Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 252

• 33 576
  • 744
  •   1
Отговори
# 165

Прекрасен в подготовка си ....

Очите - магия.... Как издържат тия негови партньорки....
...................
Ейлюл иска да го снима - не става обаче. Вероятно не и остава никакъв истински спомен от Тек. Освен в мислите и....

Остава и МАРИЯНКА, през цялото време тя не само си спомняше моментите прекарани с него, а го наблюдаваше и отстрани, когато не присъстваше. Това е част от магията на КЕРЕМ ДЕРЕМ. През цялото време той съчетаваше едното с другото и почти до края зрителя не можеше да разбере, какво точно реално се е случило на острова. Започнах малко по-отдалече за да стигна до истинския спомен, който и остана от него.
Когато той я видя за първи път, първото нещо, което направи беше да извади пиромолива, или химикал-не разбрах точно, но важното беше как го натисна  в слепоочието си, чу се щракане и веднага започна да я рисува.
При последната сцена от филма, която също ви описах, тя гледаше от скалата и виждаше всичко което се случва. Видя себе си как тръгва с приятелите си, видя ТЕКИН, който с изражението си показа, че за него няма живот без нея. НО, голямо НО, този път тя видя неговите чувства през нейните влюбени очи и го разбра. Тя го преоткри със спомените си, и тогава се влюби в него. В този момент осъзна какво е загубила. Завладяна от чувствата си побягна към него за да го спре, стигна преди да влезе той във водата, започна да му говори да не прави това, което е намислил.
Това е сцената:

Той естествено, не я чува, и тя го знае, но въпреки всичко скочи след него в морето, слезе до дъното и намери химикалката, излезе на брега плачейки, щракна я в слепоочието си, наведе се и написа на пясъка ЕЙЛЮЛ ОБИЧА ТЕКИН, може и да греша, но аз това прочетох. След това дойде вълната и изтри написаното.

МОМИЧЕТА  Hug, за днес толкова от мен, утре пак!   Two Hearts

# 166
Тануша благодаря ти за всичко споделено днес !

Момичета много съм  щастлива, че заедно като един отбор правим всички "срещи" да са печеливши за нас !

Всеки прави това което умее и дава на другите !

Ето днес - бяхме на кино. Заедно с Тануша - "видяхме и чухме" , усетихме  емоциите на героите.

Гледахме един зашеметяващ филм.

Спокойно ще дочакаме да го видим и на живо.

Подарък за всички вас.

"... Това което написа водата ще го изтрие "

"НЕ ...където и да си, вълните ще го донесат до ТЕБ"

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 22:17 от Марта_49

# 167
  • Пловдив
Скрит текст:

Прекрасен в подготовка си ....

Очите - магия.... Как издържат тия негови партньорки....
...................
Ейлюл иска да го снима - не става обаче. Вероятно не и остава никакъв истински спомен от Тек. Освен в мислите и....

Остава и МАРИЯНКА, през цялото време тя не само си спомняше моментите прекарани с него, а го наблюдаваше и отстрани, когато не присъстваше. Това е част от магията на КЕРЕМ ДЕРЕМ. През цялото време той съчетаваше едното с другото и почти до края зрителя не можеше да разбере, какво точно реално се е случило на острова. Започнах малко по-отдалече за да стигна до истинския спомен, който и остана от него.
Когато той я видя за първи път, първото нещо, което направи беше да извади пиромолива, или химикал-не разбрах точно, но важното беше как го натисна  в слепоочието си, чу се щракане и веднага започна да я рисува.
При последната сцена от филма, която също ви описах, тя гледаше от скалата и виждаше всичко което се случва. Видя себе си как тръгва с приятелите си, видя ТЕКИН, който с изражението си показа, че за него няма живот без нея. НО, голямо НО, този път тя видя неговите чувства през нейните влюбени очи и го разбра. Тя го преоткри със спомените си, и тогава се влюби в него. В този момент осъзна какво е загубила. Завладяна от чувствата си побягна към него за да го спре, стигна преди да влезе той във водата, започна да му говори да не прави това, което е намислил.
Това е сцената:[/b][/color]

Той естествено, не я чува, и тя го знае, но въпреки всичко скочи след него в морето, слезе до дъното и намери химикалката, излезе на брега плачейки, щракна я в слепоочието си, наведе се и написа на пясъка ЕЙЛЮЛ ОБИЧА ТЕКИН, може и да греша, но аз това прочетох. След това дойде вълната и изтри написаното.

МОМИЧЕТА  Hug, за днес толкова от мен, утре пак!   Two Hearts

Боже... два паралелни свята, разминавайки се във времето съмо с 1 месец. Ох, да се появи отнякъде вече филма. Знам, трудно е, но арабките са много пробивни....Ако ще и от киносалон да го запишат....

# 168
цитат на Тануша

''Той естествено, не я чува, и тя го знае, но въпреки всичко скочи след него в морето, слезе до дъното и намери химикалката, излезе на брега плачейки, щракна я в слепоочието си, наведе се и написа на пясъка ЕЙЛЮЛ ОБИЧА ТЕКИН, може и да греша, но аз това прочетох. След това дойде вълната и изтри написаното.''

Танушка Hug благодаря!   bouquet  bouquet

За подчертаното - в трейлъра Текин казва за написаното, че вълните ще го понесат,
и където и да отиде Ейлюл, ще го върнат при нея.
А Ейлюл като написва че обича Текин, това означава че където и да иде, тази любов
ще е винаги с нея. Вълните отнасят написаното към морето, но после пак се връщат към брега.

# 169
  • София
Тануша, много, много благодаря за споделеното за филма!
Момичета, благодаря и на вас! Преживяхме заедно няколко много вълнуващи дена!  Дано и в бъдеще има много такива моменти!

# 170
цитат на Тануша

''Той естествено, не я чува, и тя го знае, но въпреки всичко скочи след него в морето, слезе до дъното и намери химикалката, излезе на брега плачейки, щракна я в слепоочието си, наведе се и написа на пясъка ЕЙЛЮЛ ОБИЧА ТЕКИН, може и да греша, но аз това прочетох. След това дойде вълната и изтри написаното.''

Танушка Hug благодаря!   bouquet  bouquet

За подчертаното - в трейлъра Текин казва за написаното, че вълните ще го понесат,
А Ейлюл като написва че обича Текин, това означава че където и да иде, тази любов
ще е винаги с нея. Вълните отнасят написаното към морето, но после пак се връщат към брега.

Елинор - Текин е в морето ... завинаги.

Така, че Ейлюл му "връща"  т.е изпраща посланието, че го обича и вълните ще му го предадат / занесат.

Момичета,ако щете вярвайте, но докато пиша това на Елинор и ...

# 171

Момичета,  Hug

Благодаря за хубавата компания тази вечер в нашето виртуално кътче. Тук се откъсвам
от ежедневието си.  Нещо, като голяма глътка въздух, когато същия не ти достига.

Понякога не мога да повярвам, че вече трета година живея с темата и не ми омръзва,
дори започнах да пиша.

Благодаря за милите думи,   newsm51    а на Танюша  newsm51    за това, че ни направи съпричастни към преживяното от нея.  Заслужаваше си чакането.

Дано и нашия "виртуален филм" продължи с героите на Енгин.

.

# 172
цитат на Тануша

Танушка Hug благодаря!   bouquet  bouquet

Елинор - Текин е в морето ... завинаги.

Така, че Ейлюл му "връща"  т.е изпраща посланието, че го обича и вълните ще му го предадат / занесат.

Момичета,ако щете вярвайте, но докато пиша това на Елинор и ...

Марта, така е, аз имах предвид, че Ейлюл завинаги ще обича Текин.
Любовта им ще е споделена. Simple Smile

Запази си сълзите, когато гледаш филма Rolling Eyes

# 173
Тануш,благодарение на теб,успяхме да споделим емоциите ти. Беше повече от прекрасно. Благодаря ти. Сега си почини. Денят за теб беше много натоварен.

# 174

Момичета, след тези емоции, ви пожелавам лека нощ! Heart Eyes Heart Eyes

До утре, с очакване за трейлъра на КРА. Simple Smile

# 175
  Най-сетне му се видя краят на този дълъг ден, приспах мъжете и кучето, и реших да изчета всичко от следобед насам. book Тануша, огромно благодаря за споделеното с нас! newsm51 Майстор си, наистина! Hug С малко думи ни описа целия филм и най-важното - емоцията в него. Вече твърдо реших, че стига да има дупка в тъпия ми график, ще отида да го гледам, независимо че няма да схвана и половината. newsm26
   Изгледах си отново всички клипчета, трейлъри, мнения, отзиви и в главата ми започна да се оформя странна идея. newsm78 Но тъй като е доста късно и не искам да натоварвам никого, ще набутам идеята си в спойлер - че да се чете само от желаещите. Peace

Скрит текст:
Това, всъщност, е "мъжки" филм. Споко! Peace Ще се изясня. Откакто сериалите се превърнаха в национален бизнес на Турция (и в национална политика, най-вече), властта там много здраво се меси в съдържанието им. Публична тайна е, че има цензура, че някои неща буквално са забранени да се показват и споменават, че всичко трябва да служи на една цел - създаване на лъскав имидж на Турция в очите на Запада и възпитаване на собственото население в модерно мислене. Точно поради тази причина арабската критика недлюбва турската продукция и мине-не мине време, я обвинява в "разложение", "унищожаване ценностите на исляма" и прочие. Преди година някъде се появиха подобни писаници в пакистанския фен сайт, ако не се лъжа.
   Част от тази политика е промяната на обществените нагласи спрямо ролята на жената в обществото. Обърнете внимание как се налага образът на модерната жена с кариера, професия, образование. Подчертава се правото й на избор, отнема се функцията на мъжа като "султан" на семейството. Дори само АБО и КВФ (най-познатите ни сериали) са доказателство за това. А положителните мъжки образи са обикновено на "разбиращи" мъже, които подкрепят жените в този път, докато отрицателните са обратното - упорити, неотстъпчиви мъже, които спъват жените в същия път. Доктор Сердар и Керим са типични положителни образи.
   И още нещо - най-хитовите сценаристи почти всички са жени. За съжаление трудно помня имена и не мога да посоча конкретни, но вие се сещате. В КВФ дори главният режисьор беше жена. И като цяло, филмите представят "женската" гледна точка - доброто в един филм е това, което освобождава жената от оковите на мъжа и я прави независима, свободна; лошото е всичко, което я дърпа към обратното. Добрите и лошите герои също влизат в една от тези схеми. Естествено, не всичко е толкова черно-бяло, има много смесени образи и ситуации, но аз описвам тенденция, а не конкретен случай. Накрая обикновено краят се счита за щастлив, ако свободата е налице, и за нещастен, ако това е било осуетено. Разбира се, свободна от окови не означава свободна от любов! Жената напълно запазва правото си да обича, да бъде обичана и прочие, но не и да го прави по принуда, окована за един мъж чрез брак.
   Точно затова казах, че МСП е "мъжки" филм. Той защитава точно обратната идея! Тоест, жената може да постигне каквато си иска кариера, да бъде "свободна" според разбиранията на обществото, но това не я прави щастлива, ако не обича истински. С други думи, все пак най-важното в живота й си остава любовта, а не кариерата и независимостта. Странно е, наистина, защото от друга страна, това си е "женски" филм - любовен, романтичен - каквито мъжете по принцип не обичат много-много. Намират ги за скучни и "тъпи". Знам го със сигурност, защото имам доста мъже в обкръжението си и колкото и да са различни по характер, това подозрително ги обединява. hahaha Публиката на МСП ще бъде предимно женска. Мъжете, които ще го гледат, ще го направят, за да угодят на половинките си. Е, сигурно ще има изключения, но те ще бъдат наистина изключения и нищо друго. Повтарям, странно е, че Керем Дерен е избрал да направи един чисто "женски" филм, за да изобрази едно чисто "мъжко" мислене.
   Между другото, мисля, че критиката там все още не е усетила този момент. Усети ли го... не знам какво го чака филма. Сега всички са като хипнотизирани от качествата му, но като мине първата еуфория и се намери някой да изтъкне този факт... помнете ми думата, ще обърнат другия край на тоягата. Все ще се намери някой да обвини Керем в сексизъм, в проповядване на ретроградни идеи и прочие. И то сигурно ще бъде някоя "еманципирана" журналистка от типа на... оф, не й запомних името на тая... дето не гледа сериали, ама пък много компетентно ги анализира. Та някоя такава като нея ще започне истерично да сочи с пръст и да вика, че такива филми всъщност са вредни. Помнете ми думата!
   Не знам, дано да не е вярно. Praynig Дано това да са само фантазии на недоспалия ми мозък. Но изглежда съм подобрила гадателските си умения, защото се оказа, че познах доста неща от филма. Joy

Иначе все още съм под въздействието на историята, също като вас. След като я научихме, сме леко като отнесени, нали? Поне аз съм така. Плаче ми се здраво. Cry Ще взема да си пусна Английският пациент или нещо такова, че да се нарева едно хубаво. Между другото, Енгин ми напомня с нещо за Ралф Файнс. Може би, с финото си излъчване или с трагизма в погледа...    
   Хайде, стига толкова, че ще почна и аз като Ейлюл да "визуализирам" разни неща. Благодаря на тези, които са имали търпение да изчетат словопада ми. Hug Лека нощ! Утре - трейлър.

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 23:26 от barisea

# 176

Момичета, днес цял ден "бяхме" с Текин и Ейлюл.

Затова ви пожелавам спокойна нощ с Керим.

Сънувайте нещо красиво или ... някой.

Имате голям избор.

А може да сънувате и диаманти ... боже, утре те са на дневен ред.

Елинор лека !

Скрит текст:

# 177

Момичета,днес много рано се укротихме.Явно сме изморени от днешните преживявания.
Лека нощ и от мен.

# 178

Усмивката на Енгин... Насладете се на страхотното гифче на Джейн.

# 179

Добро утро момичета Енгинки !

Нека и тази седмица бъде поредната изпълнена с положителни емоции.

Очакваме си новините за комисар Йомер, Елиф и ... диамантите.

Бързичко работете / ден - понеделник ! как ли ще стане  / за да можем и по-рано да "седнем" на приятна раздумка.

За успешен старт на деня - усмивка, добра визия, приятна компания и ...задължителна чашка ароматно кафе.  Всъщност и нещо за водене на записки - да си запишете днешните задачи.

Общи условия

Активация на акаунт