Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 173
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, благодаря ви за подкрепата  Hug   bouquet
Не съм си махала космите от една седмица и сега още докато се оправя и направо ще си стана доста космата  hahaha Подмишниците си ги бръсна, защото ми е много чувствителна и всичко друго много я дразни  ooooh!  Добре че не са ми гъсти космите подмишниците иначе верно ще станаа .....

# 511
Ще ви чета после, а сега да питам.

Днес имах страшен яд - за 3-ти път ходих до лекарката за 3-ти път не ми взе нужните секрети и кръв за бременността. Виках доста в кабинета, защото ми е мн трудно да излизам от работа и да си напасвам времето, а 3-ти път ме разкарват за едно и също нещо и не мога да и свърша работата. Та свършили направленията, лимити и не могат да ми дадат направление, защото ЗК нямала, до април.

Това време за мен е много. Опитваха се да ме убедят, че мога да чакам, но сега е едва края на февруари, а те ме цанят за април. Безумна е всичко - и те, и здравната каса.

Някой може ли да ми каже какви права имам и как да процедирам. Толкова съм бясна, че ако трябва ще пиша до здравната каса и ще се оплаквам!!!!!! Много лесно е да ми вземат направлението за гинеколог, но трудно да ми дадат когато трябва. Господи, как може да няма направления за бременни  #2gunfire #Cussing out

# 512
  • ГО
Каая, искаш да кажеш, че гинеколожката ти е взела направлението, а не може да ти пусне за кръв и т.н.?
Ако е така, нали това направление ти дава правото на изследвания и т.н.???

# 513
Здравейте, днес бях на преглед. Вече съм в 10г.с. и сме 3.5 см. Качила съм 1.5 кг. и ми се струва много... Не знам дали е така, макар че ме мериха с дрехи и обувки...

# 514
Ще ви чета после, а сега да питам.

Днес имах страшен яд - за 3-ти път ходих до лекарката за 3-ти път не ми взе нужните секрети и кръв за бременността. Виках доста в кабинета, защото ми е мн трудно да излизам от работа и да си напасвам времето, а 3-ти път ме разкарват за едно и също нещо и не мога да и свърша работата. Та свършили направленията, лимити и не могат да ми дадат направление, защото ЗК нямала, до април.

Това време за мен е много. Опитваха се да ме убедят, че мога да чакам, но сега е едва края на февруари, а те ме цанят за април. Безумна е всичко - и те, и здравната каса.

Някой може ли да ми каже какви права имам и как да процедирам. Толкова съм бясна, че ако трябва ще пиша до здравната каса и ще се оплаквам!!!!!! Много лесно е да ми вземат направлението за гинеколог, но трудно да ми дадат когато трябва. Господи, как може да няма направления за бременни  #2gunfire #Cussing out

Не съм запозната как стоят законово нещата, но доколкото знам специалистите нямат ограничения за направленията, за разлика от личните лекари. Мисля, че нямат право да ти отказват, тъй като аз четох някъде из сайтовете на министерство на здравеопазването нещо като карта на това какви изследвания трябва да правят при регистрация, после месец по месец какво точно са длъжни да правят на консултациите, кога са ехографските прегледи и т.н. Обаче в момента не го намирам. Беше нещо от сорта на "Аз ще ставам майка" или някакво такова заглавие и е описано точно какво ти се полага по здравна каса на женска консултация.

# 515
Според мен до каледарния месец. Това за неспоменаването преди това е от народните поверия, а те надали са в лунарни месеци. Аз съм от Търново и при нас се смята, че трябва веднага да започва да се говори за бебето, а не да се чака 3 месеца. Така раждането щяло да е по-леко и детето щяло да проговори по-рано. Общо взето по различните региони, различни са и вярванията. Според мен и да кажеш, и да не кажеш, ако нещо ще става - не можеш да го избегнеш. Важнити е да мислим позитивно и да вярваме, че някой отгоре ни закриля - бебетата и нас Praynig .

Така е! Самата бременност при мен направо си е чудо! Аз си мислих, че ще имам проблеми със забременяването, а то дори стана случайно! Вярвам, че нещо наистина ни закриля с бъдещите ни синове и дъщери! Simple Smile Пожелавам на всички ни да си родим колкото се може по леко и всички да сме здравички!

# 516
Каая, възмутително е това. Може за този месец да са им свършили направленията, но и за март ?!? Нещо гнило има тук. Може да пуснеш жалба до ЗК и те да направят проверка. От касата само това чакат. Така глобяват докторите и си събират парички. Ще трябва обаче да си смениш гинеколога след това, поне според мен. Но пък имаш право п ЗК на една смяна по време на бременността. Гледай само да не се ядосваш много, че не е добре за бебчо!
За осолените бебета нямам думи. За съжаление дори и в днешно време има много млади жени, които правят всичко, което има кажат по-възрастните, без да се замислят. Това няма скоро да се промени. Групите, в които масово се практикува, така и не вярват на докторите, че това е причината за появилите се при бебето проблеми и си намират други обяснения.
Според мен е доста страно да чакаш бебето да се роди и чак тогава да купуваш нещата за него. Аз с предната бременност си бях накупувала всичко доста по-рано. Понеже ми бяха казали, че има вероятност да родя ще в седмия месец започнах купуването от рано. Исках да съм готова за всяка ситуация. ИМах една позната, която ми обяснваше как като се родило бебето и го завели да си избере количка. Така и не разбрах как бебе на 10 дни им каза коя количка иска  newsm78 , но здраве да е.  
Ох, напълних ви главите  Embarassed Лека вечер и си почивайте  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 20:03 от megi_zdr

# 517
  • София
Каая, това е направо недопустимо, наистина има нещо гнило. Пък да знаеш гинеколога, който да ти следи бременността можеш да сменяш колкото пъти искаш. Не е само един път. Аз съм жив пример, три пъти взимах от личната направление за ЖК, заради ненормални и некадърни доктори.  Twisted Evil Тези направления са неограничени.

# 518
Каая, искаш да кажеш, че гинеколожката ти е взела направлението, а не може да ти пусне за кръв и т.н.?
Ако е така, нали това направление ти дава правото на изследвания и т.н.???

Да, тя ми взе направлението, което ми даде личната, но то е цялостно за следене при нея. А тя от своя страна трябва да ми дава други направления, примерно ако ми се наложи за ендокринолог.

Инак моята лична ми излиза винаги с теорията, че не можела да дава направления за смяна на гинеколозите, като си избера един и това е. Естествено не й повярвах, но явно има причина за да не иска да дава второ и трето.
Аз не умея да си мълча, ММ ми казва да не излизам на нож с гинеколога, обаче не мога бее - 3 пъти ходя и ме разкарват - то не липсваха акушерки, то имаше проблем в ЗК, сега вече няма лимити. Ясно е че няма да си оставя магарето в калта и ще се занимая с тях, просто проучвам какви права имам.

Утре съм на ФМ и БХС - не беше задължиелно да седя гладна, нали? А кое е първо БХС или ФМ?

# 519
Каая не  е задължително гладна, жадна.
Аз щях да ги вдигна на балон, не ме интересува какво ще каже ММ  #2gunfire

# 520
  • ул. "Мечтание"
Здравейте, дами!  Hug

Не съм влизала въобще и не съм чела от 3-4 дни, но бях болна. Вече съм добре за щастие.Събота беше най-неприятно положението, мина.

Сега ще се върна назад да се пробвам да изчета и ако има нещо да добавям на първа страница. В момента сме при баща ми на гости и компютъра му ми е голямо мъчение. Вероятно докато съм тук няма да се включвам въобще.

Лека вере!  Hug

# 521
Добра вечер, момичета

Аляска, Честит Рожден Ден newsm59 Да си жива и здрава и септември да гушкаш едно прекрасно бебе. За БХС и фетална мога да ти препоръчам Виолета Стратиеава - ще успееш да запишеш час за тогава според мен. За амниоцентеза - твърдо Майчин Дом - имат огромен опит там. Дано не се налага

Poloni, как си? Болките отминаха ли, какво казаха на прегледа?
Елч, лежиш ли, боли ли те още? За изварата - не пожънах успех, малкият не я изтърпя и 2 минути. Уж много я изстисках, ама пак течеше
Болните, как сте?
Matsutka, аз също много внимавам с храната, твърдо вярвам че храната пряко влияе на здравето, за това и много държа да готвя сравнително задравословно всеки ден, не пържа, гледам да купувам колкото се може по-чисти храни и качествени храни и съм убедена че е по-добре да дам повече пари за храна, от колкото в последствие за лекарства. Никога не съм пестяла от храна, при нужда от всичко друго-да, но от храна никога, дано не ми се наложи някога

За осоляването - потресена съм от този обичай. Не смятам да прилагам и: мазане с мас - заради токсините, теглене за врата - заради костите, даване на попара с вино ooooh! , даване на мед на бебето на питката - заради ботулиновите спори в меда, които могат да убият бебе, въпреки че са безвредни за възрастен, даване на сок към 40 тия ден, за да се изхожда редовно детето - не искам да му повредя стомаха за цял живот и т.н....
За бабите - майка ми почина отдавна, още преди да се роди Сами, много ми липсва, с нея бих се разбирала чудесно. Свекърва ми - не се бърка, но за това заслуга изцяло има мъжът ми, който си провежда разговори с нея - аз с нея дума на криво не си казвам - той ми е медиатора Mr. Green И съм най-любимата снаха разбира се  Grinning Винаги ме пита как и какво да направи, по какъв начин, ако се налага овършава къщата - мие, чисти и т.н за да си почивам, прави ми сладкиши, абе свекърва-слънце, да е жив и здрав мъжът ми че се грижи за това Mr. Green
За покупките - за съжаление раздадох всичко от Сами, сега ще пазарувам на ново. Предишният път всичко си взехме преди да се роди детето, сега пак така ще стане. Имам повече опит и знам какво ще ми трябва и какво - не. Само да разбера полът другатат седмица и отивам на покупки и без това едва удържам мъж ми да не увършее бебешките магазини

Момичета, които сте на ЖК в Надежда - графиците за март са излезли, вече могат да записват часове

Хубава вечер  bouquet

# 522
Espa, твоят мъж май е като моята майка. Тя само повтаря, че вече няма търпение да разбере пола на бебето, че да започва да купува дрешки. Много ми е смешно като  каже, че няма да й стигне времето да накупи всичко, което иска. В интерес на истината тя изцяло облича баткото, обзавежда го с шишета и т.н. По стечение на съдбата се наложи да замине да работи извън милата ни татковина и ни праща всичко оттам. Много й се иска сега бебето да е момиченце, н сякаш и тя започна вече да възприема моето усещане, че ще е момченце.  Казва, че съм родена за мъжка майка  Wink .

# 523
Цвети, хайде моля вече да ти приключват всички глупости, ама то сигурно не се търпи вече  Praynig

Каая, тук:
Скрит текст:
http://www.nhif.bg/web/guest/faq във файл Дейности на специалист по “Акушерство и гинекология и репродуктивна медицина” по програма "МАЙЧИНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ" за бременни с нормална бременност и бременност с риск
е описано кога какво се полага на бременната.За следващия път си го принтирай и й го дай да го прочете - ако не знае да разбере какво е длъжна да прави. Кръвни и изследвания на урината се правят при ПЪРВОТО посещение.

Янче, радвам се, че вече си по-добре Simple Smile

Ние пък си купихме количка в събота  Embarassed Имаше страшно изгодна оферта в Продавалник за модела, който исках, и не се стърпяхме...само чаках да мине ФМ Simple Smile

# 524
Цвети, хайде моля вече да ти приключват всички глупости, ама то сигурно не се търпи вече  Praynig

Каая, тук:
Скрит текст:
http://www.nhif.bg/web/guest/faq във файл Дейности на специалист по “Акушерство и гинекология и репродуктивна медицина” по програма "МАЙЧИНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ" за бременни с нормална бременност и бременност с риск
е описано кога какво се полага на бременната.За следващия път си го принтирай и й го дай да го прочете - ако не знае да разбере какво е длъжна да прави. Кръвни и изследвания на урината се правят при ПЪРВОТО посещение.

Янче, радвам се, че вече си по-добре Simple Smile

Ние пък си купихме количка в събота  Embarassed Имаше страшно изгодна оферта в Продавалник за модела, който исках, и не се стърпяхме...само чаках да мине ФМ Simple Smile

ох, Ели, не се търпи наистина Sad Днес ми излезе и хемороид Sad На всичко от горе преди има няма два часа, скапаната рода на моя мъж ми вдигна кръвното и още се треса от нерви!!!! Една от племениците му, ми държи сметка, защо съм се сърдела, защо не съм казала че съм бременна! Аз тези хора имам хронична непуносимост към тях, страшно прости хора и луди! Направо вече втори час се треса от нерви и ми се реве много  newsm45 Сто пъти ги попитах, защо ме занимават мен, така и не получих отговор. И след като видях и какви глупости споделя на стената си във фейсбука тая 13 годишна пикла, съвсем изтрещях  smile3511 Ох оплаках ви се и малак, ама малко ми олекна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт