Счетоводител в нужда се познава 6

• 38 584
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
irmanowa, благодаря ти!  bouquet

Това означава, че дейността на фирмата започва с издаването на фактури, сключване на договори и т.н., и НАП не тълкува започването на дейността автоматично от датата на регистрация.

Имам още един въпрос. Като Управител на фирмата ще се самоосигурявам. Кога трябва да подам документи в НАП и да започна да внасям осигуровки като СОЛ?

- Веднага след регистрацията.

или

- В 7 дневен срок след реалното започване на дейността на ЕООД-то.

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 11:49 от shushona

# 511
 В 7 дневен срок след реалното започване на дейността на ЕООД-то.

# 512
В 7 дневен срок след реалното започване на дейността на ЕООД-то.

Sause baus!, благодаря от сърце!  bouquet

# 513
Моля за съдействие - моя близка напуска работа по собствено желание,уговорила се е да я назначат временно във фирма на неин познат за 10 - 15 дни,след което да я съкратят - целта е ясна - да взима 60%вото обезщетение.
Ще я назначат по чл.70 със срок на изпитване в полза на работодателя,а след това ще я съкратят по чл. 71 - без предизвестие.Това ли е правилният начин,нещо друго трябва ли да се вземе впредвид?
Благодаря ви предварително  bouquet

# 514
  • В полите на Пирин планина
Моля за съдействие - моя близка напуска работа по собствено желание,уговорила се е да я назначат временно във фирма на неин познат за 10 - 15 дни,след което да я съкратят - целта е ясна - да взима 60%вото обезщетение.
Ще я назначат по чл.70 със срок на изпитване в полза на работодателя,а след това ще я съкратят по чл. 71 - без предизвестие.Това ли е правилният начин,нещо друго трябва ли да се вземе впредвид?

Така ще се получи "упражнението" съвсем точно за целта  Peace

# 515
Благодаря много за бързия отговор!

# 516
  • Бургас
здравейте ПОЛЗВАХ ОТПУСК ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕ ОТ 2 ДО 8 ГОД ИЗТИЧА КРАЯ НА МАЙ 2014 ПОПИТАХ ШЕФА МИ ДАЛИ МИ СЕ ПОЛАГА ПЛАТЕН ОТПУС ЗА ГОД КОЯТО ПОЛЗВАХ НЕПЛАТЕН ОТПУСК ЗА ОТЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕ ОТ 2 ДО 8 ГОД И ТОИ МИ КАЗА ЧЕ НЕ МИ СЕ ПОЛАГАЛ ПЛАТЕН ОТПУСК ТАКА ЛИ Е  ЩЕ СЪМ МНОГО БЛАГОДАРНА АКО МИ КАЖЕТЕ КАК СТОЯТ НЕЩАТА

Полага се, това време също се зачита за трудов стаж.

# 517

Така ще се получи "упражнението" съвсем точно за целта  Peace

Сега пък ми казаха,че вече не се назначава по чл. 70, а по чл. 67 или 68 във връзка с чл.70.
В крайна сметка кой е най - удачният вариант от тези членове  и също така какво трябва да се пише като основание на заповедта,за да не се заядадат в БТ  - например несправяне с работата newsm78

# 518
  • тук-там
Чл. 70 не е основание за назначаване, а условие към договора.
Основанието е или чл.67 - безсрочен или 68 - срочен.

В договора ще пише - на осн. чл 67, или 68 и във връзка с чл. 70.
В заповедта по чл. 71 на
Причина за прекратяване: Прекратяване от работодателя в срока на изпитване. - поне аз така ги пускам.

# 519
Значи не е от съществено значение дали ще е чл.67 или 68.
Благодаря ти много  bouquet

# 520
  • тук-там
Ако целта е прекратяване след десетина дни - не!

# 521
  • Бургас
По принцип има някои условия за срочен договор по чл.68, хубаво е да се погледне.Като цяло ми е останало, че просто така без конкретна причина не може да се сключи  ТД по чл.68  Peace

Най-добре е чл.67, във връзка с чл.70.

# 522
  • тук-там
Е, нищо сложно - срочен договор за една година примерно със срок на изпитване 6м.
Или до завършване на определена работа....

Иначе, да най-добре по чл. 67, във връзка с чл. 70  Peace

# 523
  • Бургас
Не е сложно, стига да има наистина причина за срочен, но ако няма, по-чисто е по чл.67.Не, че не си назначават кой както си иска.В момента нямам време да ровя точно какво пише.Бях търсила във връзка с подобен казус и това ми е останало като спомен по този въпрос.

# 524
  • В полите на Пирин планина
В нашия малък град има едно голямо шивашко предприятие, което има около 2000 работника и масово хората там се назначават на 1-годишен срочен договор, а след изтичането му, ако решат да задържат човека сключват с него нов договор за нова длъжност пак на срочен.
Не казвам, че е правилно, практически работи.
За горния случай най-добре да се скл. по чл.67, във връзка с чл. 70, така или иначе скоро ще се прекрати.

Общи условия

Активация на акаунт