Отговори
# 945
Да разбирам ли, че като ученичка си била непочтена интересчийка, която не е искала да "върне " шестицата на учителката си, за да не я обиди, а като си завършила училище изведнъж си станала горда, принципна, честна млада жена ? Защо ли не вярвам в такава метаморфоза?

Как си представяш, че се връща  оценка? Трябваше да си я задраскам ли?  newsm78
Aз говорих с учителката. Обясних , че не заслужавам 6 и, че нищо не разбирам от нейния предмет, а тя ми каза: - Как така да не разбираш, ти всичко си знаеш и ми написа още една шестица  Shocked Laughing
Вярно е, че при други учителки не ми се е случвало подобно нещо, но на една моя съученичка най-редовно ѝ се случваше: - Oх, какво да те правя теб сега? Хайде ще ти напиша 6 за да не ти развалям успеха  Shocked Laughing
И както тази учителка ми пишеше незаслужени шестици, така нейна колежка ми написа 2  Laughing

Можеш да си разбираш каквото си поискаш, но моля те, не ме обиждай!  Crossing Arms

# 946
Един зъболекар беше отказал да лекува дете. Причината беше, че майка му много сладко му давала и отказвала да спре 
Ама че тъпо сравнение. Част от всякакъв вид лечение е хранителният режим с наблягане на едни храни и избягване на други. Когато майката откаже да спазва хранителен режим, който щади зъбите на детето й, то тя отказва да го лекува - тогава зъболекарите какво да му лекуват на това дете, да му извадят ченето и да го сменят с протеза ли? Неговите зъби вече са паднали, само дето то не го знае или пък отказва да го приеме.

# 947
бонбонбон, искаш да кажеш, че зъболекарят има право да откаже да лекува детето?
A знаеш ли колко пушачи се разболяват от рак и продължават да пушат? И на тях ли трябва да се отказва лечение?

# 948
За твое съжаление НЯМА доказана причинно-следствена връзка точно между рака на белия дроб и тютюнопушенето. Пушенето е фактор, но не и доказан причинител.
За сметка на това, вредата от гниещите между зъбите хранителни остатъци е доказана.

# 949
  • Dope Reach
Когато аз бях тийнейджърка всички учители ми бяха виновни и винаги разправях на родителите си как те са ми писали (нарочно) ниски оценки. Сега виждам нещата от другата страна и осъзнавам как не съм била права и вината си е била в мен.

Лесно е да кажеш, че учителите са виновни за "неправомерни двойки" и за това, че не харесват детето ти без причина.

Не знам какво очакват родителите когато пуснат децата си на училище... Че ще бъдат обучавани от опитни, възпитани, добри учители? Да, звучи добре, но хора всякакви. Така че, не поставяйте всички учители под общ знаменател, децата понякога представят нещата по техен си начин.

Освен това, да нахлупиш кофата за боклук на главата на учителката е признак на невъзпитание. Ако имаш проблем с нея отиди при директора, говори с родителите си. Има начини за решаване на проблемите по нормален начин, но когато ти е малко сивото вещество е трудно да ги намериш.

# 950
Извинете ме...мненията които четох бяха главно на първа и последна страница...аз мисля да изкажа мнението си точно по самата статия.

В днешно време обществото е различно,учителите и учениците не са това което са били едно време.Учениците сега имаме много повече свобода и това е факт.
В една история която е стигнала до медиите мисля,че можем да говорим за половин истина.Двама души не могат да запомнят един момент по еднакъв начин,все нещо ще е различно.
Всеки ще изкарва себе си невинен,защо?Защото ние винаги гледаме себе си...или поне повечето.Такива сме днешните хора...

В статията пише,че ученичката все още си е дояждала закуската когато учителката е влязла.Ами извинете,но за 20 минути учениците трябва да се наредят на опашка (а ако предния час са били задържани ще чакат още повече,защото някои учители - задържат дори и 2 минути.Опашките по столовете и магазинчетата около едно училище растат изключително бързо).За тези 20 мин. , момичето трябва да си вземе да яде и да се наяде...понякога това е непосилно.
Тя е обяснила на госпожата защо се храни,но въпреки това учителката явно се е направила на интересна.Аз имах една учителка преди която така и бе обяснено и тя жената бе разбран човек и позволи на момичето да се нахрани.Да - не трябва да се яде в час и все пак погледнете от нейна гледна точка,поставете се на нейно място.Лесно е да се съди.

И аз пия хапчета,затова и ми се налага да ям за да ги взема.Слава Богу мога да ги взимам по друго време и не ми се налага в училище и мога да си прекъсна яденето и да го оставя за следващото междучасие.
И все пак по думи на самото момиче пише,че госпожата все се заяжда с нея.Не можеше да ми кажете,че няма учители които се заяждат с учениците.Има ги,много са.Съзнателно или не - те го правят.Не може да ми кажете,че е честно на момиче на което не и се отдава даден предмет и все пак се опитва да го учи,да излезе на дъската да я изпитат и да не каже само 1 от желаните неща и да и пишат 3 и на момче което е казало 1 от всички неща които се изискват от него да му пишат 5 е честно...или поне за мен не е.Не можете да ми кажете,че това да кажеш на ученичка която може да има проблем защото не и знаете здравното състояние "Ти няма ли да отслабнеш бе" пред целия клас ей така или пък да мяташ предмети,да уцелиш някой и да отричаш...или пък да биеш ученици защото и такива случай съм виждала.
Не е правилно.Но уважението трябва да е взаимно.Когато нас учителя ни обижда ние не можем да стоим и да се правим,че не ни пука.Ние сме хора и някои са лесно раними.Не знаете как може да реагира един ученик когато му дойде твърде много,ако въпросния примерно е тероризиран от целия клас и ,ако е на предела на нервна криза и точно обидния коментар на учител може да прелее чашата и ученика да избухне.
"Просто така" - това не е оправдание за мен.Не може да напишеш една двойка без да имаш поне 1 причина.Защото по тази логика - "Защо момичето е нахлупило кошчето за боклук върху учителката по химия?" "Просто така!".Не е особено справедливо не мислите ли?

Гледната точка не може да е една в този случай...е това е мое мнение.Но трябва да се помисли преди да се съди или избере страна.Защото както казах - някои учители наистина не постъпват честно.Имат си любимци и такива просто като видят и не са им приятни - дали зареди дрехите или външния вид не се знае.Първото впечатление е най-важно..,а може би и най-трайно?Но и доста грешно в някои случай.

"Една неправомерно написана двойка на ученичка в 9-и клас ли е най-важното нещо в държавата" ,браво на директорката...тук честно казано нямам думи.После защо младите бягат в чужбина.Тази една двойка може да развали целия успех на момичето или поне да го намали.Да се пишат двойки не е начин за как да го кажа...да се покаже,че не харесвате някого.Смисъл малоумно е,детинско е,но тук няма какво да коментирам защото всички ученици сме така "Те просто не ни харесват и ни пишат двойки",редовна реплика.И някак си знанията не се оценяват така...оценява се..зубренето?А повечето родители гледат точно оценките...за двойка ще пребият детето от бой,ще му забранят всякаква 'нова технология' (ооо най-новия начин за наказание е да останеш на поправка,едва да я вземеш и да ти купят най-новия  и скъп за времето си телефон!) и какво ли още не.Но ,ако дето има 6 ще последва "Ммм браво" или поне това е вече при младежите,така да го нарека.И все пак оценките не мисля,че могат да покажат истинските знания на дадена персона...не мисля,че всеки е добър по всичко,даден човек си има дадена област,но примерно моята майка мисли различно и аз никак да не съм съгласна с мнението и...,но както и да е.Общо взето това май исках да кажа.  Peace

# 951
Ако бях на мястото на учителката, бих я оставил да си допреживя, а после да видя дали ще пие хапчета. И после бих я изпитал, естествено. Изпитването комай остана единственото средство в ръцете на преподавателите. За сведение учил съм, преподавал съм, не ми хареса.

# 952
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Интересни неща научавам от темата. Поне вече съм сигурна, че като постъпят "нечестно" с мен, адекватната реакция е да нахлупя кошчето за боклук на главата на безчестника. Колко по-лесен ще бъде живота ми от днес нататък, ахх Party. Благодаря, бг-мами!   bouquet

# 953
Не тая кифла би трябвало да е герой на нашето време. Медиите я правят такава, новината е във всички електронни медии. И пълно информационно затъмнение за по-нататъшния развой на събитията. И ние сме за гласене, отделяйки й тема и времето си, да чепкаме вълна толкова време.

Ето, за такива деца трябва да се говори http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B … D0%B0_306535.html

"Храбрата" първо изтри статуса си с линк към геройската си постъпка, а вече и регистрацията във фейсбук.

# 954
  • Ямбол
....
"Храбрата" първо изтри статуса си с линк към геройската си постъпка, а вече и регистрацията във фейсбук.
Ако не беше го направила, адвокатът на учителката щеше да има най-лесно спечеления си хонорар.

# 955
# 956
Пак ще повторя - всичко, което някога сте казали, споделили, качили и показали във фейса, стои на сървърите им, дори вие да сте натиснали разнообразните варианти на бутона "изтрий". Просто трябва да се поиска от администраторите. Разбира се, не всеки Сульо и Пульо има право да иска информация Simple Smile

# 957
Габитуууу, девойко, мари хубава, никак не си извинена. Не е факт, че сега учениците сега сте нещо по-различно от учениците преди. Нямата повече свобода - имате по-голям достъп до информация и по-високо самочувствие (без грам покритие, естествено), но сте си същите келеши, каквито и ние бяхме. С тази разлика, че сте по-невъзпитани и нагли. И ние сме се редили на опашки, само че не сме си позволявали да "преживяме" или да държим тон на учителите си. Не ме разбирай погрешно - и аз съм била от "бунтарите" и някак си успях да получа 3 /три/ двойки за един час (без да обиждам или да прилагам насилие над преподавателя си). И какво направих - амбицирах се и завърших на второ място на държавен кръг на олимпиада по предмета му. Държа да отбележа, че по времето, в което се случиха гореспоменатата ситуация, един от родителите ми работеше на длъжност съдия и ако бях "нахлупила" кош връз преподавателя ми - сигурно още щях да съм наказана Simple Smile. И въпреки всичко - не избягах в чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт