още вчера споделих, че ако Хандан не се намесваше във всеки разговор на Сами с Гюней, те щяха да се разбират по-добре. Тя наистина не дава дума да се издума срещу маминото синче
!Фенче,

О, разбира се, че е така...АКО не беше всичко идващо от Хандан може би щеше да има и друга възможност и развой на нещата-спор няма!
Но нейните АКО идват все пак от някъде и от нещо, нали, та ако не бяха и неговите АКО-та...
всичко би изглеждало по друг начин.
Опитвам се да кажа, че в случая дали е по-малко или повече причината в нея или в него не е толкова важно.
За да се стигне до положението в което бяха отговорността беше и на двамата, от там и вината им.
Погледнато отстрани и за единия и за другия всеки имаше своето право и основание за реакцията си, но погледнато над тях двамата заедно и отгоре, поне аз за себе си установявам, че са като скачени съдове.

И двамата имаха нужда да "нивелират" истините си, ама никой не желаеше това, смятайки, неговата за единствена и абсолютна за разлика от тази на другия.
И двамата бяха намерили в синовете си нещо като "слабата точка" на другия и я атакуваха невъзмутимо и жестоко.
Не я защитавам Хандан- не, или да я оправдавам,
както и не обвинявам Сами...ама те са като "чифт обувки"...няма как без участието и на двамата да се направят крачките довели ги по пътя им до тук.
На мен ми е по-тъжно в случая, като ми премине първоначалната емоция на раздразнението...

Та тези двама души бяха загубили най-хубавата част от живота си, младостта си, в кавги и болка, в нещастие, при това не само за двамата. Какво бяха дали на себе си-нищо, освен нещастие, а какво на синовете си- болезнено детство и неприятни спомени. Празнини за обич, от които единият трудно се измъкна, а другият така й не успя-за съжаление.
И докато ги гледам и двамата и си мисля...брей, как лесно изглежда отстрани да си родител какъвто трябва и се предполага...

Правиш- това, не правиш- онова...и готово, ама дали е така?

Друго, което ми направи впечатление е, че тя не обича Гюней, това, което казва за него е истина, че не й пука за него, но в същото време адски много се дразни, че той вече е с Бану! Нея я боли от това, а не че е изоставена, както сака каза, тя първа го изостави. И защо, той вече е свободен, може да прави каквото си иска, тя сметка ли ще му държи! Май и двамата реагират по един и същ начин, вече не сме заедно, но другият не може да е с никой
Гнусна и подла постъпка, ама аз друго и не съм очаквала от него...
за всички
Колкото до героинята и ... да, сега се държи открито и усмихнато, но на мен ми е фалшива, дразни ме - имам чувството, че преиграва на моменти актрисата, такива олигофренски усмивки раздаваше по едно време наляво и надясно 

ама след като отново си потъмни косата и си сложи любимото отровно червено червило.