Кой обича кафе?

• 51 971
  • 161
  •   1
Отговори
Здравейте!

Темата за кафето ме интересува, защото имам заведение, за което съм в процес на търсене на нова марка кафе. За сега предлагам два вида, едното е на Бианчи (на зърна), което аз лично не харесвам и не ме устройва по ред причини, които няма да изброявам, а другото е Лаваца на капсули. С тези две марки го заварих и понеже имах и продължавам да съм ужасно ангажирана с промени, свързани с интериора му, не ми останаха сили и време за кафето. А Бианчи (Голд) не е "моето" кафе.

Откакто се помня обичам да посещавам нови места и да откривам нови вкусове. Храната и питиета, винаги са били нещо специално за мен и никога не са подлежали на навик.
Напоследък, дегустирането се е превърнало в ежедневие, което докато преди беше въпрос на хрумване, сега е повече професионален ангажимент. При всяка удобна възможност, търся идеи в заведения, като опитвам нови марки и за разлика от начина, по който попринцип пия кафето, сега гледам да е чисто, за да мога да го усетя, както трябва.

Искам да Ви питам, къде обичате да пиете кафе?

Коя марка кафе харесвате?

И ще съм благодарна за отзиви за кафе Караро и кафе Юнивърс ( и двете съм ги тествала като вкус и са уговорени откъм сделки с професионални машини под наем, но при мен няма бързане, докато не опип(т)ам всичко.)

# 1
Купувам си само и единствено "Крема е арома" на Лаваца. Пакет килограм. На зърна и си го меля. Не го заменям за нищо!

# 2
  • Варна
Единственото кафе, (освен нескафе), от което не ми се гади, е лаваца. Laughing Травмата ми е нанесена преди години, заради кафето, което пиех в КК "Албена", докато работех там.

# 3
  • n/a
Аз обичам кафе.
Пия само една марка от няколко години.

# 4
in.out, влизам в темата ти с абсолютната убеденост в качествата на следното кафе:
https://www.facebook.com/pages/Atelier-del-caffe-terroir-three-b … s/167032136682927
Ако желаеш, на лични ще ти обясня защо съм му "фен", за да не звучи като реклама в поста ми. Свържи се с фирмата, дават машини (няма как да е по друг начин, защото е на дози), но ако искаш първо посети място, в което се сервира, за да го вкусиш.  Peace

# 5
Едно време с бившето ми гадже имахме заведение. Той беше си нацелил някаква смес от арабика, робуста и нова бразилия /мисля че бяха тези, но не на 100 % /, като съотношението изобщо не си го спомням, но кафето ставаше перфектно - страхотен аромат, вкус и каймак.
Няколко години след като затворихме си купувахме за в къщи /купувахме си съответните видове кафе на зърна и у дома той си го смесваше и го мелеше/.
После започнахме по мързеливия начин с готовите кафета - предимно лаваца, което и до сега пия и ми харесва  Peace
Предполагам , че ако проверите в магазин, където се продава кафе, могат да ви препоръчат хубави смеси.

# 6
Аз.
Различни марки пия, любимо ми е черното Давидофф.  Heart Eyes

# 7
  • в 1001-та нощ
От няколко години - черната Лаваца  Peace

# 8
  • София
 любимото ми кафе е    illy, но няма да откажа и на  Lavazza.

# 9
Аз, при това съм пристрастена. В своя защита мога да кажа, че е единствената ми зависимост.

Обичам да пия кафе вкъщи, когато излизам навън, си нося в термус. Купувам Индия чери и Колумбия в съотношение 1:1. Признавам, че го правя и за да пестя. Ако можех да си го позволя, бих пила кафе от Старбъкс, но пък чух слух, че там слагали нещо пристрастяващо, каза ми го момиче от Германия. Така или иначе не е проверено.

# 10
А някой дали е виждал "Крема е арома" в по-малки разфасовки?

# 11
Чакам отговор от Ковим. Някой пробвал ли е:
http://caffemarket.com/product/44/COVIM-Prestige

# 12
В любимото ми кафе(не) предлагат Ришар. А ми е любимо тъкмо заради хубавото кафе, което предлагат  Mr. Green

# 13
  • Mtl/Sf
Много обичаме кафе с мъжа ми и неизменно сме на Лаваца в последните 9 години.В началото взимахме синия пакет,но после "омекотихме" с червената Лаваца.

# 14
  • Бургас
В къщи пием кафе Vergnanо.
Бих пробвала нещо друго,което ми препоръчате.

Общи условия

Активация на акаунт