Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Полезни ли са яйцата или вредни?
Къде е границата между пържене и печене на храна?
На каква температура и за колко време трябва да се пече свинска вратна пържола, за да стане крехка и сочна?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Полезни ли са яйцата или вредни?
-
Къде е границата между пържене и печене на храна?
Границата между пържене и печене на храна се определя от метода на готвене. При пържене храната се приготвя в мазнина, обикновено в тиган или във фритюрник, като я покрива с мазнина. За разлика от това, при печенето храната се приготвя във фурна или на грил без да е потопена в мазнина. Разликата е в метода на топлинна обработка и използваната мазнина.
-
На каква температура и за колко време трябва да се пече свинска вратна пържола, за да стане крехка и сочна?
-
Как тялото изгаря мазнините?
-
Защо е важно да се консумира известно количество растителна храна?

Познато ми е с тези контузии, защото аз редовно вече си контузвам дясното коляно. Разбрах откъде е проблема: бях писала, че нося стелки, заради плоскостъпие. Та, всъщност плоскостъпието ми е заради халтавост на ставите по цялото тяло, т.е. дефакто стъпалата ми се преразтягат под тежестта на тялото ми и стъпвам лошо. Това се влошава от наднормено тегло. Също, халтавостта води и до неправилна техника на изпълнение на упражненията, въпреки старанието. И заради това се контузвам(х) непрекъснато, понеже примерно като искам да клякам, коленете са навътре, старая се да ги изкарам навън, но не става, защото ставите ми са скапани. Сега със стелките коленете винаги са ми в правилната позиция. Освен това ходя абсолютно изправена, с изправен гръбнак и рамене и дори когато вървя по улицата разликата е огромна! Също когато си правя гимнастика вкъщи, усещането е съвсем различно и се чувствам стабилна, а преди все едно се лашках насам натам.
. 
Пълна анархия.. и затова се скатавам, че въобще не съм режимна
Дори този тъй страшен грип заобиколи нашата къща.....