Счетоводител в нужда се познава 6

• 38 661
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Здравейте малко тъпи въпроси  Embarassed
Попълвам платежно за плащане на данък по декл по чл. 50 от ЗДДФЛ

Какво да попълня на:
Основание за плащане
Вид документт предполагам-1

Мога ли аз да пусна платежното, като задължено лице е мъжът ми?
Става ли от всеки един клон на съответната банка да се пуснат парите? А ако клонът е в друг град?
Благодаря предварително   bouquet

# 436
  • В един копнеж!
Здравейте малко тъпи въпроси  Embarassed
Попълвам платежно за плащане на данък по декл по чл. 50 от ЗДДФЛ

Какво да попълня на:
Основание за плащане- ДОД по ЗДДФЛ за 2013г.
Вид документт предполагам-1- да, ако използваш ел.банкиране и го ти го позволява. Ако ли не сложи 9, а там дето е остование си напиши ГДД чл.50 от ЗДДФЛ/ 2013г.

Мога ли аз да пусна платежното, като задължено лице е мъжът ми?- Можеш. Но внимавай да не объркаш наредител и задължено лице.  Ако ти просто даваш парите, но покриваш неговото задължение, можеш и ти да подадеш платежното. Ако той е собственика на банк.сметка, т.е е и наредител, и задължено лице, той трябва да го пусне платежното, защото поне при мен винаги правят справка по лична карта. Не може току така ти да се разпоредиш пари от неговата сметка да отидат някъде си. Може да си комшийката. Трябва титуляра на сметката да се разпорежда с нея.Затова правят проверки. Crossing Arms
Става ли от всеки един клон на съответната банка да се пуснат парите? А ако клонът е в друг град?- Няма значение къде сте и от къде ще наредите плащането.
Благодаря предварително   bouquet- Моля! Днес съм супер добра. И неработлива.  Blush

# 437
  • Варна
Много си добра-благодаря ти   bouquet Hug

Аз ще ги внеса на място в банката тези пари, значи пиша на платежното задължено лице: имената на мъжът ми и егн

# 438
  • В един копнеж!
Много си добра-благодаря ти   bouquet Hug

Аз ще ги внеса на място в банката тези пари, значи пиша на платежното задължено лице: имената на мъжът ми и егн

Точно така!

# 439
М,направо сте за завиждане-то бележки ,то по тримесечия.
Просто ми тръснаха едни преводи-ходи го разбери.Не издавали служебни бележки за изплатени хронорари Shocked Що ги плащат по банка да се чуди човек Mr. Green

# 440
  • Бургас
Много благодаря, момичета!

Sause baus!  Hug

Ако той е титуляра на сметката трябва да имаш пълномощно за наредиш превод.Можеш по-скоро да ги внесеш с вносна бележка.На мен в повечето банки са ми искали лична карта и са държали да ме пишат като вносител, случвало се е и да помоля да не ме пишат, а да пишат лицето.

# 441
Здравейте, имам въпрос - майка ми скоро стартира фирмата си и иска да закупи един продукт от физическо лице. Как точно се процедира закупуването (какъв документ може да издаде физическото лице) и как да се изпише тази покупка (от 1500 лв.) като разход на фирмата?
Благодаря предварително.

# 442
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, имам въпрос - майка ми скоро стартира фирмата си и иска да закупи един продукт от физическо лице. Как точно се процедира закупуването (какъв документ може да издаде физическото лице) и как да се изпише тази покупка (от 1500 лв.) като разход на фирмата?
Благодаря предварително.

С договор за покупко-продажба между фирмата на майка ти и лицето.

# 443
  • В един копнеж!
Благодаря предварително.

ПОТЪРСЕТЕ СИ СЧЕТОВОДИТЕЛ,МОЛЯ! Само от факта, че задавате този въпрос за документиране на продажба, е ясно колко е наложителна нуждата ви. Казвам го със съвсем  добри чувства.

Иначе, физическото лице принципно няма никакво задължение да ви издаде какъвто и да е документ. И а иска, не може, просто ФЛ си е. Така че направете си един договор за П-П и към него си прибавете и един Приемо- Предавателен протокол. И така. Друг начин не миждам.

Lady Brinne,  Peace!

# 444
Благодаря предварително.

Благодаря   bouquet
А договора за покупко-продажба в свободен текст ли се пише? Има ли откъде да го погледнем?

# 445
  • София, Bulgaria
Момичета, някои има ли опит с договаряне на разсрочване на публични задължения към НАП?
Бихте ли ми дали съвет как е най-добре да се подходи към публичен изпълнител с молба за разсрочване на публични задължения. Става въпрос за хора, които искат да продадат един от трите си имота, с което да погасят задължения към банка, но наличието на публични задължения ги възпрепятства да се случи това,  освен ако не ги разсрочат. Алтернативата е лоши кредити и продажба на имотите със ЧСИ, при което след изплащане на дълга към банката за държавата няма да остане съвсем нищо. Много ще съм благодарна, ако дадете съвет или ни насочите към специалисти, които биха се наели с този проблем и съдействат за разрешаването му. Извинете ме, ако не съм обяснила адекватно проблема, но не ми е специалност тази област. Само да добавя, че става въпрос за гр. София.

# 446
  • В един копнеж!
Благодаря предварително.

Благодаря   bouquet
А договора за покупко-продажба в свободен текст ли се пише? Има ли откъде да го погледнем?

Има шаблони в интернет, но внимавайте, защото има цитирани членове, условия, клаузи...отберете кое е за вас и кое не. Може да дописвате и т.н.

# 447
Благодаря предварително.

Благодаря   bouquet

Има шаблони в интернет, но внимавайте, защото има цитирани членове, условия, клаузи...отберете кое е за вас и кое не. Може да дописвате и т.н.
Благодаря   bouquet

# 448
Здравейте Simple Smile
Искам да попитам какъв процент горе-долу трябва да изплатим на физическо лице наето на граждански договор от нашата фирма, за да извърши определена услуга. ФЛ работи на постоянна работа, където се осигурява.
Питам тук, за да сверя информацията, която ми дадоха двама счетоводителя (и в която се съмнявам) - единият ми каза 33% от договорената сума  newsm78 ; другия ми изчисли по-малко от 10%  newsm78
Къде всъщност е истината?  newsm78
Благодаря предварително.

# 449
  • В полите на Пирин планина
Здравейте Simple Smile
Искам да попитам какъв процент горе-долу трябва да изплатим на физическо лице наето на граждански договор от нашата фирма, за да извърши определена услуга. ФЛ работи на постоянна работа, където се осигурява.
Питам тук, за да сверя информацията, която ми дадоха двама счетоводителя (и в която се съмнявам) - единият ми каза 33% от договорената сума  newsm78 ; другия ми изчисли по-малко от 10%  newsm78
Къде всъщност е истината?  newsm78
Благодаря предварително.

В сайта к и к инфо има калкулатор - въведете сумата и вижте точните удръжки и нетното плащане по договора.

Общи условия

Активация на акаунт