Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 156
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
knick_knack честита розова новина на теб  Grinning  bouquet

Благодаря  newsm03

# 361
Искам и аз един  stork-girl
Много съм доволна и щастлива ,че ще е момиченце.
За коша за памперси никога не съм ползвала такова нещо и няма и да ползвам ,тъй като живея в къща хвърлям памперсите във външния кош.
За ваничката и аз в началото не съм ползвала и съм ги къпала в едно легенче ,а после една обикновена ваничка с пластмасова подложка.

# 362
Аз днес не съм активна  Tired много ме боли корема  ooooh! изпих 100 хапчета и все тая...вече не знам контракции ли са или какво   Sad Боли ме целия корем долу и настрани...аз ще се побъркам така докато родя ...малко си помрънках,за което ще ме извините  Confused

# 363
Здравейте момичета. Ох не съм мислела че от седене по пейките на площадките може да се измори така - направо съм парцал - ако нямаше 20:00 часа щях да си легна да спа. Излязохме сутринта - дойдохме за обяд хапнахме набързо и после пак навън та така допреди 1 час - сега пак хапнахме и единственото което ми се иска е да се хоризонтирам.

Ей пак разбрали пола -честито мамчета- ох искам и аз- ама трябва да издържа поне до 17,02- ако се покаже при моето АГ , ако не ще стискам зъби до 25,02.

За коша с памперси не съм ползвала и нямам планове да ползвам .,

Diana HV страхотна си поетеса  smile3501

За размера на крака - моя номер не се е променил все така съм си един никакъв 37,5  , но на сестра ми след раждането крака от 37 и стана 38

За кума гледам да не му обръщам внимание ( все па го познавам 10 години ) , но на моменти супер ме дразни - той не е лош човек като цяло но е от тези които са вечни експерти но без покритие по всичко и си налага мнението и ми къса нервите понякога. Ето го имат дете на 5 месеца но вече са специалисти и по отглеждане и възпитаване на деца - чак и съвети ми дават за бременността и отглеждането на сина ми - мъжа ми като види че се нервирам и казва - о я не обръщай внимание- обаче понякога не се сдържам понеже аз пък съм от хората които не се налагат над другите , но пък и мразя да ми се налагат.

мини мони дано се оправиш по-бързо - почивай.

# 364
Намерих статия ,която може да е интересна на майките ,който ще кърмят за първи път като мен Wink
http://www.bebe.bg/Sled_rajdane/bebe1_web.htm
Прочетох я, пише някои противоречиви неща, като темата за приема на течности и кърменето на 3 часа.

# 365

Честито Simple Smile  smile3501 . Стискам палци всичко да е наред Simple Smile И стихотворението е страхотно Simple Smile А пък ние чакаме момиченце newsm44  ! Аз в момента съм в Селена заради контракции, но всичко ще е наред на финала. Даже вчера бях на лекцията им в училището за бременни и след нея ни заведоха и в родилната зала. Беше интересно Simple Smile
[/quote]

Ти да не си дето беше по нощница  Simple Smile  ако  да аз стоях зад теб и после те питах като си вътрeшна дали знаеш къде е тоалетната Grinning

# 366
  • Пловдив
Здравейте и от мен толкова много бяхте изписали,че ми трябваха 2 часа да ви изчета Simple Smile
Искам да ви попитам четох някой беше писал за болки в кръста и аз имам същите болки особено като съм легнала.Не мога да спя от много време.Сутрин особено,много ме боли кръста докато стана някой може ли да ми даде съвет какво мога да направя.
Благодаря ви и лека вечер  bouquet

# 367
petya_petya: Стискам палци утре на амниото, ама много силно !! Бъди спокойна и всичко ще е наред!

За уголемяването на стъпалата ми звучи много плашещо! Аз съм 39 номер и не ми се иска да ставам 40ти, а още по-малко искам да сменям любимите си обувки!  Crossing Arms Мисля да се възползвам от съвета за повдигането на пръсти вечер и ще пробвам да ходя с по-високи обувки.

diana_hv: Честити ти сини гащи!! Страхотно послание си отправила на мъжа ти!

mini_moni: Дано ти преминат болките скоро. Ако продължава много да те боли, защо не звъннеш на АГ-то?

За болките в кръста - и на мен ми се появиха, особено от заседяването в офиса, но дори и лежането. Лошото е, че и при разходка над половин час вече  ме боли. Мисля утре да си купя от онези колани за бременни, за които MAMA_SANCHO така мило ми разказа.

Момичета с проблеми с щитовидната жлеза - знаете ли защо по дяволите това TSH си прави каквото иска?  #Cussing out Пия си лекарствата както трябва, предният път резултатите ми бяха перфектни. 40 дена по-късно TSH е 2.60. E писна ми само да го следя и постоянно да търча в кабинета на ендокринолога. Един месец е добре и на следващия айдеее пак.

# 368

Момичета с проблеми с щитовидната жлеза - знаете ли защо по дяволите това TSH си прави каквото иска?  #Cussing out Пия си лекарствата както трябва, предният път резултатите ми бяха перфектни. 40 дена по-късно TSH е 2.60. E писна ми само да го следя и постоянно да търча в кабинета на ендокринолога. Един месец е добре и на следващия айдеее пак.
[/quote]
Изследванията на ТСХ си ги правя на месец ,даже и на по малко време !На мен ТСХ много ми шарише ,но откакто съм бременна съм на 100 еутирокс и си подържам нормални стойности ,дано и за напред да е така !Но от страх този месец се изследвах и на 20 дни  Sad

# 369
Има ли сред вас някоя, учила медицина?

Ето ми резултатите от вагиналния секрет:
левкоцити - 15-20 Lactobacillius spp - (++++) епитални клетки - 7-8 ядра на епитални клетки

Не се изолират банална флора, кандида и микоплазми.

Моля, пишете ми

# 370
Има ли сред вас някоя, учила медицина?

Ето ми резултатите от вагиналния секрет:
левкоцити - 15-20 Lactobacillius spp - (++++) епитални клетки - 7-8 ядра на епитални клетки

Не се изолират банална флора, кандида и микоплазми.

Моля, пишете ми
Нямаш проблем, нямаш инфекция, ,а тези левкоцити са малко /предполагам, 15-20 на поле имаш предвид/. Лактобацилите трябва да ги имаш, а епителните клетки също са нещо нормално, т.к те се обновяват постоянно и старите отмират.
На теб това първа микробиология ли ти е? От ЖК ли ти я назначиха?
Знаете ли колко пъти за цялата бременност се взима вагинален секрет за микробиология?

# 371
ТСХ се влияе от половите хормони и за това често варира през бременността. По принцип за втори триместър горната граница не е 2, както за първи, а 3 /Ако ходите при Начев може и друго да ви обяснят, но аз приключих прегледите си при него, ако някой го интересува защо, ще му пиша на лични/ ТСХ зимата леко се покачва, влияе се още от стрес, кофеин, трудно може да се повлияе от храна. Категоричния отговор на въпроса защо варира ТСХ по принцип е за Нобелова награда  Wink, но има едно златно правило в организма- всички хормони са силно зависими един от друг.Бутнеш ли един хормон, разбутваш всички. А ние в момента сме вулкан от хормони.Разбира се, ако има заболяване като Хашимото или друго отклонение във функцията на жлезата, нещата стоят друго яче и причината трябва да се търси там.

# 372
  • Пловдив
Знаете ли колко пъти за цялата бременност се взима вагинален секрет за микробиология?

По касата ни се полагат две микробиологии.Една при записването -10-12 г.с.И една 45 дни преди раждането или в 9 ти месец.Последната микробиология ще я искат и в болницата при раждането+кръвна група,Хеп Б,Васерман.Последните две са с годност 6 м.Ако са минали повече от 6м,ще ви искат нови изследвания.Доста лекари от ЖК ги пускат много рано и не знам защо го правят,като знаят,че годността им е 6 м
Предния път на финалната микробиология ми взеха и анален секрет,който също се покриваше от касата.Сега като гледам аналния секрет е махнат от пакета по касата и предполагам не го искат,и при раждането

milevami ,хубав ти е резултата

# 373
  • София
надявам се да се затопли по-скоро, че да махна и палтото, чиито копчета са под силни напрежение  Laughing
Елпет, аз закопчавам палтото само на бюста. Надолу е разкопчано. Слагам и един голям шал и съм ОК. Надявам се да устискам до края на зимата така и да си похарча парите за пролетни дрешки.
добро ви утро, тук вали....
палтенцето да ти кажа баш в бюста му е проблема сега  Laughing аз като цяло си имам, а сега е страшно, щом и една колежка чак ми вика какво става, викам ще ти кажа какво става след някой и друг месец  Laughing ама ще го избутам с това палто де, надявам се да омекне времето още Wink и аз слагам шал, напоследък преотркивам очарованието на шаловете и са ми много практични.
за къпането като каза под мивката се сетих, че дребния около месец не искаше да се къпе в легена - под не искане имам предвид че като го цопнехме във ваната почваше невероятен рев, мисля си че го беше страх. поради тази причина цял месец се мъчихме на мивката и като по магия след това, щом го цопнехме почваше да е унася от удоволствие че е във ваничката  Laughing мишка златна  Heart Eyes
Elfita аналния секрет за какво го взимат? нямам спомен да са ми взимали, а предния път бях с абонамент към АГ болница (тина киркова) и уж какви ли не изследвания ми правиха newsm78

# 374
  • Бургас

Момичета с проблеми с щитовидната жлеза - знаете ли защо по дяволите това TSH си прави каквото иска?  #Cussing out Пия си лекарствата както трябва, предният път резултатите ми бяха перфектни. 40 дена по-късно TSH е 2.60. E писна ми само да го следя и постоянно да търча в кабинета на ендокринолога. Един месец е добре и на следващия айдеее пак.

Добро утро,   food010
  Моето TSH  също е много променливо. А съм с хипотиреоидизъм и указанията ми са по време на бремеността всеки месец да го изследвам и с резултатите веднага тичам при ендокринолога. Той вече си знае работата.
   Днес съм на ФМ и дано всичко с бебчо да е наред. Малко се вълнувам и почти цяла нощ не съм спала  Simple Smile
  Лек и спокоен ден Ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт