Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 187
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Martiito, добре дошла, леко бременеене до края Hug

Цвети, дано бързо ти мине, много неприятно е със сигурност
Каая, на мен ми взеха 3 пъти кръв в един ден, първо ляво, после дясно, после пак дясно - не е приятно. Няма ли възможност да ти вземат кръв на куп веднъж, като кажеш че ти трябва за БХС и за другите изследвания или няма да ги правиш в една лаборатория?
Имунната система и на мен ми пада по време на бременност, обаче най-ниска беше когато детето тръгна на ясла за известно време - тогава аз бях по-болна от него, всичките вируси ги изкарах  Mr. Green, добре че той ги изкарваше половината вируси само - обеснявам си го с това че още го кърмех и направо антитела на готово му давах
Ей днес всеки втори пост е мой Laughing Така е като през седмицата през деня нямам възможност да пиша през деня, сега наваксвам

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 21:21 от Espa

# 466
На мене ми обясниха, че проблема не е в дезодоранта, а явно в някакъв период съм прекалила с употребата му и съм го използвала от твърде близко разстояние. Знам, че е много неприятно, но ако е това поне ще си спокойна, че е инцидентно, а не нещо дерматологично. Гледай кожата там да е постоянно суха и колкото и да е неприятно, няколко дни не се обезкосмявай на мястото .

Повтарям се, но пак ще си питам  Laughing
Кръв за БХС ще ми взима гинеколожката на 28,02 и съответно тя ще придвижи изследването. ФМ ще правя във Фемина на 05,03 - нали не е задължително във Фемина пак да правя БХС ,може да са на различни места и с разлика от няколко дни ? Сега пък четох в сайта на МД, че до два дни преди БХС трябва да има преглед и снимка, ще помоля който е минал вече това изследване, да ми обясни по-потробно, явно пак нещо не съм разбрала  newsm78

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 22:05 от ioana_ana

# 467
  • София
Ейй, мaцки, много сте се рaзписaли, хaхaхa не могa дa ви изчетa.
Добре дошли нa новите момичетa. Лекa бремшнност и слaдки бебоченцa ви пожелaвaм.
Цветелинa, дaно обривът мине бързо, че кaто четa мaй не е особено приятно, съчувствaм ти.
Полони, кaк сa болките? Aз също имaм болки и то всеки ден. Нaй-добре ми е сутрин, зaщото съм отпочинaлa, aмaслед рaзходкa с детето зaпочвa дa ме боли и тaкa до вечертa. Кaто си полегнa пред ТВ кaто зaспи мaлкия и ми стaвa по-добре, поотпускa ме коремa.
Еспa, бьaгодaря, че попитa зa мaлкия. Aми уж е мaлко по-добре. Зaпочнa дa яде бaницa, нaпример. Омлет яде също. Кaто цяло мaнджи не искa, но aз и нa товa съм доволнa, щото дори и бaницa не ядеше преди. Пикът с голямото неядене минa, не искaше дa яде дори любимите си нещa, обaче сегa се опрaви. Междувременно изби още един от воюемите кътници и предполaгaм, че тaм е бил проблемът. Сегa поне имa aпетит зa любимите нещa.
Нaистинa ли мислиш, че бълбучкaнето е бебчо, хихихи и нa мен ми се искa дa вярвaм, че е тaкa. Не мисля, че сa гaзове, понеже след бълбучкaне нямaм гaзове, a и товa е едно тaковa достa по-деликaтно от другото бълбучкaне. Минaлия път не съм усещaлa тaковa итовa ме нaвеждa нa мисълтa, че ще си имaме момиченцеее, нaли те по-рaно се усещaли. Aмa и aз кaто удaвник зa слaмкa.

# 468
Йоана, снимката към БХС не е необходимо да е от ФМ. Гинеколожката ще те прегледа и ще ти даде снимка, каквато е необходима.

# 469
Повтарям се, но пак ще си питам  Laughing
Кръв за БХС ще ми взима гинеколожката на 28,02 и съответно тя ще придвижи изследването. ФМ ще правя във Фемина на 05,03 - нали не е задължително във Фемина пак да правя БХС ,може да са на различни места и с разлика от няколко дни ? Сега пък четох в сайта на МД, че до два дни преди БХС трябва да има преглед и снимка, ще помоля който е минал вече това изследване, да ми обясни по-потробно, явно пак нещо не съм разбрала  newsm78

Йоана, не знам дали трябва да има снимка, но преглед от гинеколожката ти може да се използва - само ако тя не знае трябва да видиш в сайта на МД какви маркери трябва да гледа и да напише (напр. нухална гънка, размер). Не е задължително във Фемина да правиш пак - само трябва да им кажеш, че да не ти го таксуват Simple Smile

# 470
Добро утро.
Цвети дано скоро откриеш причината и да минава вече това чудо  Praynig
Ох момичета да ви кажа, че какво ли не пробвах и се влошавам все повече и повече откъм гърло. Направила съм гной по сливиците и започват да ме болят ушите  Tired. Доки ми изписа антибиотик - Панцеф. Ще се намажа със сода днес, ще пробвам още каквото се сетя, но ако няма подобрение май ще се наложи да пия антибиотика, за да не стане по-зле  Confused

# 471
Добро утро и от мен!

Цветелина Костадинова, сигурно не е нищо притеснително, но все пак дерматолога ще каже най- добре.
Цветенце, почвай АБ. Щом доки го е изписал, не се притеснявай.

Я кажете, кога точно правихте бхс- седмица и ден?

# 472
  • ГО
Цветенце, по-добре си почвай антибиотика, още утре ще си по-добре. Декември бях така, много зле, езика си не можех да мърдам. Пих Панцеф и на втория ден започнах да се подобрявам. Тогава не знаех, че съм бременна, и гинекологът ми кажа, че точно Пнацеф и групата му, могат да се пият по време на бременност. Не отлагай, за да не се влошиш и инфекцията да слезе надолу.

Цветелина Костадинова, преди и аз използвах Рексона с години и изведнъж получих такъв обрив със силен сърбеж, като теб. По цели нощи се дръгнех под мишниците, като крастава. Започнах да изпитвам болки даже. Много е неприятно. Оправих се, но вече не понасям никакъв дезодорант с пудра. Пробвах какво ли не и пак получавам сърбеж. Сега се пръскам с дезодорант, обикновен, без пудра и само това ме спасява. Надявам се бързо да се оправиш, знам колко е гадно!

# 473
  • София
Здравейте!
Да се разпиша набързо, че от работа, но ще се опитам да ви заразя с моето спокойствие, само дано не постигна обратния ефект да ви изнервя Simple Smile Привърженик съм на алтернативното лечение и в повечето случай успяваме с помощта на различно мислещи лекари да успея.

*Цветенце*, ако си от Сф мога да ти дам координатите на един лекар в Правителствена, който почти не изписва лекарства, много добър диагностицик е и е привърженик на рани странни подходи за лечение. Аз примерно си капя веднъж дневно при проблеми из носоглътката разтопен на водна баня мед в носа. Стича се и слиза в гърлото. Признавам си неприятно е, но ми помага. Друго, което също е неприятно, особенно сега има вероятност да ти се догади е смучене на прополис. Не бих пила АБ заради подобен проблем, въпреки, че имам ужасни проблеми и аз със сливиците.
Цветелина Костадинова, ако има как да прекратиш пръскането с каквото и да е под мишниците. Или пробвай с някакви по-натурални продукти, примерно ми идва наум за натурален продукт на базата на розова вода, хем ще ароматизираш, хем ще спомага за възстановяване на кожата или в някоя хомеопатична приготвят разни кремчета на билкова основа. На дерматолог не бих отишла, те много лесно предписват кортикостероиди. Не знам дали знаеш колко е важно с какво точно се маже и пръска човек в меките части - под мишници и в сгънките, че почти всичко отива в кръвта.

Аз да се похваля или оплача и аз не знам. Излязоха ми резултатите кръвните. Хемоглобина винаги си ми е бил нисък, което си е очаквано. ТСХ-то е гранично  близо до 2, на някой места в чужда литература, четох че и до 2,5, а моето е 1,95. Сега все още се чудя дали да ходя на ендокринолог и да почвам хормони. Със сигурност ще си повторя изследването де. Някой да знае за алтернативно решение на проблем щитовидна. Попаднах на това http://www.npcrizbg.info/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1 … E2%84%96-6-detail и вероятно ще отправя питанка към руските лекари. Трябва да почета и да взема някакво решение скоро време.

# 474
ра_ив, ти имаш ли някакви проблеми с щитовидната жлеза?
начев ми е обяснявал, че е важно тсх да се пуска в централните лаборатории, за да не се пренасяла пробата. казам го заради граничния ти резултат.

аз да ви се оплача тази нощ много ме приболяваше единият яйчник - през няколо секунди остра болка, много ми приличаше на контракция, но пък не е в матката... сега командировах малката за 2 дни при баба й и лежа, дано мине! Sad

# 475
Елч,  Hug . Почивай си. Дано болките да спрат  Praynig !
Ра_ив, повтори си изследванията. Ти имаш ли прблеми? Защо си ги пуснала - по лично усмотреие или някой дктор те насочи?

# 476
  • София
ООО, Елч, да можех и аз да го командировам малкия при баба си, ама уви, майка ми работи и няма как да го гледа.  Sad Понякога ми идва много тежко да го гледам. Мисля след около 2 месеца да го пускам на ясла и дано потръгнат нещата, че наистина доста ме понаболява корема понякога и аз доста се плаша.
ра_ив, аз също много искам да се лекуваме с алтернативна медицина при доктори с такова мислене и подходи, обаче за момента нямам такива средства, да давам пари за частни прегледи и т.н. Може би по-натам евентуално ще прибегна към такива лекари.
Засега здравословното хранене ми влияе доста добре и мога да кажа, че съм с доста силен имунитет. Като цяло този тип хранене ми пасна идеално, поддържам фигурата добре без особени усилия и се чувствам добре. Засега имам 2кг отгоре, но пък от време на време си позволявам някои "стари" съблазни.  Embarassed

# 477
  • гр.Варна
Espa,нухалната транслусенсция беше 2.35мм.Обаче...като гледам на снимката ми се вижда,че док е измерил малко в повече.Според мен винаги трябва да се взима поне още 1 мнение.Още повече,че д-р Емин се занимава с инвитро, а не с БХС.Стори ми се малко неуверен в това,което прави! newsm78 newsm78
В четвъртък съм на лекарят ми от ЖК и се надявам и той да каже своето мнение;)Вярвам,че всичко с беб е наред!
В тази връзка,вероятно след месец ще идвам в София на БХС и евенутална амниоцентеза.Някой може ли да препоръча лекари,които са добри в това???
ra_iv ,ТСХ-то ти е перфектно!Не се тревожи излишно Hug
И да Ви почерпя,тъй като днес малко помъдрявам!

Дано не Ви се прияде такава тортичка.... newsm78

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 11:29 от alaskan summer

# 478
Здравейте,момичета!
Да се отчета и аз.В петък бях на БХС.Док ме ядоса!!!Не ми показа бебчето,само ми пусна да чуя сърдечната дейност и си направи замерванията.Беше се съсредоточил толкова много,че не посмях да го моля да завърти монитора,а аз бях толкова притеснена,че даже не разбрах кога приключи всичко  Embarassed и когато чух принтера си помислих,че ПОНЕ снимка ще имам!!! Уви!!! разпечата ми резултатите от замерванията! Поне се успокоих,че са в норма нещата (ще съм още по-спокойна като излезе рез. от кръвната проба).
И сега голямата дилема: това е частна клиника,ин витро съм и смятах само там да си се следя,но сега се зачудих дали да не се запиша на ЖК по ЗК,в по-близък град(Плевен),в Свищов няма подходящ док,та то няма и родилно отделение дори  #Crazy Освен това ако се почувствам зле(не съм песимист,но все пак) е немислимо пътуване до Сф,твърде далеч е,а Плевен е на час от нас.
И най-хубавото е,че имам схема за спиране на Утрогестана, до сега приемах по 9 на ден(от трансфера) Sick
Пренатал пия от ноември и явно скоро няма да ми ги спрат  тези витамини  Mr. Green
И болки имам,но си увеличавам папаверина и съм ОК.

# 479
  • София
Елч, мда и аз по принцип си пускам направо в ендокринологията, но сега пуснах другите кръвни за бременност в Рамус и така реших и това да не се разкарвам. Но си знам де, още утре ще повторя отново направо в клиниката, че винаги там пускам и им имам вяра.
alaskan, честит рожден ден! да си здрава и всичко да се развива с най-добрия завършек Simple Smile
matsutka, това с храненето е най-добрия вариант, то е май в основата на всички заболявания. Би ми било интересно да споделиш как се храниш, ако и другите им е любопитно. Едното ми детенце беше с алергия и 2 години до като го кърмих не съм яла нищо с консерванти и всякакви Е-та, почти всичко си готвех вкъщи и нищо не купувах. Правих някакви схеми да си набява екологично чисти продукти, но признавам ми беше много трудно. Имаше недостатък, че доста плодове и зеленчуци не бяха разрешени. Сега от както забременях месо не мога да вкуся въобще. Ако мога да карам само на плодове и зеленчуци най-добре, но пък не мога да си набявам качествени и тук идва голямата дилема?
quqkli4ka, в Плевен си мисля, че има добри специалисти в тази област. Какво те притеснява да им се довериш?
megi_zdr , имам съвсем леко увеличен един дял с възелче. Гранично ТСХ, което преди да забремения ми е било до към 2,9. Отказах да почна хормони на времето и ми казаха, като почнем да правим опити за бебе, но признавам си съвсем бях изключила за тази моя екстра и покрай вас се пресетих  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт