Счетоводител в нужда се познава 6

• 38 615
  • 734
  •   1
Отговори
# 480

Как може да получаваш хонорар, да ти издават някаква каквато й да е бележка/ сметка за изплатена сума или сл.бележка/ и да не подозираш, че трябва да декларираш получената извън ТД, сума?

Тя е подавала дан. декларация и е довнасяла данък според изчисленията в декларацията. Предполагам, че или нещо е объркано при изчисляването или при плащането (но за съжаление не пази платежните документи, с които е внасяла)

# 481
  • В един копнеж!

Как може да получаваш хонорар, да ти издават някаква каквато й да е бележка/ сметка за изплатена сума или сл.бележка/ и да не подозираш, че трябва да декларираш получената извън ТД, сума?

Тя е подавала дан. декларация и е довнасяла данък според изчисленията в декларацията. Предполагам, че или нещо е объркано при изчисляването или при плащането (но за съжаление не пази платежните документи, с които е внасяла)

Може би в банката могат да й помогнат с някакви извлечения newsm78 Макар, че те са й последна грижа. От НАП са я подпукали не за доказване на платежни, а за неплатени данъци...

# 482
  • В полите на Пирин планина
Да, де обаче, ако не обвързани правилно, платени са по грешен код или не е посочено ЕГН или вм. него е Булстат / при ЕТ например / сумите стоят като неплатени - имах такъв случай с един ЕТ.

Също е възможно при самия превод в банката служителят да е сгрешил нещо и впоследствие това да не се забележи - то е видимо на извлечението, но чак като видиш, че сумата я дължиш, а реално си я платил, тогава се разбира причината - пак от опит го казвам ...

# 483
регистрирано ЕООД, което още няма дейност, трябва ли да подава някакви декларации?
1. Нулева декларация по чл. 92 от ЗКПО - образец 1010а пред НАП - до 31.03. следващ данъчният период
2.Годишни Отчети в Търг. Регистър - до 30.06 следващ данъчният период
3.Статистика - декларира се липса на дейност - до 31.03 следващ данъчният период
Под " Няма дейност " се има впредвид , че няма обявена декларация пред НАП за саоосг. на управител , няма действащи банкови сметки дружеството , няма търговска дейност - продажби ?

да, няма нищо от това, не е стартирала никаква дейност, регистрирано е преди месеци, няма продажби и т.н. от изброените

въпреки това горепосочените декларации трябва да се подадат, така ли? 

# 484
  • Балчик
регистрирано ЕООД, което още няма дейност, трябва ли да подава някакви декларации?
1. Нулева декларация по чл. 92 от ЗКПО - образец 1010а пред НАП - до 31.03. следващ данъчният период
2.Годишни Отчети в Търг. Регистър - до 30.06 следващ данъчният период
3.Статистика - декларира се липса на дейност - до 31.03 следващ данъчният период
Под " Няма дейност " се има впредвид , че няма обявена декларация пред НАП за саоосг. на управител , няма действащи банкови сметки дружеството , няма търговска дейност - продажби ?

да, няма нищо от това, не е стартирала никаква дейност, регистрирано е преди месеци, няма продажби и т.н. от изброените

въпреки това горепосочените декларации трябва да се подадат, така ли? 

Ако фирмата е регистрирана тази година нищо не подава , рано е !
Ако е миналата година - срока за Търговски регистър е до 30.06 , за другите вече е късно , а и глоби има.
За догодина по-раничко си се орентирайте какво и къде се подава , че после глобите за никой не са приятни.  Peace

# 485
 спондж боб, благодаря! много неприятно се е получило, сега и глоби... а ако се прати със закъснение или е напълно безсмислено да се прави, след като не са предадени в срок? за тази до 30.06 поне има време още

# 486
  • Варна
Направо ще се гръмна ,току що се сетих че не съм подала една декл. по чл.55 за данък наеми. Какво да правя да я подам ли сега с ел.подпис  или да си трая и другото тримесечие да си подам данъка за двете тримесечия ??? newsm78

# 487
  • тук-там
Според мен по-добре я подай сега - щом е с ел. подпис. Иначе после ще трябва да сумираш данъка, сл. бележки....., ГДД на хазяите за следващата година.... - ще има разминаване.

Друг е варианта - ако плащането не е през банка и може да го "пишете" през април.

# 488
  • Балчик
спондж боб, благодаря! много неприятно се е получило, сега и глоби... а ако се прати със закъснение или е напълно безсмислено да се прави, след като не са предадени в срок? за тази до 30.06 поне има време още
По - добре си трай и не подавай нищо , ако сега подадеш е 100 % вероятността
да те глобят. Има давност , мисля , че е две години , след две години вече няма да
ти тряскат глоби. Crazy
Намери си някоя дружка - счетоводителче , та да спиш спокойно - това , като непоискан съвет.  Mr. Green

# 489
  • Юпитер- Сатурн
ai-vi какво стана с твоята корекция.
Представиха ми болничен започващ м.02 и приключващ 03. Счетоводната фирма не го е начислила и е декларирала Д1 и Д6 с пълна заплата. Не иска да ми приеме корекция на Д1 и Д6. Какво ли не пробвах.

# 490
  • тук-там
Срокът за корекция на февруарската 6-ца е минал, най-вероятно за това.

# 491
 smile3525

Последна редакция: пт, 02 май 2014, 17:27 от Sause baus!

# 492
  • Юпитер- Сатурн
Срокът за корекция на февруарската 6-ца е минал, най-вероятно за това.

Не последното съобщение, което изписа беше, че не подавам едновременно с Д6 и Д1

# 493
  • тук-там
Е, ама те се подават винаги заедно вече. С 6, подаваш и 1, но общите суми на Д 1 и 6 - подадени към НАП трябва да са равни. Но съм сигурна, че даже и да ги равниш няма да  ти приеме 6-цата за февруари.

# 494
  • В един копнеж!
ТРЗ-та, моля, за малко сверяване на стрелките.
Управител ми иска УП 2 и 3, за да ги представи пред др. фирма, в която ще започва работа на тр.договор. За попълването ми е ясно, само ме притеснява едно изречеие и как да се съобразя се него:
За посочените периоди са  внесени/дължими осигурителните вноски и са спазени разпоредбите на чл. 6, ал. 2 КСО и чл. 46 НПОС.

Аз го издавам УП-2 от 07-08-13 до...................
Осигурителни вноски са внесени за всички предходни месеци, без април, за който вноски ще се направят сега, до 25.05.
И тук въпросът ми. Каква дата да пиша  на мястото на многоточието....31-03-2014, 30-04-14 или?!
Ако ще Ви е по-ориентирано, ползвам УП-тата в кик инфо.

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 18:35 от ai_vi

Общи условия

Активация на акаунт