Счетоводител в нужда се познава 6

• 38 626
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Да в срока за подаване. Peace

# 466
  • В един копнеж!
Цт, не, извън срока съм. В такъв случай какво да сторя? Код З и нова на чисто?

Всъщност всичко по посочените суми осигуровки е точно, само начислената месечна заплата е сбъркана. Това фатално ли е или да си оставя така, както е? Заплатата е сгрешена, не осигурителния доход.  Simple Smile

# 467
 Laughing коя декларация искаш да корегираш?

# 468
  • В един копнеж!
Laughing коя декларация искаш да корегираш?

Д 1?

# 469
  • В полите на Пирин планина
Ако е обр.1, то тя може да се коригира до 30.04. на следващата година / с код "к" /.

# 470
  • В един копнеж!
О, чудесно! Защото програмата ми започна да бълва грешка след грешка и сериозно се зачудих дали може на една К-я, втора К-я.
Благодаря Ви, и на двете.

# 471
Само като подаваш, цъкни че не дължиш Д6 към нея...да не ти търси обвързване и да не вземеш да дублираш пък Д6

# 472
  • В един копнеж!
Само като подаваш, цъкни че не дължиш Д6 към нея...да не ти търси обвързване и да не вземеш да дублираш пък Д6
Цъкнах!  Laughing

# 473
записче от мен Simple Smile

# 474
Здравейте, включвам се с питане по една много неприятна ситуация. Днес е подадена декларацията (годишна данъчна) на моя близка и са казали, на жената, която я подава, че утре щели да я пускат на съдия-изпълнител заради дължими суми от 2006 и 2007г., а тя по никакъв начин дори и не подозира, че дължи. Всяка година си подава декларация т.к. освен по трудов договор, работи допълнително и на хонорар. Как бихте я посъветвали да постъпи? Казали са, че са й изпращали писма с обратна разписка, които се връщали при тях, а това е толкова малко вероятно, защото пощальонката ги познава. Жената е в шок. Какви са възможностите? Ако наистина са били дължими има ли давност? Много ще съм благодарна за отговори и съвети.

# 475
  • В един копнеж!
Здравейте, включвам се с питане по една много неприятна ситуация. Днес е подадена декларацията (годишна данъчна) на моя близка и са казали, на жената, която я подава, че утре щели да я пускат на съдия-изпълнител заради дължими суми от 2006 и 2007г., а тя по никакъв начин дори и не подозира, че дължи. Всяка година си подава декларация т.к. освен по трудов договор, работи допълнително и на хонорар. Как бихте я посъветвали да постъпи? Казали са, че са й изпращали писма с обратна разписка, които се връщали при тях, а това е толкова малко вероятно, защото пощальонката ги познава. Жената е в шок. Какви са възможностите? Ако наистина са били дължими има ли давност? Много ще съм благодарна за отговори и съвети.

За изтекла давност- 5 години, абсолютно давност-10 години. При неподадена данъчна декларация след изтекла една и повече години, не могат да я глобят.

Как може да получаваш хонорар, да ти издават някаква каквато й да е бележка/ сметка за изплатена сума или сл.бележка/ и да не подозираш, че трябва да декларираш получената извън ТД, сума?

Скрит текст:
Чл. 171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.
(2) С изтичането на 10-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, се погасяват всички публични вземания независимо от спирането или прекъсването на давността освен в случаите, когато задължението е отсрочено или разсрочено.

Чл. 172. (1) Давността спира:
1. когато е започнало производство по установяване на публичното вземане - до издаването на акта, но за не повече от една година;
2. когато изпълнението на акта, с който е установено вземането, бъде спряно - за срока на спирането;
3. когато е дадено разрешение за разсрочване или отсрочване на плащането - за срока на разсрочването или отсрочването;
4. когато актът, с който е определено задължението, се обжалва;
5. с налагането на обезпечителни мерки;
6. когато е образувано наказателно производство, от изхода на което зависи установяването или събирането на публичното задължение.
(2) Давността се прекъсва с издаването на акта за установяване на публичното вземане или с предприемането на действия по принудително изпълнение. Ако актът за установяване бъде отменен, давността не се смята прекъсната.
(3) От прекъсването на давността започва да тече нова давност.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 00:07 от ai_vi

# 476
  • София
Здравейте!

Предстои ми да подпиша граждански договор, но има няколко неща, които не са ми ясни:

1. Какви са условията за прекратяване, има ли предизвестие? Има ли болнични и отпуски и как се процедира ако се наложи да се ползват такива?

2. Ясно е, че на изпълнителят се възлага задача срещу заплащане, но има ли упоменат минимум на работата, която възложителят да осигури? По-точно се притеснявам да нямам месеци с по един работен ден и да нямам сигурност в това какви пари ще заработя.

# 477
регистрирано ЕООД, което още няма дейност, трябва ли да подава някакви декларации?

# 478
  • Балчик
регистрирано ЕООД, което още няма дейност, трябва ли да подава някакви декларации?
1. Нулева декларация по чл. 92 от ЗКПО - образец 1010а пред НАП - до 31.03. следващ данъчният период
2.Годишни Отчети в Търг. Регистър - до 30.06 следващ данъчният период
3.Статистика - декларира се липса на дейност - до 31.03 следващ данъчният период
Под " Няма дейност " се има впредвид , че няма обявена декларация пред НАП за саоосг. на управител , няма действащи банкови сметки дружеството , няма търговска дейност - продажби ?

# 479
  • Балчик
Здравейте!

Предстои ми да подпиша граждански договор, но има няколко неща, които не са ми ясни:

1. Какви са условията за прекратяване, има ли предизвестие? Има ли болнични и отпуски и как се процедира ако се наложи да се ползват такива?- тези условия за прекратяване и предизвестие трябва да са описани в ГД, уговаря се период през , който ще се върши услугата или др. , този период може да се удължава , да се намаля и т.н.  Болнични , отпуски - няма , т.е. ако ви се налага просто тези дни не отивате да работите по ГД , никой не ви ги отчита , като болнични или отпуски. ГД не е , като труд.договор, няма работно време, вие можете все пак да си уговорите някакви часове на посещения , но те са по скоро свързани със спецификата на дейност, която ще извършавате чрез ГД.

2. Ясно е, че на изпълнителят се възлага задача срещу заплащане, но има ли упоменат минимум на работата, която възложителят да осигури? По-точно се притеснявам да нямам месеци с по един работен ден и да нямам сигурност в това какви пари ще заработя.- Пак -зависи от спецификата на дейност, но при този вид догори и договорки никой не може да ви осигури пълно работна дейност. По скоро си зависи от вас , колко пари ще заробите.

Общи условия

Активация на акаунт