Отопление с котле на ток

• 32 801
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Вие сте направо за Нобелова награда.Панелен апартамент 65кв.за 80лв.?Добър сюжет за нучно-фантастичен филм.Или ако отопляване до 12-13гр.е идеята,може и да излезе сметката.

# 16
  • Бургас На пресечката за Рая
Да се включа и аз! Ние сме на котел с твърдо гориво - дърва. Вързан е за инсталацията , която я имахме от ел. котел. Когато ползвахме ел. котел нямахме изолация на дву етажната къща. Котела си стои на системата , към него нямаше бойлер. Плащахме 350 лв. преди 5 години.( в това число и другите уреди, готв. пеки 2 бр. и хладилници с фризери 2 бр. + осветление)
Скъпо ни беше но издържахме.
Моя съпруг изчисли всичко. Къщата има 8 стаи двата етажа.
Вече сме с изолация 10 см. стиропор на дърва е много горещо с котела, вечер не се диша вече след като е работил цял ден през зимните месеци. Не сме го палили от месец, месец и половина. Бойлера е 180 л и е чрез серпентина към инсталацията. Но е и с мантел към слънчев колектор. Вече го ползваме от сл.колектор от както спряхме дървата.
Със ел.котела не беше много топло но и нямахме изолация. Ползването на трифазен ток беше идеална топлината в стаите но цената ще е двойна и затова не го пускахме на трифазен ток.
Ще разпитам моя съпруг ако сега включим ел. котел през студените месеци и с тази добра изолация как ще е като потребление.И ще Ви пиша.......

# 17
И ние купихме апартамент, в който отоплението беше така направено ... Според мен е ужасно скъпа инвестиция ... Ползвахме го само 3 дни през февруари ... и Сметката за ток за тези 3 дни беше 60 лв!!! Топлехме само холът, който е 36кв ... Знам, понеже при смяната на партидите ни отчетоха само за тези 3 дни ... и аз направо замръзнах ... Сега ще слагаме климатици, пък да видим ...

# 18
Здравейте,

темата е малко стара, но ще съм благодарен за актуални мнения/месечни сметки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт