Отговори
# 870
Като се окаже, че гаменчетата са 10-15 %, значи държавната политика трябва да бъде сменена. Недопустимо е да се държи подобно непригодно "малцинство". Освен това - проблемът с ходенето на циганетата на училище как смяташ, че е решен? Подкарват ги като стадо към класната стая ли? Не - записани са като имена, взимат се парите, но реално тези деца не посещават училище.

П.П. Ръководството няма интерес, защото няма да има парички за точене. Колко е издръжката на година на един ученик? 1500 лв ли? Това са 3 учителски заплати, брутни.

# 871
Не проумявам как не са взели още най-очевидното (за мен) решение. Учителите докладват там,
Това решение ще засегне най-вече порасналите прилежни ученици, настоящи данъкоплатци, а не т.нар. гамени.
В такива ситуации трябва да се търсят начини за корекция на поведението и реабилитация на малолетни престъпници. С такива стратегии, според мен, правиш напук само на себе си.

# 872
Това решение ще засегне най-вече порасналите прилежни ученици, настоящи данъкоплатци, а не т.нар. гамени.
В такива ситуации трябва да се търсят начини за корекция на поведението и реабилитация на малолетни престъпници. С такива стратегии, според мен, правиш напук само на себе си.
Не разбрах първото изречение.
Опиши по-подробно стратегиите за корекция на поведението и реабилитация. Аз не смятам, че има вариант за това. Или влизат в правия път сред хората, или не влизат. Или се поправят от първия път, или си остават боклуци. Такива "ситуации" не се случват изведнъж и неочаквано - те си имат предистория, имат си много молби да се престане с това поведение, предупреждения, разговори с колеги и с директора - това са опитите за корекция на поведението - но ефектът е никакъв.

# 873
  • волно калдъръмче
Ама ти защо реши, че тези ученици са извън стандарта. Навън не се държат така, вкъщи също са възпитани, кротко си пафкат плодовото наргиле и в бара. Аз като ти казвам, че учителката си го търси...  Wink

# 874
  • София
То си има начини за корекция, като се започне от ДПС. Вече тву-та няма, за съжаление. А директорът, ако иска може да им насвятка административните наказания и да ги изпрати да си ходят по живо - по здраво с отпусните в ръка. Ама сигурно не ще, защото трябва да има и училища, дето да обират фирата.

# 875

Не разбрах първото изречение.

Има много изследвания, които показват корелацията между ниска образованост и безработица. В днешния все по-механизиран свят, пазарът на труда ще се промени и хора без особено образование и способности съвсем ще висят на социалната система.
С твоето решение, повечето такива ученици просто няма да завършват. По-голямата част (това означава, че има изключения) от т.нар. гамени идват от проблемни семейства (колкото и да не обичам този израз). Тези семейства нямат възможност или интерес да коригират поведението на децата си и когато това се постави изцяло в техни ръце, ще се постигне едно голямо нищо.
Повечето от тези семейства няма да се занимават сами да образоват децата си, нито ще могат да платят на частни учители. Ученик, който не полага малко усилие да научи пасивно (от смляната храна, която му дава учител), едва ли ще научи нещо сам.
Това означава, че с такава програма просто се съгласяваме една определена част от младежите никога да не завършат. Така се вреди на цялото общество, което трябва да издръжа висока безработица (и всички произтичащи проблеми от нея), а не само на Гошо, още известен като Гамена.
Също така такъв модел няма да реши началния проблем, просто ще го премести в друга среда. Например, Гошо, който пребил учителката вече няма да ходи на училище. Естествено така няма да създава проблеми в училището, но не означава, че няма да пребие друг човек някъде другаде.
Сега ясно ли е?
Разговор с дирекора не е корекцията, която имам предвид. Подробно няма да обяснявам, има тонове научни статии, които изследват ползата от различни програми. Може да потърсиш в гугъл.
Това са методите, които използва DOJ във Великобритания. Има и множество други.
 Activity Requirement
Curfew Requirement
Exclusion Requirement - да подчертая, че законово периодът не може да е по-дълъг от 3 месеца
Local Authority Residence Requirement
Education Requirement
Mental Health Treatment Requirement
Unpaid Work Requirement (16/17 years)
Drug Testing Requirement
Intoxicating Substance Misuse Requirement
Supervision Requirement
Electronic Monitoring Requirement
Prohibited Activity Requirement
Drug Treatment Requirement
Residence Requirement
Programme Requirement
Attendance Centre Requirement
Intensive Supervision and Surveillance (based on the current ISSP)
Intensive Fostering

Обикновено ефективните програми за намаляване на младежката престъпност се опитват да повишават образованието на младежите, а не обратното.

Последно да добавя за ролята на учителите - трябва да има институции и специалисти, които са подготвени да работят в такива случаи. Това не е отговорност на редовия учител, завършил физика.

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 18:35 от bobidjoj

# 876
Извинявам се за фактологическата грешка. Имах предвид САМОСТОЯТЕЛНО обучение, а не частно (платено).
Относно останалото - съжалявам, че не съм съгласна с розовия ти балон, но тези проблемни ученици ще останат необразовани, независимо дали имат или нямат подарена диплома за някаква степен на образованието. Те така или иначе ще изпаднат от пазара на труда, АКО изобщо влязат в него.

# 877
.... и работите ще си тръгнат нормално.

Аз прочетох, че тази предложена велика чернобалонена програма ще нормализира нещата с проблемни ученици.

# 878
Въобще не е решение да ги пропъдим от училищата и да ги оставим без образование, но и да ги оставим да бият системно учителите, също не е решение на проблема  Rolling Eyes
Не всеки учител е способен да работи с такива ученици, но съм сигурна, че има хора, които бих се справили успешно.  yes
Между другото в Австрия не всички деца посещават всеки ден училище.
Една част ходят на училище, а други изкарват "Lehre"
За готвачи и сервитьори е 3 години. Децата ходят да белят картофи, учат се да готвят, работят  Mr. Green
Не знам.....може и това да е решението за някои ученици  newsm78
Аз се надявам моето дете да завърши гимназия, но ако не му се учи, то по-добре да бели картофи, отколкото да скита по улиците и нищо да не прави

# 879

Между другото в Австрия не всички деца посещават всеки ден училище.
Една част ходят на училище, а други изкарват "Lehre"
За готвачи и сервитьори е 3 години. Децата ходят да белят картофи, учат се да готвят, работят  Mr. Green
Не знам.....може и това да е решението за някои ученици  newsm78

Със сигурност е по- добре, отколкото да се подаряват дипломи.
Като няма средно - няма шофьорска книжка, за много работни места няма да може да кандидатства и така за няколко години ще им просветне, че трябва да учат.

# 880
Те дипломите не се подаряват, а се продават  Laughing

# 881
Аз прочетох, че тази предложена велика чернобалонена програма ще нормализира нещата с проблемни ученици.
Щом не си я прочела правилно, няма никакво значение.

Те дипломите не се подаряват, а се продават  Laughing
За средно се подаряват, очевидно.

Със сигурност е по- добре, отколкото да се подаряват дипломи.
Като няма средно - няма шофьорска книжка, за много работни места няма да може да кандидатства и така за няколко години ще им просветне, че трябва да учат.
Откога книжката е вързана с образователен ценз?

# 882
Няма да е лошо да се иска средно, за да се явиш на шофьорски курс.
Сега май искат основно.

# 883
И аз знам за основно. Ако беше средно, чудесно.

# 884
песледно - какво да ги правим 9,10,11,12 - класниците ? да ги оставим да нахлупват кошчета върху преподавателите си или да се радваме на съвремените методи на обучение, на жалби , или да коригираме възпитанието (семейното) на наследниците си  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт