш.

# 475

Здравей, аз родих със секцио през октомври(трябваше да е нормално, но се наложи намеса). Като ме приемаха освен документите ми казаха само да си взема нощница и чехли. Останалия багаж ми го донесоха на следващия ден след като ме качиха в следродилното отделение(бях на 12 етаж). Моя съвет е да си носиш лиглин независимо как ще раждаш, първите дни е по удобно, а там няма кой да ти даде. Носих и еднократни чаршафи, защото постелките който слагат над чаршафа за да не го изцапаш не ги сменят изобщо и ако се оплескаш, трябва да се молиш да ти го сменят, освен това вършат работа когато трябва да смениш аварийно някой памперс. Лепенка 25 см ако ще раждаш секцио(на мен такава ми искаха) и някой парацетамол за всеки случай, ако вдигнеш температура, а техния случайно е свършил. Това е което се сещам, другото е написано в сайта. Simple Smile Успех, леко раждане и лек болничен престой!

# 476
Здравейте,
бременна съм в 24 г.с. До момента бременността ми се следи от д-р Гинка Ганева -клиниката на д-р Щерев.
Мисля да раждам в МД,моля да ме посъветвате при кой лекар да бъде раждането.Първа бременност ми е,ще раждам нормално надявам се и съм с фонд за допълнително здравно-осигуряване, което ми покрива избор на екип и вип стая.Интересува ме кога трябва да започна да посещавам лекаря в МД и какво да му занеса при първия преглед,какви документи се носят при раждането.
Благодаря предварително.

Д-р Нашар ни изроди 3 жени (мои приятелки) 4 деца и сме доволни.Аз родих за 3 часа със 3с разкритие ме приеха.

# 477
  • София
А как стоят нещата със секциото по медицински причини без избор на екип?

Здравей,Nushinka, и аз се интересувам много от секциото по медицински причини без избор на екип. И аз се оринетирах към МД заради добрите специалисти и опита им с рискови родилки, но няколко човека ми намекнаха, че в МД не обичат "без избор на екип". Затова обмислям и Св. София(Тина Киркова), защото там е по-добре в това отношение. Смятам да ходя на отворените врати в двете болници за повече информация. Бих се радвала на компания, още повече че ни интересуват едни и същи неща.

Ще се радвам да споделите дали се чака датата на термина да мине за да ви приемат, или може и по-рано да се влезне?

Датата, определена за операцията, трябва да е максимално близко до термина, но малко по-рано за да си остане планово. Предварително трябва да се направят допълнителни изследвания и консултации с доктори и анестезиолог. Ще се опитам да кача снимки/текст с полезна информация.
ПП: И аз съм от МАЙ-четата, засичала съм те там.

# 478
Някоя майка да е раждала при Гунев в Майчин дом ? С избор или просто го е засякла на смяна? Как мина раждането? Той бързо ли се отзова? Как се държа? Вообще всякаква информация ще ми е от полза  Flutter
. Az rajdah pri doktor Gunev predi 2 meseca,normalno rajdane s izbor na ekip.Za men toi e edin mnogo dobur lekar.Imah te6ko rajdane i blagodarenie na nego vsi4ko s men i bebeto mi be6e nared.Durjanieto mu e strahotno suvetva te ako trqbva upoika ili ne6to podobno.Pri men reigira mnogo burzo sus vsi4ko,za6toto se naloji da izvadat  bebeto s vakum,ima6e uvita pupna vruv i izleze s liceto na gore,koeto mi kazaha 4e bilo opasno .Dano sum bila polezna  Simple Smile

И аз родих при др Гунев. Края на октомвре. Бях с избор на екип. Нормално раждане. Доволна съм. Бебо беше с пъпна връв на врата и накрая не можеше да излезе. Др-а използва вакуум. От доста години е моя аг и се следих при него.
акушерките в родилна зала бяха много мили, говорихме си през цялато вриме.
А повечето акушерки на 12 ет., където бях в уж вип стая, са отвратителни. Но доктора си заслужаваше  Simple Smile много свестен човек.  Peace

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 01:54 от Късметче7

# 479
Здравейте момичета,

Изчетох цялата тема, но не открих отговор на някои въпроси, които много ме вълнуват.
1. Рязането на пъпната връв може ли да бъде малко отложено?
2. В клипчето, което гледах се казваше, че бебока стои при майка си 2 часа в реанимацията след раждането. Това така ли е?
Първото ми дете беше с остра форма на жълтеница (различни резус фактори) и го държаха 1 седмица на фото терапия. Можех да го виждам само за 1 час на ден. Не ми даваха да го храня, въпреки че го държаха извън уреда за фото терапия.
3. Децата, които са на фото терапия дават ли се на майките поне за храненията и някой знае ли колко често могат да се виждат.
Насочила съм се към самостоятелна стая (в Шейново, където родих първото си дете, имаше значение дали плащаш за престоя си или не)

Кои гинеколози приемат в диагностично-консултативния блок и има ли някой доволен от тях?
Преди месеци ми се наложи да мина през спешното (не заради бременност). Изчаках лекарката и стажантката да излезнат и попитах акушерката (много приятна жена) кой лекар може да ми препоръча, за да следи състоянието ми. Тя ми каза: тук в диагноцистичния блок няма добри специалисти. Всички, които са добри, приемат в частните си кабинети и тук полагат само дежурства. Самият факт, че не ме насочи към никой конкретно, ме накара да й повярвам.

Общи условия

Активация на акаунт