Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 346
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Ако си взимаш болнични по време на бременност ще взимаш по малко майчинство Simple Smile

Болничният само по себе си не се отразява на майчинството
Но ако майката 18 м преди болничния по време на бременността е осигурена на различни суми,ще се отрази на бъдещото обезщетение

# 91
  • Пловдив
И на мен ми е интересно за училището Simple Smile В София ли се намира? Има ми някоя от мамите, която мисли да посещава такова училище в Пловдив? Аз се оглеждам за нещо, но не съм съвсем сигурна на какво да се спра.

Между другото си харесах една количка. Някой чувал ли е нещо за тази марка:
http://www.bebe-best.com/camarelo-bebeshka-kolitchka-ili-carera- … rafi-p-58010.html

Търся си по-висока количка с по-голям кош и ми се струва, че тази е такава. Ако имате препоръки пишете, че аз много не разбирам.

# 92
  • София
mi_ivanova пожелавам ти този път да нямаш проблеми  Peace
за пушенето - мисля, че изместихте темата в посока за и против, което е извън въпроса, който една от мацките постави.
според мен всичко сме наясно че "за" цигарите няма, едва ли някоя се заблуждава в това или едва ли някоя се се гордее с това че не може да се откаже и от 2-те цигари на ден. Rolling Eyes аз лично бих се въздържала от етикети като безотговорност и прочие, залепени без познаване на човека, на база осъждане на конкретен недостатък. Sunglasses
за себе си, както коментирах и предишния път когато се повдигна тази тема, мога да кажа, че съм доволна че съм ги намалила до 2 на ден, както и че когато кърмех не съм пушила, и сега ще е така.

# 93
За ехографа - мен и на прегледа преди 2 седмици си ме гледаха и с вагинален и с коремен. Това за вагиналния знам от няколко добри АГ, че са пълни глупости. Особено първите 3-4 месеца все още се мери шийката с него и се виждат някои неща по-добре отколкото с коремен.
Тука не съм съгласна! Много зависи какъв е ехографа и кой стой зад него.Пълни глупости че без вагинален не може да се види както трябва!
Като чета от майчетата със скасена шийка явно като с коремния се останови че е скасена тогава гледат с вагинален, но иначе за какво............

# 94
  • София
Аз нахално пак ша се обадя за тези месеци, пък който иска да ми се сърди  Wink
В пети лунарен месец влизаме в 18 г.с., а в пети календарен месец, влизаме на датата на термина. Да не забравяме обаче все пак, че бременността се изчислява в лунарни месеци и никой лекар не го интересува в кой календарен месец сме. Аз примерно влизам в 5-ти лунарен месец на 14-ти февруари, а в пети календарен-на 24 ти февруари, което си е 10 дена разлика! И още нещо-ако загледате таблицката от първата страница, ще видите, че последния месец на всеки триместър съдържа една седмица повече от предходните два /общо по пет/, което на финала изравнява сметките.   smile3523

VeryMe,
извинявай, не искам да спорим, но таблицата в началото отброява календарните месеци, а не лунарните, защото те са 9. Лунарните са 10.Точно по нея, според математическите сметки се влиза в 5- месец, когато за почнеш 18+ седмица.  Аз поне като казвам, че съм в 5-ти месец имам предвид календарен, а не лунарен, защото освен бременните, останалите хора, повечето се ориентират по 9 месечна бременност, а не по 10. За да не стане грешка, да уточня, че говоря за тази таблица:

# 95
  • Пловдив
Има ми някоя от мамите, която мисли да посещава такова училище в Пловдив

Да,аз мисля да посещавам.Мисля да ви каня групово да посещаваме пловдивчанки и после групово на пица и бира  Mr. Green .Аз ще мога края на март.
Предишната бременност годих на лекциите на 9 месеца.Добре бяха .Сега вече има повече избор на лекции.Преди 5 г беше доста ограничено

# 96
Ако си взимаш болнични по време на бременност ще взимаш по малко майчинство Simple Smile

Но ако майката 18 м преди болничния по време на бременността е осигурена на различни суми,ще се отрази на бъдещото обезщетение

Тука май не е така! Аз проверявах в НОИ и ми казаха че ако съм болничен майчинството ми ще бъде изчислено на база болничния!

# 97
  • Пловдив

Тука май не е така! Аз проверявах в НОИ и ми казаха че ако съм болничен майчинството ми ще бъде изчислено на база болничния!

И аз чух нещо такова  Peace

# 98
Момичета да ви попитам виждате ли снимката с щъркелите на 1 стр.? Защото аз НЕ!
И аз не ги виждам, може би има някакъв проблем със сайта, в който ги качих. newsm78 Ето ги наново, ако скоро не се покажат:
Скрит текст:

еееееее ПРОБВАХ вече 10 сайта сигурно и пак не става! и най-странното е че другата снимка която съм сложила се вижда а тази не!

# 99
  • Пловдив
Аз проверявах в НОИ и ми казаха че ако съм болничен майчинството ми ще бъде изчислено на база болничния!

Ами,разбира се,че месеците в болничния влизат в базата ти.Как няма да влиза?Но за месеците в болничен взимат не самия болничен,а дохода от който е изчислен.Затова ако 18 м назад си на едно и също осигурена,болничния не влияе на бъдещото обезщетението

Наясно съм с тази материя и знам какво пиша.Леко ги разбирам тези работи  Wink

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 18:26 от ♥Elfita♥

# 100
И аз да се вмъкна ни в клин,ни в ръкав не съм 100% сигурна ама още не усещам  май бебо,а като ви чета повечето вече сте ги усетили

# 101
И аз още не го усещам , дори незнам какво трябва да очаквам , иначе на прегледа онзи ден си танцуваше направо вътре , но не знам кое от всичко случващо се вмомента в корема ми трябва да са негови движения  Laughing

# 102
  • Пловдив
Има ми някоя от мамите, която мисли да посещава такова училище в Пловдив

Да,аз мисля да посещавам.Мисля да ви каня групово да посещаваме пловдивчанки и после групово на пица и бира  Mr. Green .Аз ще мога края на март.
Предишната бременност годих на лекциите на 9 месеца.Добре бяха .Сега вече има повече избор на лекции.Преди 5 г беше доста ограничено

Това е супер идея, Elfita  Simple Smile Избрала ли си курс/ училище?

# 103
Аз проверявах в НОИ и ми казаха че ако съм болничен майчинството ми ще бъде изчислено на база болничния!

Ами,разбира се,че месеците в болничния влизат в базата ти.Как няма да влиза?Но за месеците в болничен взимат не самия болничен,а дохода от който е изчислен.Затова ако 18 м назад си на едно и също осигурена,болничния не влияе на бъдещото обезщетението

Наясно съм с тази материя и знам какво пиша.Леко ги разбирам тези работи  Wink
виж и аз съм на ясно с тези работи и още повече че ти пускаш тема за изчисляване на майчинство и с по-горния си пост ЗАБЛУЖДАВАШ МНОГО МАЙКИ. Ако беше написала това което сега нямаше да ти пиша. Не мисля че има много майки който 18 месеца назад да са без промяна на осигурителната заплата!

# 104
Аз нахално пак ша се обадя за тези месеци, пък който иска да ми се сърди  Wink
В пети лунарен месец влизаме в 18 г.с., а в пети календарен месец, влизаме на датата на термина. Да не забравяме обаче все пак, че бременността се изчислява в лунарни месеци и никой лекар не го интересува в кой календарен месец сме. Аз примерно влизам в 5-ти лунарен месец на 14-ти февруари, а в пети календарен-на 24 ти февруари, което си е 10 дена разлика! И още нещо-ако загледате таблицката от първата страница, ще видите, че последния месец на всеки триместър съдържа една седмица повече от предходните два /общо по пет/, което на финала изравнява сметките.   smile3523

VeryMe,
извинявай, не искам да спорим, но таблицата в началото отброява календарните месеци, а не лунарните, защото те са 9. Лунарните са 10.Точно по нея, според математическите сметки се влиза в 5- месец, когато за почнеш 18+ седмица.  Аз поне като казвам, че съм в 5-ти месец имам предвид календарен, а не лунарен, защото освен бременните, останалите хора, повечето се ориентират по 9 месечна бременност, а не по 10. За да не стане грешка, да уточня, че говоря за тази таблица:

Стана яко объркване.. календните месеци са по 30/31 дни, тези в табличката са по 4 седмици /28 дни/, а последната третинка са 5 седмици-няма календарен месец от пет седмици.. И аз като тебе знам, че лунарните месеци са 10 и честно казано, първоначално помислих, че това в табличката са календарни месеци.Не знам защо са ги дали така...може пък табличката да не е точна.
Знам, че не спорим, разискваме го щото на нито една от нас не й е сто процента ясно това, пък да ти кажа честно, май и докторите понякога се насмитат. Дне се обадих за час на един мамолог и му казах, че сега влизам в пети месец, а той ми отговори: аха, значи сте 20-та седмица  Shocked  Laughing
Щастлива жена, ти от 18 навършена седмица ли броиш петия месец или от 17+1 ? Че вече и за това се обърках тоталноо

Общи условия

Активация на акаунт