Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 973
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Моите и двамата се "разлаяха" към 5ч сутринта. И сополи.  ooooh!
А малкия тъкмо изпи АБ. Още едно доказателство, че АБ сриват имунната система. На втория ден след АБ и почнаха симптомите.

Чудя се какво да правя. Мисля този път да се пусна по течението. Нямам грам сили да броя хапове и да давам сиропи. Някакси се обезверих в тези лекарства. Само ги тъпчем децата, само пари по аптеките и...пак същото. Вместо да пъхам в устите през час хапче, ще почна да пъхам по едно парче ябълка  Mr. Green
Изпитвам лека параноя дали няма да отиде пак към ушите, но...ще се постарая да не се отдавам на лоши мисли.
Този път ще пробвам само с вит. С, инфлуцид и домашен сироп за кашлица. Нямам нито сили, нито ми се дават пари за поредния курс от 100лв до аптеката.

Ех, оплаках ви се. Whistling

# 166
Привет от една почти "побъркана" майка  Hug

Голямата ми дъщеря е на 13г. и до сега има-няма сигурно е пила 2-3 пъти АБ, но... малката - разказа ми играта! Както  и да е . ... в момента ме интересува, дали мога да съчетая (редувам) капки в носа Тобрекс и спрей Назик!?! По рецепта са й предписани Коларгол + Тобрекс, но не мога да открия коларгол, а и ЛЛ ще го чуя чак довечера, за да каже мнение. 

# 167
  • в огледалото на живота

Голямата ми дъщеря е на 13г. и до сега има-няма сигурно е пила 2-3 пъти АБ, но... малката - разказа ми играта! Както  и да е . ... в момента ме интересува, дали мога да съчетая (редувам) капки в носа Тобрекс и спрей Назик!?! По рецепта са й предписани Коларгол + Тобрекс, но не мога да открия коларгол, а и ЛЛ ще го чуя чак довечера, за да каже мнение. 
Коларгол трябва да са изписани по рецепта в определен процент.Приготвят се в аптеката.

# 168
  • Sofia
Здравейте мили мами,
И аз имам големи тревоги с едно много често боледуващо момченце на 3 години. Миналата есен тръгнахме на ясла и тогава изкарвахме по седмица , дори и личната лекарка ни посъветва да го спрем за известно време толкова бяха тежки нещата. Имахме и съмнение за менингит дори. Пи сигурно 5-6 пъти АБ. Сега е по-голям, но пак по една седмица се задържаме на детска и после по месец вкъщи. Поне сега имам чуството че по-леко караме болестите. Искам да споделя каква е схемата , която прилагам когато ни се запуши носа , защото знам че след това става страшно. Почти винаги го боли и корем. Затова давам Еспумизан на капки (преди давах и Нексиум на гладно сутрин, но вече явно не се внася), Промивки на носа с ФР и инхалации ( не съм фен на капки за нос) и Ериус задължително, за гърлото пръскам Тантум верде и имам и едни какпи прополис за пръскане са пак и за температурата Депон (Панадол) и много много рядко Нурофен (знамче дразни стомаха). Също и Биобаланс Бейби давам пак за корема. Изпили сме всички възможни измуностимулатори и не ми харесват. Всички Имуномиксове, Биозин кидс, Имонобор ,Коластри и всякакви щуротии. Бронховаксом също. Може би понякога инфлуцид е ок но само ако съвсем в началото успея да реагирам. Давала съм и Осцилококцинум дори и превантивно една седмица преди море веднъж. Заминахме и там се разболя. Ми няма как. То си е до дете явно. Забравих да кажа че моето беше с рефлукс като бебе и сега на това отдавам проблемите с боледуването. Сега пак тръгнахме на детска от тази седмица и давам един американски сироп с черен бъз, прополис, ехинацея и коластра. Четох хубави неща дано да помогне и да се закрепим за по-дълго. Поздрави на всички! Hug Hug

# 169
  • вече Пловдив

Даринанда, и на нас са ни давали рецепта за капки Коралгол, които се приготвят в аптеката. Силно подсушаващи са и се капят не повече от 7 дни.
Данушка, за Самбукус сироп ли пишеш? newsm78 Доста е хвален тук, но аз не съм го давала и нямам впечатления...

# 170
Даринанда, Kоларгола ми се е случвало да заменя с Виброцил.
Имат сходно действие просто едното е по щадящо от другото.

# 171

Коларгол трябва да са изписани по рецепта в определен процент.Приготвят се в аптеката.

Коларгол съм ползвала до сега поне 3 пъти и никога не са ми ги приготвяли в аптека! Срещу рецептата получавам хартиено пликче със сребърния прах, ампула физиологичен разтвор и празно шишенце от тъмно стъкло. Обясняват ми как да си ги направя, което всъщност съвсем не е сложно и това е. Мразя ги, че много боядисват и дълго време си носим петната от тях, но пък иначе лекуват не само сополи, а и гърло  Naughty  Естествено не съм ги ползвала повече от 4 дни, въпреки, че нямат такива указания.

Даринанда, Kоларгола ми се е случвало да заменя с Виброцил.
Имат сходно действие просто едното е по щадящо от другото.

И аз си мисля да почна с Виброцил, но пък дали мога да го съчетавам с Тобрекс?!?

# 172
На нас предният път ни бяха изписали Виброцил да капем,чакаме 30-на минути и после Макситрол

# 173
  • вече Пловдив
И аз си мисля да почна с Виброцил, но пък дали мога да го съчетавам с Тобрекс?!?
Защо да не може? Едното е за отпушване на носа и за намаляване на отока, другото е Аб под формата на капки. Според мен не се "бият"... Аз обаче не съм мед. лице, питай личния лекар, като се притесняваш.

# 174
На нас предният път ни бяха изписали Виброцил да капем,чакаме 30-на минути и после Макситрол

А, ето такъв пример ми трябваше!!! Мерси за куража  Hug Притеснявах се, да не би да има в някое от двете някоя си съставка, която да обяви война на съставка от другите капки. Иначе - по същата схема ни е предписана комбинацията.

Абе ще запиша аз една медицина другия живот! Naughty

# 175
  • вече Пловдив
Абе покрай боледуванията на децата сме станали ако не половин, то поне 1/4 педиатри  Laughing

# 176

А, ето такъв пример ми трябваше!!! Мерси за куража  Hug Притеснявах се, да не би да има в някое от двете някоя си съставка, която да обяви война на съставка от другите капки. Иначе - по същата схема ни е предписана комбинацията.

Абе ще запиша аз една медицина другия живот! Naughty
Така ни каза педиатърката,само да уточня  Hug

# 177
  • Sofia

Даринанда, и на нас са ни давали рецепта за капки Коралгол, които се приготвят в аптеката. Силно подсушаващи са и се капят не повече от 7 дни.
Данушка, за Самбукус сироп ли пишеш? newsm78 Доста е хвален тук, но аз не съм го давала и нямам впечатления...

Да точно за него става въпрос. Сега го пием трети ден вече и още не мога да кажа дали наистина е добър. Аз сама си го харесах и купих и после се порових да видя дали си заслужава. Ако съм доволна даже и за нас ще взема за пролетта витамини на същата фирма.

# 178
На моят син от Коларгол започна системно да му тече кръв от носа.
Иначе при нас са много ефикасни.

# 179
На моят син от Коларгол започна системно да му тече кръв от носа.
Иначе при нас са много ефикасни.

и при нас е така,изстъняват мн.лигавицата нанослето

уффф направо ме е  страх д асе пуснем този път на ясла, ooooh! ooooh! ooooh!благодаря за споделените мнения  и при нас явно въртележката ще е много сложна ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт