Отговори
# 915
ако този дом е държавна собственост естествено е държавата да плати съответната глоба.

# 916
ако този дом е държавна собственост естествено е държавата да плати съответната глоба.
Държавата да плати глоба на държавата  Crazy

# 917
ако трябва да се спазват законите може и така да е. по-правилно е да се каже  държавата плаща заради ....(в случая държ.институция)
да не забравяме , че училището може да е частно , дома за сираци също може да е частен.

пп. вероятно има начини как се процедира при "по-особени случай" , а именно като този - деца сираци.  въпреки ,че те не са виновни за съдбата си , това не ги освобождава изпълнение на правилата в училище.

# 918
Аз не смятам, че глобите ще решат проблема.
Специалисти трябват!
Не може да се очаква, че един родител, който се е провалил ще успее да накара детето си да се държи прилично, само защото е платил глоба.

# 919
  • волно калдъръмче
Мислех, че обсъждаме келемета, а не серийни малолетни престъпници.

# 920
Мислех, че обсъждаме келемета, а не серийни малолетни престъпници.
И аз изпуснах момента, от който обсъждаме доказани рецидивисти, вместо подлежащи на поправяне хлапета.
Поправянето в много случаи става всякак, но НЕ и с потупване по рамото "мойто момче/момиче, така не се прави".

# 921
Защо сте против да има психолози в училищата и защо си мислите, че всеки един учител е способен да работи с по-буйните и агресивни  деца?
Буйните и болните деца са малцинство и вие искате да ги игнорирате, накажете и изгоните от училищата. Така ви изнася, а и проблемите ви се решават за секунди, но проблемите на тези деца си остават  Rolling Eyes
Учителите трябвало да се справят с учениците, но ако учителя не успее, искате да глобите родителите и накажете ученика, но не си давате сметка, че самият учител няма необходимите знания, умения и подготовка за да се справи с тези ученици.
Замислете се защо учениците не замерят всички учители с кофи за боклук, а само определени от тях.
Аз не смятам, че е редно да се уволняват учителите, да се принуждават да напуснат  или да се гонят учениците, а единственото, което ми се иска е да им се помогне.

подлежащи на поправяне хлапета.
И как ще ги поправиш?
С глоби и бой, a ако тези мерки не подействат, тогава трябва да ги изхвърлим от училището и да ги лишим от шофьорски книжки  ooooh!

# 922
  • Ямбол
В случая на клипчето, което си пуснала, B & C, учениците издевателстват защото знаят че може.
Коментирала съм и друг път точно такава ситуация и не искам сега да обяснявам, защо се стига до това положение. Зная причината, не искам да я коментирам.
Убедена съм, че такива ученици трябва да отговарят първо за провинението си, аз дори бих стигнала доста по-далече от институцията училище, а също и да бъдат наказвани и/или лишени от образование при такова държание. Големи са, щом не могат да се образоват по нормалния начин в редовна форма, да се явяват на изпити и да завършват когато искат.

В конкретния случай на темата, провинението на момичето е подобно и аз бих предложила преминаване в самостоятелна форма, щом ѝ е толкова важно да се храни по всяко време и не може да трае учителите си.
Да се подготвя сама и да се яви, когато желае.

# 923
Обясних неколкократно. Не ми се занимава повече да обяснявам на хора, които очевидно не желаят да разберат. Сигурна съм, че имаш по-добри идеи, свързани с любов и грижи, вероятно с надеждата, че клин клин избива - имай си ги. Каквито и да са учителите, в задълженията им не влиза превъзпитание на маргинали, още по-малко пък да понасят безропотно  тормоз от тях.

Никой не коментира дописката за 10 дни арест, която пуснах. Случаят е същият. Даже в случая на ученичката е по-зле - не е пила.

# 924
Лилянa, в правото си да коментираш или да не коментираш....... и все пак на мен би ми било интересно да разбера и твоето мнение.
Когато се обсъждат проблемите на учениците и училищата, всеки един диалог би бил безсмислен без присъствието на учителите.
Твоето мнение за психолозите какво е?
Ти смяташ ли, че университетите подготвят добре студентите си за бъдещата им работа с по-специалните ученици?

# 925
  • Ямбол
Лилянa, в правото си да коментираш или да не коментираш....... и все пак на мен би ми било интересно да разбера и твоето мнение.
Когато се обсъждат проблемите на учениците и училищата, всеки един диалог би бил безсмислен без присъствието на учителите.
Твоето мнение за психолозите какво е?
Ти смяташ ли, че университетите подготвят добре студентите си за бъдещата им работа с по-специалните ученици?

Аз вече казах своето мнение няколко пъти.
А иначе не разбрах, какво имаш предвид за психолозите?
И не съм компетентна да давам оценка на подготовката на кадри извън моята специалност.
Какво значи по-специални ученици? Учениците от клипчето и ученичката от случая в Благоевград не са по-специални според мен.

# 926
Случаят е същият. Даже в случая на ученичката е по-зле - не е пила.
само в пиенето ли е оправданието  newsm78
аз бих казал ,че са я оставили по средата на половия акт  hahaha  (малееее   колко съм тактичен)

# 927
Психолозите биха могли да работят съвместно с учителите и да подпомагат мирното разрешаване на проблемите и конфликтите.
Да не се чака ученичката да метне кофата, а да се вземат по отрано мерки.

# 928
  • Ямбол
Затова са съветниците по училищата. И все пак не може винаги да се предвиди, че на Пенка днес ще ѝ скимне да хапва в час и дори ще документира това.

# 929
Какви са тези съветници?

Лилянa, мен ме интересува ти ако усетиш, че има проблем, има ли към кого да се обърнеш за помощ. Също ако един учени има проблем с учител, има ли към кого да се обърне.
Аз нямам предвид подаване на жалби и наказания, а да се направи нещо преди да е възникнал сериозен проблем.
Този, който се биеше с учителката едва ли до вчера си е седял кротко на чина.

Общи условия

Активация на акаунт