Кой обича кафе?

• 51 983
  • 161
  •   1
Отговори
# 135
  • Bristol
Hot lava java ми е любимо, силно но не горчиво. Перуанското Мачу пикчо както и колумбийско кафе. Обичам да опитвам кафета от различни райони на света и отглеждани на различни почви. Невероятно е колко много вкусове и аромати на кафето можеш да откриеш Simple Smile

# 136
  • София
Айде и аз в кафеджийската тема  Simple Smile
Смених си кафемашината. Досега бях на капсули и сега с новата машинка ми е пълна мъгла какво кафе да си купувам. Взех си lavazza в тъмно сива метална кутия, но бая силничко ми идма. Може ли да ми препоръчате някое мнооого леко кафе, че варианта проба-грешка ми се отразява зле на бюджета  Grinning

# 137
  • София
Лавацата по принцип е силна, в почти всичките си пакетирани варианти.

# 138
  • София
Не държа на Лаваца, приемам всякакви предложения Simple Smile

# 139
Аз мисля, че никога не бих се отказала от капсулите. Иначе за смляно препоръчвам да си правиш смеси от специализираните магазини за кафе. Така най-много може да ти е по вкуса.

# 140
да се похваля - купих си машинка от евтините и прави много хубаво кафе а на предишната ми се счупи каната...

зина_, не зная за какво кафе ти е машинката,  използвам "Якобс Монарх" има мек вкус и приятен аромат

# 141
Не държа на Лаваца, приемам всякакви предложения Simple Smile

Както казах и преди моите фаворите са Чибо арабика, Чибо ексклузив, Чибо Фемили,Лаваца класическито синя опаковка,Лаваца червената Роза-§робвах съвсем наскоро-меко, много леко и приятно кафе, но на ММ не му допадна, и истината е, че е доста леко и все едно не си пил кафе, но на мен много ми хареса/
Харесвам също Давидов, Якобс Монарх и Нова Бразилия отвреме-навреме пием също.
Много ми допада и Миланото на Чибо-меко, с чудесен аромат и по-леко кафе,с лек шоколадов привкус.Сицилята е много по-силно, но и то ми допада.

# 142
"Якобс Монарх Еспресо" напоследък ми допада най-много.
Взех си "Чибо Милано стайл", но не съм особено възхитена. Май ще се върна на "Якобс".

Miss_Bingley, не съм голям почитател на "Лаваца", но  ме заинтригува с описанието на "Лаваца" червената роза (имаше предвид "Лаваца" червената опаковка ли, че за друга Лаваца не се сещам). newsm78

# 143
Аз си купувам кафе on-line от comlinkcoffeeshop. Продават 2 марки кафета немско и италианско( Hansa и Mokaflor) - висок клас, а и с различни аромати. Но тези дни открих и едно ново магазинче между английското посолство и попа, където продават техните кафета и правят кафе на място. Да не говоря че има различни бирички - любима ми е една малинова. Не знам дали върви едовременно с кафето, но ще пробвам някой път Simple Smile

# 144
Meinl jubiläum и Meinl präsident.
Лаваца ми е най-най- ужасното кафе. Не знам защо, вероятно от прекалено много реклама ми стана отвратително.
Ако имате кафене, може да е добра стратегия да заложите на нещо екзотичнои рядко срещано в България. Това горното е легендарно по тукашните ширини, но не знам как се доставя.

# 145
Не знам дали не е реклама, но в София в кафене Домани пекат интересни смески.

# 146
Май няма марка кафе, което да не се харесва на някой тук. Свят шарен, вкусове също.

# 147
  • София
Обожавам кафето😛И Лаваца. Преди си правех кафето в най-проста кафеварка(тип кубинска) и взимах червена, черна или синя(безкофеинова) Лаваца. Сега сме с по-модерна-Филипс Саеко, която мели кафето. Взимам пак Лаваца-червен пакет или Крема Густо. С малко кондензирано мляко, малко обикновено и кафенцето е супер🎉Взимала съм от насипните кафета разни различни смеси-е, не можах да си уцеля вкус оттам.

# 148

simpatikonia Това е Лаваца Rossa.Само, че нашето беше в метална опаковка.[/color]

# 149
Благодаря за уточнението  Grinning.

Досетих се кое кафе си имала предвид. Днес видях опаковката му в магазина Peace.
Оказа се, че е комбинация от Робуста и Арабика, а аз съм повече почитател на чистата Арабика.

Някой беше похвалил Лаваца Оро. То се оказа 100% Арабика. Може пък него да пробвам. newsm78
Засега съм се заредила с Чибо Милано стайл и докато свърши сигурно вече ще съм взела решение към кое кафе да премина  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт