Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 176
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
ко? не ...
никви магарии само ей така да има

# 526
И последен рус въпрос момичета, извинявайте: Понеже има еднократна помощ за раждане на близнаци /2х600 лв/ и еднократна помощ за отглеждане на близнаци-различни ли са и ако-да, пак ли трябва да съм под 350 лева, за да получа помощта за отглеждане има ли някакви по-особени изисквания? Много ви благодаря!!!  bouquet
Аз намирам ето това:
Чл. 6а. (Нов – ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 1.01.2009 г.) (1) Майката (осиновителката) има право на еднократна парична помощ за отглеждане на близнаци до навършване на една година, независимо от доходите на семейството, когато децата не са настанени за отглеждане в специализирана институция за деца.

# 527
  • София
ко? не ...
никви магарии само ей така да има
кога??? Simple Smile
вижте какво, отивам си от бач, оставям ви до утре сутрин, че дреб все още е болен и иска внимание милото, а вие - умната, чи да нямами послееее 'зимане-даване  Mr. Green Sunglasses

# 528
Здравейте, момичета-кокичета,

върнах се от амнио-то. Мина !!! Сега ще гълтам антибиотици и ще се моля всичко да е наред и другия четвъртък, петък да си отдъхна с един резултат за здраво бебенце !!!
Много, много благодаря на момичетата, които ме посъветвахте и успокоявахте преди това, както и за съветите   bouquet    наистина споделянето тук помежду ни на всичко което ни вълнува е много важно и помага !    newsm26
тази вечер ще си почина, снощи почти не спах.. уж бях спокойна, отделно валя, но сутринта пекна едно слънчице и ми даде още кураж.

Сега се връщам да чета, че не са страница и две, ами цели 10 сте написали днес  Shocked

Лека и спокойна вечер на всички !

# 529
Да се похваля днес на прегледа се видя ,че е момче stork-boyДаже снимка си имам за спомен Wink и на 3 пъти ми показа пишонката ,така се зарадвах !
Добре е мъничето ,само корема ми беше малко твърд и доктора каза ,че съм имала контракции.За сега само при болка ще си пия бусколизин!

# 530
 petya_petya  много се радвам,че всичко е минало нормално  Wink пожелавам ти едни прекрасни резултати и край на тревогите ти  Hug Hug Hug

За детските искам само да допълня че дохода е до 350 лева на член от семейството. Казвам го не за друго,а защото,колкото повече деца имате,толкова повече шанса да взимате детски се увеличава. Смятайте си ги и който може да взима,не че са големите пари,ама защо трябва да ги оставяме на циганите  #Cussing out

# 531
  • Пловдив
Здравейте момичета! Това за нова магистратура много ми хареса Naughty изобщо няма да са ми излишни 2880лв и наистина ако става този номер - септември съм записана в някой Пловдивски университет Grinning..............
Другото ново при мен е, че ще трябва да чакам още един месец, за да знам какъв ще е пола на бебчо, защото днес беше сгънато на кълбо и само дупето си показваше, а като го бутахме да се обърне почваше да си клати главата все едно ни говори, че няма да стане /като отказ/ ами ще чакаме  Crossing Arms
Всеки ден ми отива страшно много време, за да изчета всичко в темата ни, но го правя и ето даже може и пари да изкарам Laughing научих нещо ново!!!!Само с по 250лв болнични карам от 5 месеца, добре че е скъпия.............. Леко бременеене на всички юлски мами!!!!! Hug

# 532
  • София
Ъммм, такова, община Созопол дали ще ми даде помощ за раждане на дете, при положение, че свекито е дългогодишен жител на общината... Mr. Green Ми тъй де! Crazy

# 533
Наш Пловдив защо не дава такива хубави помощи като морските градове... не е честно  Thinking

Ъммм, такова, община Созопол дали ще ми даде помощ за раждане на дете, при положение, че свекито е дългогодишен жител на общината... Mr. Green Ми тъй де! Crazy

Смятам че хем ти е ред хем ти се полага ... даже двойно   newsm80

# 534
  • Ispania
Здравейте  Hug.

Аз все още не зная пол на бебето. Но в4ера разхождайки се с половинката видяхме едно страхотно палто за моми4енце и неможахме да се стьрпим hahaha. Сега си го гледаме и 4акаме сряда да видим дали трябва да го врьщаме или да го слагам на зака4алка.

# 535
Плежър ,
За майките, които са редовна форма на обучение - сигуно знаете, но аз да напомня - имате право на еднократна помощ от около 4000лв, за която можете да кандидатствате до навършване на 1 годинка на детето! [/color]
[/quote]

Аз съм редовна форма последен семестър.Юли месец ми е държавния. Не знам до кога са ми студентските права. Аз съм на облекчен режим ( редовно съм , но ходя със задочниците ).
Запозната ли си с нещата за тази помощ???
Мерси предварително  Hug

# 536
  • Пловдив
Наш Пловдив защо не дава такива хубави помощи като морските градове... не е честно  Thinking

Смятам че хем ти е ред хем ти се полага ... даже двойно   newsm80
Avencis
И аз това се питам  Grinning

# 537
Плежър ,
За майките, които са редовна форма на обучение - сигуно знаете, но аз да напомня - имате право на еднократна помощ от около 4000лв, за която можете да кандидатствате до навършване на 1 годинка на детето! [/color]

Аз съм редовна форма последен семестър.Юли месец ми е държавния. Не знам до кога са ми студентските права. Аз съм на облекчен режим ( редовно съм , но ходя със задочниците ).
Запозната ли си с нещата за тази помощ???
Мерси предварително  Hug
[/quote]

Не знам как стоят нещата в държавните университети, но в НБУ след като завършиш семестриално можеш да запишеш един дипломантски семестър за да подготвиш дипломна защита или изпит съответно.

# 538
Има ли сред вас някоя, учила медицина?

Ето ми резултатите от вагиналния секрет:
левкоцити - 15-20 Lactobacillius spp - (++++) епитални клетки - 7-8 ядра на епитални клетки

Не се изолират банална флора, кандида и микоплазми.

Моля, пишете ми
Нямаш проблем, нямаш инфекция, ,а тези левкоцити са малко /предполагам, 15-20 на поле имаш предвид/. Лактобацилите трябва да ги имаш, а епителните клетки също са нещо нормално, т.к те се обновяват постоянно и старите отмират.
На теб това първа микробиология ли ти е? От ЖК ли ти я назначиха?
Знаете ли колко пъти за цялата бременност се взима вагинален секрет за микробиология?

Взимали са ми профилактично преди забременяването още, така че това ми се води втора микробиология, заради забелязано много леко бяло течение. Но докторът каза, че било нормално при бременните.

# 539
  • Телиш/Плевен
Леле, почти сте изписали темата. Mr. Green

Честито на мамите с добри новини и стискам палци на останалите, на които им предстоят прегледи и/или изследвания. Hug

Аз наминавам да ви кажа, че днес си купих февруарския брой на списание "Кенгуру" (за пръв път го купувам) и много ми хареса. В броя има интересни статии за настинките, секса и други неща по време на бременност. А също има и безплатна книжка "Грижи за бебето от 0 до 12 месеца". Heart Eyes Лично на мен много ми харесаха и списанието, и книжката. Предните два месеца си взимах "9 месеца", което също ми харесва много, но днес понеже го нямаше, реших да си взема "Кенгуру" и не съжалявам. Даже май ми харесва повече. Blush

Хубава вечер, тумбачета! Hug

Общи условия

Активация на акаунт