Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 150
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
На мен ми обясниха, че основният проблем е, че бебето се мъчи докато пушиш, защото не може да диша добре. За мен това е по-плашещото, другото вече си е на късмет. Казвам го, за да ви мотивирам, не ви упреквам. Все пак и аз съм бивш пушач  Rolling Eyes

# 76
Elfita повярвай пределно ясно ми е какви са рисковете и имайки на предвид че ги намалих от кутия на ден. Риска е за мен все пак, но и аз пуша най леките възможни цигари. Всеки има право на личен избор и за себе си съм преценила, че за бременността се отказвам и лишавам от много неща за да мога да си позволя 2-3цигарис кафето или след хранене. Разбирай събират се 2-3 за целия ден

# 77
Аз нахално пак ша се обадя за тези месеци, пък който иска да ми се сърди  Wink
В пети лунарен месец влизаме в 18 г.с., а в пети календарен месец, влизаме на датата на термина. Да не забравяме обаче все пак, че бременността се изчислява в лунарни месеци и никой лекар не го интересува в кой календарен месец сме. Аз примерно влизам в 5-ти лунарен месец на 14-ти февруари, а в пети календарен-на 24 ти февруари, което си е 10 дена разлика! И още нещо-ако загледате таблицката от първата страница, ще видите, че последния месец на всеки триместър съдържа една седмица повече от предходните два /общо по пет/, което на финала изравнява сметките.   smile3523

# 78
Относно работата аз мисля да изкарам до края ,но да видим дали ще издържа по цял ден на бюрото защото кръста започва да ме приболва отвреме на време
За кърменето имам голямо желание дано успея но как да си подготвям гърдите като при мисълта че може да ме захапе и ми се свива стомахът имам някакъв вид страх а и адски са ми чувствителни в момента

# 79
За цигарите,  никога не съм пушила, но всяка една (бъдеща) майка е имала нещо от което да се откаже напълно, дали храна, дали напитка, дали развлечение в името на бъдещето дете, защо цигариге да са изключение?! Ако иска някой може да го нарече съдене, но според мен не е адекватно да се успокояват пушещите с това, че стресът от спирането бил вреден повече от 1-2-3 цигари, ами тогава си направете експеримент и си сложете главата в един найлонов плик за 5-6мин (за колкото се пуши една цигара) и вижте как се чувства вашето бебе.  Съжалявам, ако някой се чувства убиден, обаче казвам това което мисля,  пушенето е навик и всичко е въпрос на психика,   мога много да изпиша ама ще се спра до тук. Crossing Arms Peace

# 80
Кърменето- и двата пъти ми се получи съвсем естествено, да не говорим, че преди 10 години все още нямахме нет вкъщи и като цяло нямаше толкова информация. Не съм се подготвяла специално, единствено се стараех да се храня здравословно, докато кърмя.
Пушенето- с големия ги спрях, а и ми ставаше лошо само от миризмата на цигари, кафе също не пиех, въобще правех всичко както е по книгите, но той се роди преждевременно, с ниско тегло, проблеми със сърцето, които впоследствие "израстна". Сега е здрав, силен и красив юнак.
С малкия я карах по- спокойно, позволявах си да пуша понякога, кафе пиех редовно, а и с двегодишен батко нямаше как да имам спокойна бременност. Роди се почти 4 кг, съвършено бебе.
Сега правя това, което ми харесва - ако ми се пропуши- пуша, ако ми се допие чаша вино- пия, най-важното е да се чувствам добре и да съм спокойна.  Sunglasses

# 81
  • София
Относно работата - и аз мисля да ходя, поне до края на май, разбира се и ако се чувствам добре. Отвреме навреме мисля да си ползвам и малко отпуска за по-дълги уикенди. Не знам болничните как ще ми се отразят на майчинството, а и честно казано не ми се чакат плащания от НОИ по два месеца...

За ехографа - мен и на прегледа преди 2 седмици си ме гледаха и с вагинален и с коремен. Това за вагиналния знам от няколко добри АГ, че са пълни глупости. Особено първите 3-4 месеца все още се мери шийката с него и се виждат някои неща по-добре отколкото с коремен.

За пушенето - аз не съм пушач и никога не съм била, но ми се струва лично на мен безотговорно за един нов живот, за който ние носим отговорност в известна степен - или поне за нещата, които зависят от нас. Разбира се, всеки си решава сам какво да яде, пие, пуши и т.н. Това е личното ми мнение.

# 82
Момичетаа да ви кажа сега ми звъняха да ме поканят на училище за родители, живи и здрави април месец ще се ходи, тъкмо мислех да се огледам за лекции на списание "9 месеца" и ето,че ме зарадваха...
Колкото до работата аз мисля да ходя до края на март, защото тогава се сменя часа и съответно нашата фирма удължава работния ден с още 1 час което ще ми дойде в повечко плюс това тогава ще е по-хубавко времето ще мога да се разхождам и да се наслаждавам на бременноста ...
За пушенето да кажа аз също пушех по кутия на ден.....до към края на 2-ри месец съм припалвала в седмицата по 2 цигари максимум и от тогава рязко ги спрях, но с тях спрях кафето спрях всичко което "върви с цигарка"... Лека вечер сладурчетааа Simple Smile)))

# 83
Прочетох няколко мнения и наистина се ядосах. Кой е казал , че искам да го уча на режим с кърма? Казах , че детето ядеше по 10 гр. на всеки 5 минути. Ако на някой детето му се наяжда с 10 гр. моето не можеше. Освен това казах , че се опитвах 20 дни. Ядях каквото трябва , правих масажи, помагаха ми мед.сестрите. С помпа , без помпа , по никакъв начин не ставаше. И не ме сравнявайте с първобитните жени , защото те със сигурност не са живели в нашите условия и не са яли храни пълни с боклуци вътре. Познавам жени , които са кърмили по 2 години и повече. Има и такива , които изобщо не могат. Това , че някоя жена е като дойна крава , не значи , че всички трябва да са така. И не съм казала , че нямам желание. Просто не искам да си мъча детето пак 20 дни и да умира от глад и да се къса от рев. Да допълня - моето дете не се роди 5 кг. и със сигурност 20 дни глад му се отрази много зле. Да кажа и още нещо -  в болницата лежах с жени , които бяха подгизнали целите от кърма още от самото раждане. Целите им дрехи бяха мокри. Ами при мен нямаше такова нещо  и все ме успокояваха , ще дойде , ще дойде , ами не дойде....

# 84
  • Пловдив
Момичетаа да ви кажа сега ми звъняха да ме поканят на училище за родители, живи и здрави април месец ще се ходи

Може ли повече инфо за училището?

# 85
  • Телиш/Плевен
Момичета да ви попитам виждате ли снимката с щъркелите на 1 стр.? Защото аз НЕ!
И аз не ги виждам, може би има някакъв проблем със сайта, в който ги качих. newsm78 Ето ги наново, ако скоро не се покажат:
Скрит текст:

За пушенето - аз никога не съм пушила и нямам идея какво е, затова не мога да съдя никого. Peace

За кърменето - твърдо решена съм да кърмя, само се надявам да нямам проблеми да го правя. Praynig

Хубава вечер, тумбачета! Hug

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 17:58 от Лале в дъжда

# 86
Да и на мен ми е интересно за това училище ако може да споделиш малко инфо   bouquet

# 87
За измерването на шийката - нормалната шийка (с нормална дължина) се вижда с коремния.Мен като ме погледнаха и казаха,че не се вижда отгоре,затова с вагиналния....

# 88
  • Пловдив
Относно работата - и аз мисля да ходя, поне до края на май, разбира се и ако се чувствам добре. Отвреме навреме мисля да си ползвам и малко отпуска за по-дълги уикенди. Не знам болничните как ще ми се отразят на майчинството, а и честно казано не ми се чакат плащания от НОИ по два месеца...

За ехографа - мен и на прегледа преди 2 седмици си ме гледаха и с вагинален и с коремен. Това за вагиналния знам от няколко добри АГ, че са пълни глупости. Особено първите 3-4 месеца все още се мери шийката с него и се виждат някои неща по-добре отколкото с коремен.

За пушенето - аз не съм пушач и никога не съм била, но ми се струва лично на мен безотговорно за един нов живот, за който ние носим отговорност в известна степен - или поне за нещата, които зависят от нас. Разбира се, всеки си решава сам какво да яде, пие, пуши и т.н. Това е личното ми мнение.
Ако си взимаш болнични по време на бременност ще взимаш по малко майчинство Simple Smile и аз мислех така да направя,но ми казаха че се отразява на майчинството   bouquet

# 89
  • Пловдив
mi_ivanova, не се ядосвай, никой не те упреква. Можеш да пробваш, не се знае сега как ще е.
С големия ми се бяха получили рагади на гърдите, беше много болезнено. Купих си специален крем и ден два изцеждах кърмата с помпа, а го хранех от другата. Той сучеше по 20 минути и едва го откачах от мен, беше му много сладко... Малкият сучеше по 5 минути и се наяждаше и нямах проблем със зърната.

На мен ми следят изкъсо шийката и винаги я гледат и на вагинален, задължително! Дори на феталната морфология я измериха с вагинален.

VeryMe, аз гледам таблицата от първата страница. Там показва, че пети е от 18-а седмица, знам, че има леко разминаване в дните.

petya_petya, аз си бях подготвила изследвания за амнио, но решихме да изчакаме втората фетална и ще решаваме. Та бяха ми пуснали МБ и кръвни изследвания

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 17:59 от pival

Общи условия

Активация на акаунт