Отопление с котле на ток

• 32 798
  • 18
  •   1
Отговори
  • Sofia
Здравейте,
В процес на закупуване на ново жилище сме и апартамента на който сме се спряли има изградена инсталация и може да се изпползва отопление на електрическо котле. Има ли някой който използва този вид отопление, каква е цената на самия уред и т.н Много ще съм благодарна на информация от запознати или ползващи такъв уред!

# 1
  • Пловдив
Здравей!
Ние сме с котле на ток. Самото котле струва около 2000 лева плюс минус 100-200 лв. /нашето е немско, 25 киловата, може би на вас щ еви трябва помалко и съответно по-евтино ще бъде/ Отопляваме къща РЗП 250 м2, но без едната спалня - т.е. отпляваме две спални, огромен хол, три бани, коридора. Тока ни за декември е около 150 лв., нй-много плащаме януари - около 350 лв. Миналата година доста повече, но беше много студена година. Ние избрахме котле на ток поради необходимостта от по-малка първоначална инвестиция, и като сравнихме разликата в цената на хубав котел на пелети /щото никой не иска да се цапа в къщи с дърва и въглища/, плюс парите за самите пелети излезе, че инвестицията не би се изплатила. Така се и оказа. За сега, сме много доволни. Иначе, имаме и климатици, ноември се отопляваме с тях, не е кой-знае колко по-евтино. Но, имаме и много добра изолация. Ако имаш други въпроси, съм насреща

# 2

Вкъщи сме на такова отопление с ел.котле. От отдавна е, 2002г. ЕТ Екотермал е, електрониката и радиаторите му са чешки. Работи, да чукна на дърво, ремонти не са му правени, не е имало нужда, регулира се, топлината е равномерна, но е скъпичко удоволствие според мен, което пък е относително, де. Последната ни сметка беше 350 лв, включва и всичките други ел.уреди, които се използват. При това не включваме всички радиатори, обикновено топлим хола, едната спалня и понякога включвам в кухнята, градусите не са високи - около 18 поддържаме, рядко 20 в по-големите студове, не заради икономия, просто не обичаме да стоим на топло. Самото котле е компактно, 54/46/26см е, но е стар модел.
Скрит текст:

# 3
  • Пловдив
labrexчее Hug Hug Hug Hug Hug Малко ще оспамя тук, но да ти кажа - каквото ида съм направила от твоите рецепти, е превъзходно! Уникална си! И винаги знаеш кой какво търси и къде да го намери! Просто ми скриваш шапката  Hug Hug Hug
Нашето котле е чисто ново - е, от една година и да, хич не заема място, нещо като много малък бойлер да речем, с цялата електроника по него, нагласяш си го както ти е кеф. Ние иначе стоим на по-топло /аз  Embarassed/, и да, нашата енергия също е за всичко - пералня, сушилня, миялня, бойлер 200 литра, а и аз доста готвя  / но по-малко от лабрекс, де  Grinning Heart Eyes/
П.С. Със сигурност не излиза по-скъпо от пелетите, категорично при сегашната тяхна цена. Но, ако човек се топли на дърва, ще му е по-евтино най-вероятно. Peace Ние избрахме котле на ток след дъъълги размисли, но много ни помогна мнението на нашия строител. той и в офиса си, и в къщи, беше с котле на ток, и сметките му бяха съвсем прилични. Построил е доста къщи и имаше поглед, посъветва ни това да направим. С котле на ток беше и проектанта. Това го казвам, за да се има и гледната точка и на други хора.

# 4
 luba_rizova, радвам се, радвам се! Hug То рецептата си е рецепта, ама глава и ръце трябват, за да стане добър резултатът! Grinning   bouquet

Ние живеем в апартамент на 5 етаж и ММ реши, че, ако асансьорът откаже, трябвало да се мъкнат дърва по стълбите, пък пепел да се изхвърля, че щяло да се опушва........изобщо сведе ми от девет кладенеца вода и купи котлето. Аз исках печица и дръвца или поне каминка. Embarassed Но не протестирам, де, добре ми е, само като дойде сметката малко ми примърцва, ама няма как всичкото добро на едно място. Grinning  

# 5
Здравей!
Ние сме с котле на ток. Самото котле струва около 2000 лева плюс минус 100-200 лв. /нашето е немско, 25 киловата, може би на вас щ еви трябва помалко и съответно по-евтино ще бъде/ Отопляваме къща РЗП 250 м2, но без едната спалня - т.е. отпляваме две спални, огромен хол, три бани, коридора. Тока ни за декември е около 150 лв., нй-много плащаме януари - около 350 лв. Миналата година доста повече, но беше много студена година. Ние избрахме котле на ток поради необходимостта от по-малка първоначална инвестиция, и като сравнихме разликата в цената на хубав котел на пелети /щото никой не иска да се цапа в къщи с дърва и въглища/, плюс парите за самите пелети излезе, че инвестицията не би се изплатила. Така се и оказа. За сега, сме много доволни. Иначе, имаме и климатици, ноември се отопляваме с тях, не е кой-знае колко по-евтино. Но, имаме и много добра изолация. Ако имаш други въпроси, съм насреща

Тука определено има някаква грешка,я в киловати,я в пари,я в топлина.То един Адакс 2kW гори 100лв.на месец за едно помещение.Цяла къща с отопление и други уреди нещо не ми се вярва,ама хич.

# 6
  • Пловдив
palikari   ами не ти плащам да ми вярваш, нали така? Момичето пита за опит, споделям собствения си, не агитирам никой за нищо. Всеки си взема сам собственото си решение и на собствена отговорност. А за топлината вкъщи - имам три деца, две от които малки, та няма как да седим с ушанки, струва ми се, и, инвестирали сме сериозна сума в изолация - 10 см външна, много добра дограма, къщата е нова. Това са факторите, които предразполагат за по-ниски суми за отопление. На стара духаща дограма и без изолация нямам идея как ще се отрази това котле.
Лек и усмихнат ден.

# 7
  • София
Да попитам - това ел. котле освен отопление осигурява ли и топла вода?

# 8
Да попитам - това ел. котле освен отопление осигурява ли и топла вода?

Нашето старо котле не, но не знам нови модели дали няма с такава екстра? Не виждам, обаче, как ще стане......newsm78

# 9
  • Пловдив
И при нас не... Може би няма техническа възможност, не знам.

# 10
И при нас не... Може би няма техническа възможност, не знам.
Не вярвах, че ел.котле може такъв добър разход да ти дава. Ние отопляваме 250 кв. м. къща с дърва и през студените месеци само дървата ни излизат около 300 лв на месец, плюс около 80 лв ток. Но и ние нямаме добра изолация, а и инсталацията не е кой знае колко добре направена.....Но се чудим дали да инвестираме в котел на пелети и нещо се отказваме заради по-голямата инвестиция и скъпите (а понякога и некачествени) пелети. Та да те питам - може ли линк някакъв и модел на твоето котле да ми пуснеш ако не те затруднява и още нещо - колко горе-долу тежи, че ми е много трудно вкарването на тежко котле в мазето - последния път беше голяма драма и рязахме стълбите. Дано не те затруднявам, но при този разход и тази площ, която отоплявате като нищо почвам офанзивата в къщи

# 11
  • Варна
Тук не е въпрос на доверие,това е форум и е нормално хората да споделят лично мнение.

http://www.pestimenergia.bg/shop/product/698/elektricheski-kotel … i-topla-voda.html

С това заменихме стара инсталация за парно на твърдо гориво. Става въпрос за голяма триетажна къща в балкана. Съответно са сменени дограми и е с прилична изолация вътрешна и външна. Смея да твърдя,че се справя с отоплението на къщата тая чудесия не по-зле от старото парно плюс топла вода постоянно за 3 бани.

По коледа се бяхме събрали цялата рода/16 човека/ и беше пуснато отоплението навсякъде. В останалото време се отиплява един етаж,а останалите радиатори са на 10гр. защото при температурите там замръзването не е невъзможно.

По изчисления на баща ми разходът му е доста по-малък отколкото на твърдо гориво,а и е чисто. Няма пепел,няма хамалогия с 20-30 кубика дърва всяка есен/кошмар/.

Не е маловажен и видът на радиаторите използвани със системата. На етажът където се живее постоянно в 3-те стаи са монтирани вентилаторни конвектори,което спомага за доста по-добро топлоотдаване и пести доста. Факт е обаче,че са си сериозна инвестиция.

# 12
  • Пловдив
А, това е и нашето котле . Само че не смего вързали към бойлера, мъжо каза есента ще вържем. Не е тежко въобще, голямо е като 20л бойлер и не заема място.

# 13
А, това е и нашето котле . Само че не смего вързали към бойлера, мъжо каза есента ще вържем. Не е тежко въобще, голямо е като 20л бойлер и не заема място.
Благодаря, ще го имам предвид, понеже и ние търсим алтернатива на старото котле на дърва....засега сме доволни, но много се задръства комина. И ако се наложи смяна, ще трябва с нещо по-леко да го заменим, че долу в мазето трудно би влязло нещо 200-300 кг тежко.

# 14
Здравейте и от мен,
честно казано нямам много представа за сметките, които се плащат на ел.котле, но така или иначе в петък при мен беше клиентка, която се занимава точно с това. Ако искате можете да я ползвате поне за консултация. телефонът й е 0888 3315 25 - Жени, а фирмата е "Делмар 2000" ООД. Тя ми каза, че могат да правят и само консултации (безплатни са!), с посещение и на място и изчислява каква мощност ще ви е необходима и колко би ви струвало това.
С нея пресетнахме, че за двустаен панелен апартамент около 65-70 кв.м. потреблението на ток за отопление максимално за месец ще е около 80 лева при настоящите нива на цената на тока...

поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт