Кой обича кафе?

• 51 973
  • 161
  •   1
Отговори
# 150
Всички видове кафета на Лаваца имат тристепенна скала с интензитета, която се намира на гърба на опаковката. Така много лесно можете да изберете подходящото за вас.  Simple Smile

# 151
Слооожен проблем е това с кафето. Много зависи и от машината, с какво налягане, сито и от това как е смляно кафето. Едно и също кафе става различно на трите машини които употребявам. На домашната машина най-добре се получава със Illi. Lavaza-та ако е готовата смляна (Черната примерно ) не става добре, леко киселее и каймака става малко недоносен. Друго става ако си я смеля сам. Тогава се случват нещата и с лавацата. Така че е трудна работа да се даде препоръка така. А и е въпрос на вкус и навик. Това за популярните марки де Simple Smile
Говоря за еспресо. Шварц и това дето е в капсулите не ги коментирам. Simple Smile)
За кафемашина в кафене мисля, че е друга работа. В кафене, едно от най-добрите които съм пил в България е това на Sagafredo. Simple Smile

# 152
Харесвам ароматно и силно кафе без кисел или горчив после вкус.Lavazza Coffee Espresso Tierra, Lavazza Caffe Espresso Beans,Давидофф,от време на време Illy Dark Roast Coffee Beans .
Обичам го силно,късо но не чак колкото италианско еспресо,без захар с каймак и чаша вода.
Обичам да го пия на терасата наоколо е гора пред лаптопа.Наложи ми се да си закупя професионална мелачка със степени и наистина хубава кафемашина  за да го постигна у дома.Заемат доста място в не голямата ми кухня,но си го заслужават.
Рядко уцелвам кафе по моя вкус в заведение ,а и повече държа да е оградено и да има къде да вилнее дребната за да ми е спокойно и да има свободен паркинг в близост  .Ако има не охладен сок и вода и  правят от онези палачинки в огромна чиния с плодове ,сладолед и сметана за дребната за нас  няма значение дали кафето им е хубаво. Crazy

# 153
  • София
Дайте идеи за ароматно, вкусно кафе - за гости, с кубинска кафеварка го правя Simple Smile
В квартала се предлага и мляно на място - то по-добро ли е от опакованите?

PS: Ако кажете и някой пиниз... аз слагам кокосово масло, вместо мляко и става супер.
За подсладител - мед, но ми се ще да пробвам с мусковадо захар, имала аромат  Blush

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 18:21 от Starrydream

# 154
  • Варна
О, да, аз подслаждам с мусковадо  Heart Eyes
И обожавам да смесвам глътка кафе
С лъжичка пълнозърнест сусамов тахан.
Божествена комбинация  Heart Eyes
И чаша с вода

# 155
  • Германия
Аз не съм критерий, защото в Германия има други марки кафета.НО, откакто мъжът ми попадна на една частна фирма, която си пече сама кафетата, имат и плантации в Ю.Америка, сме редовни в поръчките.
Ако някой, някога мине през Мюнхен, ето това е https://www.caffe-fausto.de/
имат и курсове за бариста .
Другото място за кафе-маниаци е в Хамбург / Шпайхерщат, там са и големите вносители и търговци на кафе. Влизаш, започваш да пробваш и..не ти се излиза   Party

# 156
Пия кафе от капсули Nespresso, направо го обожавам това кафе! Преди време харесвах Лаваца Супер крема, но вече не.

# 157
не мога без кафе  Heart Eyes напоследък даже прекалявам - стигам до 4 на ден

# 158
Хубаво кафе съм пила в Македония. В Скопие и на една бензиностанция до магистралата.

# 159
  • София
Дайте идеи за ароматно, вкусно кафе - за гости, с кубинска кафеварка го правя Simple Smile
В квартала се предлага и мляно на място - то по-добро ли е от опакованите?

PS: Ако кажете и някой пиниз... аз слагам кокосово масло, вместо мляко и става супер.
За подсладител - мед, но ми се ще да пробвам с мусковадо захар, имала аромат  Blush
PS: Има ли разлика между насипното смляно и това вакумирано в магазина?

# 160
Само от пекарна, прясна арабика, като редувам видовете.

# 161
  • София

Харесвам Давидов.

Общи условия

Активация на акаунт