Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 238
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Добро утро, момичета!
Еспа, хормоните не са ти добре. Няма да е зле още днес да се видиш с доктора си. Досега има ли си проблеми с щитовидната жлеза? Извинявай ако вече си писала, но за теб сякаш нямам такъв спомен.
Каая, твоите хормони са чудесни! Поздравления!

# 301
  • ГО
Добро утро, момичета!
И моят нос тече, ама се запушва. Снощи си взех Куикс с евкалипт, аптекарката каза, че може по време на бременност.
За Коризалията - давам/вземам, ако хремата е водниста. Доволна съм.
Днес ще ходя до личната, децата да прегледа, че малката ми кашля, мен също да преслуша, да си взема направление за проследяване на бременността, ако ми даде и за хирург, ще се радвам. Притеснява ме тази болка, ще ида да видя дали е само СРДЧ или друго.
Довечера ще си занеса направлението на гинеколога, че за утре да ми пусне кръвните изследвания и ми обеща, че набързо ще видим бебето, а другата седмица - ФМ.
Дадох си отчет Simple Smile))

Стискам палци на всички болнави да се оправят бързо!!

Хубав ден, момичета!!!   bouquet

# 302
Добро утро!

Меги, благодаря за отговорът. Никога не съм си пускала до сега хормони, сега пуснах защото изследването беше част от пакета по ЖК. Междувременно намерих референтните на лабораторията, според които съм в границата, ама сигурно референтните не са за бременни  Thinking
  Резултат                 ДГ           ГГ
TSH    4.44    mIU/l    0.34    5.60
fT4    9.09    pmol/l    7.86    14.41
Ще звъня на докторката по-късно
*Цветенце* , оправяйте се бързо Hug

Хубав и усмихнат ден, момичета  bouquet

# 303
Espa,
Височка ти е стойността на ТСХ за първо тримесечие. Смятам, че трябва да се консултираш с ендокринолог. По принцип до 12 седмица бебето няма функционираща собствена щитовидна жлеза и използва хормоните от майката, затова е добре и ФТ 4 да ти е по - височко.   bouquet

# 304
кая, а как успя да си пуснеш тсх и фт4? аз днес мислех да ходя, но като не хапна сутрин ми е тооооолкова лошо. утре е последен шанс и акълът ми не го побира как ще стане....
и аз имах жълтеникаво течение преди 2 седмици, но всичко е чисто, явно си беше от бременността. сега вече го няма.

ария, за съжаление много отдавна съм го ползвала, но помня, че на опаковката изрично си пишеше, че е подхожящ за бременни и гинеколожката тогава също ми каза да не се притеснявам (предстояха ни опити за бебе).

еспа, тсх 4,4 е много високо. в нашите срокове на бременността трябва да е под 2, а някои лекари препоръчват под 1 (назависимо, че влизаш в референтните стойности). къде си правила изследването? понякога различните лаборатории дават доста голяма разлика. фт4 също звучи като да е ниско. моят съвет е, ако ще повтаряш инследването да си пуснеш направо и тат и мат. също ти препоръчвам да се свържеш с ендокринолог, че лл не винаги са наясно с тези неща.

# 305
Добро утро!!

kama4e, аз също имам бодежи в гърдите, сякаш ми забиват иглички. На моменти дори са много силни.

Espa, и според мен ТСХ е високо казват, че при бременност трябва да бъде със стойности около едно. Моето беше 4.63 четири месеца преди да забременея. В момента, в който разбрах, че съм бременна пуснахме ТСХ този път беше под реф.гр. 0.018. Въпреки всичко продължавам да пия Л-тироксин иначе ги качвам много бързо.

Момичета, аз имам едно питане при някои от вас продължава ли главоболието. Имам почти постоянно главоболие, не е толкова силно, но ...... Пия по няколко глътки кафе с мляко, но не ми помага. Освен това имам проблем със съня. Как се справяте с тези проблеми?

Хубав и слънчев ден!!

# 306
  • ГО
Espa, не се шашкай предварително! Обади се на доктора и си поговорете. Не съм запозната със стойностите, дано да не е нещо тревожно!  Hug

# 307
Еспа, мога да ти дам координатите на моята докторка на лични. Пиши ми ако искаш. ТСХ е хубаво да ти е към 1 и неповече от 2. Според мен си вземи едно направление от ЛЛ за ендокринолог и той на свой ред да ти пусне още един път. ФТ4 е ниско. Двата хормона са в обратна пропорционалност. Хубаво е да се вземат мерки навреме. Ще ти назначат лечение и до месец би трябвало нещата да се регулират. Също така преди изследване на тези хормони не трябва да си консумирала кофеинови напитки, т.к. влияят на резултатите. Ако си пила кафе преди изследването, да знаеш, че може да са ти неверни стойностите.

# 308
Добро и усмихнато утро на всички  bouquet  Най-накрая мога и аз да се похваля . Вчера бях нвъв МЦ Фемина на БХС с ранна морфология. Цената на двете е 130. Бяха ме записали при д-р Цолова, защото при нея имаше свободен час за времето , в което исках. Оказа се много приятна и мила докторка. Обяснява супер внимателно. Прегледа бебето без да бърза.А и апаратурата там е направо космическа спрямо тази , на която са ме гледали до сега.  Каза , че за нея до този момент всичко е наред. Нахалната транслуценция също е с много добри показатели. Сега остава само да изчакам тръвните резултати.
 Понеже ММ беше с мен и си е навил на пръста , че ще е момче, попитахме докторката има ли шанс за предположения или е още мн рано - в 11 седмица и 5 дни . Тя каза, че не се ангажира на 100% , защото наистина е малко рано , но според нея в коремчето на топло си е полегнал един младеж, който доста подскачаше и махаше с ръчички.  stork-boy Пулсът му е 161. Доки каза, че до 170 за бебетата е в рамките на нормалното. Най-накрая чух и сърчицето, понеже досега го бях виждала само. А ММ гледаше като препариран монитора през цялото време. Като стана време да ми взимат кръв, направо изчезна в коридора  Mr. Green
Рали 85 и аз имам проблеми със съня . Будя се от най-леките звуци , а по някога и без тях , по няколко пъти на вечер.

# 309
Видях ,че има момичета ,които се оплакват от запушен нос.Не е задължително да е признак на инфекция или алергия.Понякога ,при бременни ,се предизвиква от хормоналните промени.Има момичета на които носа им се отпушва след раждането.Дано няма такива сред вас,защото си е мъка
Цитат
Аз също подозирам, че може да имам гъбички - сърбеж нямам, ама някакви странно жълтеникаво течение се появи от няколко дни.
Гъбичките са често срещани по време на бременност,за жалост ,нямаме голям избор на медикаменти,а лечението да се провежда задължително след 10 г.с.Аз същи имам течение ,което ми напомня на гъбично,ще изчакам резултата от влагалищния секрет.
Цитат
Момичета, аз имам едно питане при някои от вас продължава ли главоболието. Имам почти постоянно главоболие, не е толкова силно, но ...... Пия по няколко глътки кафе с мляко, но не ми помага. Освен това имам проблем със съня. Как се справяте с тези проблеми?
Ей,мислех си ,че съм само аз.Почти всеки ден имам главоболие,когато е много силно ,та чак не мога да виждам ,пия детски Нурофен ,5 мл.Няма как да го понеса,иначе.Нощем ме хваща лудост,искам да спя ,а не мога ,въртя се.Ставам,пия вода,отварям прозореца и така цяла нощ.А през деня ми се спи и ми се вие свят ,плюс вече споменатото главоболие.

# 310
Елч, защо не отидеш единия ден за направления, а на другия набързо да ти вземат кръв и да се нахраниш?
Танче, това с носа наистина е така. На мен ми се появи като бонус посдледните месеци на предната бременност. Бяха ми изписали една мас за овлажняване, която се ползв и при бебета.
И аз имам проблем със съня. Той при мен си е хроничен откакто се помня, но сега е много зле. Има нощи, в които спя само по половин час. Лошото е, че и през деня не мога да спя.
Килибри, поздравление за хубавите новини! И ти ли искаш момченце? Дано предположенията на докторката се окажат верни! Simple Smile

# 311
 Рали85, аз по принцип съм си с тежка мигрена. сега ме боли винаги сутрин главата, но установих, че  е от ниско кръвно, ако и при теб е така - айраян със сол и сладичко доста помага. докъм 11 ч. съм се оправила. иначе за всеки случай вчера питах лекарката дали мога при екстремни случаи да пия парацетамол и каза, че е ок.

меги, аз не се занимавам с направления, но ме притеснява, че от момента, в който се събудя до момента, в който ще хапна ще минат поне 2 часа. докато оправя хлапето, докато се натоварим, докато стигна, докато ме боцнат, после пия хап и поне 30 минути чакам.. голяма драма ще е.

аз пък тази сутрин се събудих от силна като предменструална болка в единия яйчник. чак се уплаших, взех 2 но шпа и ми мина за 10-ина минутки, но и сега леко го усещам. много ми е тъпо. дано не е началото на края! Cry

# 312
megi_zdr  аз нямам претенции какво ще е бебето , стига всичко да е наред. Нали е първо , винаги можем да повторим да разнообразим нещата  Heart Eyes А и може би покрай на  ММ приказките как ще ритат топка и ще играят на не знам си какви Мъжки игри  Crazy и аз почнах да си мисля , че ще е момче. Даже за сега съм измислила само мъжко име - Кристиан  Embarassed

# 313
Елч, ще трябва един ден да се прежалиш  Wink . Има и друг вариянт - да си повториш сама хормоните и после да ги покажеш на ендокринолог. Моята докторка започва да приема още около седем сутринта. Можеш да отидеш рано-рано, че много бързо става опашка и да се консултираш с нея. Казва се Мариета Лазарова и е в Ендокринологията, която е в сградата на МД. Тя обаче вярва най-много на тяхната лаборатория. В интерес на истината си бях пуснала ФТ4 при тях и в Цибалаб и имаше разлика от три единици между двата резултата, което никак не е малко. Докторката е много мила и внимателна. Не искам да те притеснявам, но не трябва да отлагаш консултацията  със специалист. АГ-то не може да ти назначи терапия, поне според мен.
Колибри, много хубаво име! най-важното е да са живи и здрави бебчетата, а пък полът - каквото дойде. Няма да го върнем я!

# 314
Нощни очи,исках да си сверя часовника за слинговете и те срещнах в темите.След някой друг месец ще обменим опит.ПОследната ми щерка беше голяма ревла и само на гърдата се успокояваше,слинга беше моето спасение.За съжаление ми се счупи едната халка.Сега мисля да изпробвам друг модел.
Съжалявам момичета,писах малко офф топик.

Общи условия

Активация на акаунт