Отговори
# 885

Относно останалото - съжалявам, че не съм съгласна с розовия ти балон, но тези проблемни ученици ще останат необразовани, независимо дали имат или нямат подарена диплома за някаква степен на образованието.

И аз знам за основно. Ако беше средно, чудесно.

Няма ли тук известно противоречие? Ако останат в образователната система под изкуствената мотивация на шофьорската книжка няма ли да "останат необразовани, независимо дали имат или нямат подарена диплома за някаква степен на образованието"? Каква е разликата когато мотивацията идва от Закона за транспорта и когато идва от Наказателния кодекс?

# 886
Няма да е лошо да се иска средно, за да се явиш на шофьорски курс.
Сега май искат основно.

май за курс може да се явиш на 14 или 16 за моторетки, и на 16-18 за леки автомобили.
но правото да ги управляваш мисля ,че беше 16 за моторите и 18 за шофьорите , но пък при тях има изискване да го практикуват под ръководството на опитен шофьор.  та май не е проблем кога да се явиш на изпита , а кога да го практикуваш. тогава стават зулумищата  Joy
т.е. не е обвързано с образованието , а с годините. поне за шофьорите май е така

# 887
Защо да остават в системата?
Като се провини- аут, после книжка и прилична работа ще гледа през крив макарон. Само така ще имат интерес сами да се контролират.
Преди 15 год. нас за 15 неизвинени отсъствия ни изключваха от училище.
Сега и 115 да има, класната ще ги извини или ще го прикрие, за да запазят бройката.

bongo_2007 ®, обвързано е, но е нужно само основно, а то се завършва на 14-5.

# 888
  • София
образованието е задължително до 16-годишна възраст. Така че въпросната деветокласничка се налага да я търпят в училище и в десети клас.

# 889

Защото пишеш това:

Като няма средно - няма шофьорска книжка, за много работни места няма да може да кандидатства и така за няколко години ще им просветне, че трябва да учат.

Когато им просветне, че трябва да учат нали трябва да влязат в образователната система? Как ще учат извън нея?
Когато се светнат да учат, само защото искат шофьорска книжка ще положат ли истинско старание за големи знания, т.е. да не бъде подарък дипломата? Т.е. какъв е смисълът да очакваме желанието за книжка да реши накякви проблеми с т.нар. проблемни деца?

# 890

Защото пишеш това:

Като няма средно - няма шофьорска книжка, за много работни места няма да може да кандидатства и така за няколко години ще им просветне, че трябва да учат.

Когато им просветне, че трябва да учат нали трябва да влязат в образователната система? Как ще учат извън нея?
Когато се светнат да учат, само защото искат шофьорска книжка ще положат ли истинско старание за големи знания, т.е. да не бъде подарък дипломата? Т.е. какъв е смисълът да очакваме желанието за книжка да реши накякви проблеми с т.нар. проблемни деца?

Може би ще положат някакво усилие, да.
Сега знаят, че реално няма санкции- не изключват от училище, минават от клас в клас, взимат диплома, ама и да ги скъсат на ДЗИ - все тая и без диплома получават основните блага.
Знам ли , някакъв стимул може да бъде шоф. книжка.

# 891
В една нормална система тези, които са вътре в нея, спазват правилата й. Т.е., когато някой е в образователната система в ученическа възраст, значи той е ученик и учи. Ако не учи, не е в системата, понеже системата след някакъв период го изхвърля, тъй като не покрива изискванията - на прост език, изкарва само двойки и бие всички наред.
Извинявайте, но намирам за изключително идиотско да се отхвърлят всякакви съвети за подобрение на сегашната система, тъй като имало някакви други недостатъци. Щом има недостатъци, те се коригират. Ако никой не иска да ги коригира, да си бере после плодовете на нежеланието.

# 892
Аз не виждам никакви съвети за подобрение на сегашната система.
Има само единствено колекция от противоречия, които не могат да се приложат като правило по никакъв законодателен начин.

ПП: Идеята за книжка след завършено средно образование подкрепям по други причини.
Намирам за идиотска вярата, че такъв закон ще реши проблемите на насилието в училище, ниското качество на учениците и липсата на мотивация и желание за учене.

# 893
Да можеше и да посочиш противоречията, но не можеш явно.

# 894
не може ли да си възпитаваме децата си да не правят такива изцепки  newsm78
майната и на системата.  #Cussing out  излиза ,че нарочно ги разболяваме и обвиняваме системата ,че не може да ги излекува

# 895
Извинявайте, но намирам за изключително идиотско да се отхвърлят всякакви съвети за подобрение на сегашната система, тъй като имало някакви други недостатъци. Щом има недостатъци, те се коригират. Ако никой не иска да ги коригира, да си бере после плодовете на нежеланието.

И какви са съветите?
- да ги изхвърлим от училищата и да ги зачеркнем - все едно ги няма и не съществуват
- да не им дадем шофьорски книжки, та и като шофьори да не могат да почнат работа

# 896
И какви са съветите?
- да ги изхвърлим от училищата и да ги зачеркнем - все едно ги няма и не съществуват
- да не им дадем шофьорски книжки, та и като шофьори да не могат да почнат работа

Да ги възпитаме - на първо място. Къде съм казала изхвърляне от системата? Казах парични санкции.
Ох, сега разбрах - бях забравила, че за българина всичко, което изисква даване на пари от джоба, означава, че го гонят.
П.П. Ако не може 2 думи да върже, и за шофьор не го бива. Ти да не мислиш, че шофьорската работа е само да върти волана? Нали трябва да може да си попълни листовката. Това е само за шофирането, отделно колко задължения...

# 897
Аз казах " изхвърляне от системата" и си стоя зад думите.
15-6 годишния индивид трябва да знае, че всяко негово действие си има последствие.
Не може да расте с ясното съзнание, че каквото и да стори няма значение, накрая ще получи заветната диплома и ни лук ял, ни лук мирисал.

# 898
15-6 годишния индивид трябва да знае, че всяко негово действие си има последствие.
Не може да расте с ясното съзнание, че каквото и да стори няма значение, накрая ще получи заветната диплома и ни лук ял, ни лук мирисал.
+1
Системата обаче не е само посещение на училище 5 дни в седмицата. Образование, при това легитимно и, представи си!, полезно, може да се получи и с учене вкъщи.

# 899

ужас, това и  в комунизма го нямаше. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт