Отговори
# 900
бонбонбон, представи си, че ти едвам свързваш двата края и детето ти създава проблеми в училището  и изведнъж ти сервират, че трябва да плащаш ако желаеш детето ти да остане в училище. Тогава какво ще направиш?
И като платя това какво ще промени? Така изведнъж, само защото съм платила и детето ми ще се превърне в едно смирено и ученолюбиво дете  Laughing
За тези деца трябват специалисти

# 901
Аз казах " изхвърляне от системата" и си стоя зад думите.
15-6 годишния индивид трябва да знае, че всяко негово действие си има последствие.
Не може да расте с ясното съзнание, че каквото и да стори няма значение, накрая ще получи заветната диплома и ни лук ял, ни лук мирисал.

ужас, това и  в комунизма го нямаше. ooooh!
Аха, нямало го е, друг път.
Вие имате ли си представа на какво ниво е дисциплината днес в училище?
Иска се яко затягане на коланите, иначе скоро ще стане страшно.

# 902

И как да ги затегнем тези колани?
Да раздаваме по една пръчка на учителите и те да млатят наред?
Или да ги натоварим всичко по-буйни деца в една ракета и да ги изстреляме на луната?

# 903
бонбонбон, представи си, че ти едвам свързваш двата края и детето ти създава проблеми в училището  и изведнъж ти сервират, че трябва да плащаш ако желаеш детето ти да остане в училище. Тогава какво ще направиш?
И като платя това какво ще промени? Така изведнъж, само защото съм платила и детето ми ще се превърне в едно смирено и ученолюбиво дете  Laughing
Опитвам се да си представя, но нещо не мога да се свържа с образа на тъпа крава, която не може едно дете да възпита. Отношението към околните се учи вкъщи. Неслучайно има приказка, че крушата не пада по-далеч от дървото.
Ето, една моя колежка с деца, двечки - интелигентна жена, образована, добре изглеждаща. Оплакваше се от учителите и как родителите трябвало да вършат половината им работа. 5 мин по-късно обясняваше как децата й, на 10-12 години, постоянно влачели нещо из къщата, не можела да си види дома чист и подреден. Ами щом собствената си стая ги мързи да подредят, какви да са в училище?

П.П. Виждам, че пишеш за буйни деца. Толкова ли не можете да си приучите "буйните" (по моему изтървани) деца да стоят кротко по време на 45-минутния час, а да дивеят с мярка през междучасието? Междучасията не са само за закуска и придвижване между стаите, ами и за почивка и раздвижване.

# 904
ужас, това и  в комунизма го нямаше. ooooh!
Аха, нямало го е, друг път.
Вие имате ли си представа на какво ниво е дисциплината днес в училище?
[/quote]
като гледам отдавна цялото образование е тръгнало по нанадолнището. трябва доста дебел железен прът за да се спре това колело.  Joy

# 905
Не зная откъде черпиш знанията си за това какво е имало, нямало, но не е имало подобна необратимост на събитията,  хеле за 15-16г. младежи! Като почнеш от кулаците и свършиш до деца с 2 единици намалено поведение дори тогава това не е 'изхвърляло' никого от системата, като развалена реколта.
И за да съм по-конкретна.  Баща  ми бе 'кулак', който е учил в МЕИ, а братовчед ми беше с 2 единици намалено поведение, защото ги бяха пипнали да пушат в 'пушкома" на училището, които след това можеше да поправи и така да получи право да кандидатства в университет и стана лекар.
Дори най-мракобесния режим не е изхвърлял хора от системата без право на втори шанс.

Вероятно в Пхенян се изхвърлят така младежи на 15-16г без право на помилване 'от системата' и разни ненормалници, които  'стоят зад думите си", но това в цивилизования свят никъде го няма.
Има грешка - има и прошка.

Вземете го осолете това момиче, че да мирясате, че всичко е наред и си е получила заслуженото. ooooh!

# 906

И как да ги затегнем тези колани?
Да раздаваме по една пръчка на учителите и те да млатят наред?
Или да ги натоварим всичко по-буйни деца в една ракета и да ги изстреляме на луната?
Защо ме иронизираш?!
Ще се затегне положението, като се прилагат на практика всички, заложени в Правилника наказания.
Учителите и ръководството вместо да треперят за всяка бройка/ не дете!!!/ и да го прикриват, нарушавайки и те правилата, да започнат да наказват ефективно.
Има си стъпки- спират се детски надбавки, обществено полезен труд, оставане на изпит, да повтаря годината......не е директно изключване.

# 907
  • Оптимист по принуда
Примерно като се концентрираме върху първите седем,постараем се да изградим някаква ценностна система на децата,да им покажем,че всяко действие си има последствия,че имаме не само права,но и задължения,да ги възпитаме да са хора и да уважават отсрещния индивид като такъв.

# 908
Вземете го осолете това момиче, че да мирясате, че всичко е наред и си е получила заслуженото. ooooh!
Момичето да се благодари, че е под 18, че иначе щеше да се наложи да остане в ареста за хулиганство.

# 909
10 c`s , завършила съм училище преди 12 год.
Неща, заради които тогава изключваха ученици сега се подминават с лека ръка и на никого не правят впечатление.
Сега на практика наказания не съществуват.
Всичко е оставено на добрата воля на ученика, а понякога тя липсва.

# 910
.  Баща  ми бе 'кулак', който е учил в МЕИ
Ако е бил "кулак" няма как да стане. Има си документи. Справка Пенка Бояджиева- социалното инженерство. В книгата са събрани приетите и публикувани документи касаещи приема във висше учебно заведение.

# 911
  • Costa Rica
бонбонбон, представи си, че ти едвам свързваш двата края и детето ти създава проблеми в училището  и изведнъж ти сервират, че трябва да плащаш ако желаеш детето ти да остане в училище. Тогава какво ще направиш?
И като платя това какво ще промени? Така изведнъж, само защото съм платила и детето ми ще се превърне в едно смирено и ученолюбиво дете  Laughing
За тези деца трябват родители Naughty

Естествено, че глобите биха работили най-добре. Като платиш два-три пъти за идиотиите на отрочето си, да видим дали ще ти е все едно какви ги върши.

Абсолютно съм против оставането в училище на деца, на които не им е мястото там. Хич не ми пука, че без образование няма работа или книжка - да е мислило преди това.

# 912
А сираците какво да правят?
За тях кой ще плаща глоби?

# 913
този , който е пряко ангажиран с отглеждането им и който най-вероятно получава пари за отглеждането им - роднини, държ.институции

# 914
този , който е пряко ангажиран с отглеждането им и който най-вероятно получава пари за отглеждането им - роднини, държ.институции

Ти сериозно ли мислиш, че един дом за сираци би могъл да си позволи да плаща глоби?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт