Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 252

• 33 556
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив

Отново от киносалона.

# 61

Докато чакаме следващия порой от новини (ами аз вече за себе си отбелязвам, че се изливат накуп - дъх не успява да си поеме човек), аз се любувам на снимките от премиерата. Първите, които събрах в колаж, са тези. Много съм благодарна на хората, които ги направиха и публикуваха.

http://cadde.milliyet.com.tr/2014/02/16/HaberDetay/1837306/DiZi_ … AZINDAN_KURTULDUM --- Нова статия с интервю с Керем Дерен. Хвърля светлина върху "личното" при създаването на ВКЕМ.

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 10:51 от marytza

# 62
Dimana-nova  Hug много ме озадачи твоя пост, но причината е, че коментираш цитат, който бях пропуснала. Шаблоните и клишета с претенции за експертно мнение, отдавна ги прескачам.
Съгласна съм с теб, подчертаното в червено звучи, меко казано, странно. Ако не сме повярвали в щастието на Керим и Фатмагюл, тогава значи, посланието на филма не е стигнало до нас.
Мислех си, че точно в това е посланието - има надежда за жените, преживели насилие, да се върнат към нормалния живот и да намерят своето щастие в любовта. Нали заради това послание, сериалът се използва с лечебна цел.
Но, като се замисля, защо ли се учудвам. След много месеци на гледане и обсъждане, някои все още коментират каква точно е вината на Фатмагюл. Посланието на филма, заложено още в заглавието, е, че ФГ няма вина, но...Руснаците добре го преведоха - Без вина виновна.

Мен обаче още нещо ми направи впечатление във въпросното мнение:
Цитат
Такаааа. Край с надеждите за хепи енд! И слава Богу!

Помня друго, ама като се разбра какъв е края на филма, и всички обърнаха лопатата.  Joy
Въобще, каквото и да стане, някои хора държат винаги да са отгоре.
Горката Миранда, която сподели, че не харесва края, веднага беше разкритикувана.  Simple Smile

# 63

Още подбрани кадри от гала-вечерта.
Гледам, не само аз съм се отдала на спомени... Сигурно е заразно - желанието на Керем да си припомни... Wink))

Вай!

Скрит текст:

Полегнала е Тудора... Wink))

Ух, че красота!

Скрит текст:

"Невероятното цвете Камелия Японика!"

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 11:21 от marytza

# 64
Здравейте,момичета.Прекрачвам прага на виртуалния ни дом с надеждата,че вече всичко се знае и аз,както винаги съм последна,но момичетата сигурно са изморени след вчерашния маратон.Чека да си починат добре,за да са по-словоохотливи.

Нашата рибка дето имала страх от водата,даже и тук ни говори с очи.

# 65
  • Пловдив

Милка, хареса ми нашата рибка....

# 66
Миле, пак сме на една вълна. Simple Smile) И аз си мислех за това колко ли трудно е било за човек, който може да плува, да играе образ на страхуващ се от водата... и да се удави.

Скрит текст:
Всъщност, усещането ми е познато - аз мога да плувам, но се страхувам да го правя, когато не е плитко... веднъж за малко да се удавя от страх точно заради това.  ooooh!

Цитирам, но отивам да си направя домашното - кой е той? Simple Smile

Emre Karayel: "Gerçekten seyrettiğim en iyi Türk filmlerinden biriydi, çok samimi söylüyorum olağanüstüydü."  --- Наистина гледах един от най-добрите турски филми и честно казано, беше фантастично.

Не разбрах много с гугъл, но... това е справката за Емре:

Скрит текст:
Emre Karayel (d. 18 Ekim 1972, Kadirli, Osmaniye, Türkiye), oyuncu.

Emre Karayel, 18 Ekim 1972 tarihinde, Kadirli/Osmaniye'de dünyaya geldi. Ankara Atütürk Anadolu Lisesi’ni bitirmesinin ardından Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat Bölümü’nü kazanan Karayel, bu bölümü tamamlamamayı seçerek üniversite değiştirdi ve de Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne geçiş yaptı. Üniversiteyi 1999 yılında bitirmesinin ardından TRT’de çalışmaya başlayan genç oyuncu, burada sunuculuk yaptı ve çocuk programları hazırladı. İlk olarak 2000 yılında,trt de yayınlanan 'Ablam Böyle İstedi'dizisiyle profesyonel oyunculuk hayatına adım atan Karayel, Ablam Böyle İstedi'nin ardından 2002 yılında Kuzenlerim ve 2003 yılında kendisini şöhrete taşıyan yapım olan Bir İstanbul Masalı’nda rol aldı. Karayel’in rol aldığı pek çok dizinin içerisinde en göze batanları Gümüş, Kurtlar Vadisi Pusu ve Canım Ailem oldu. T.V. dizilerinin yanı sıra sinemaya da adım atan Karayel, ilk beyazperde denemesini 2006 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Onur Ünlü’nün üstlendiği Polis ile yaptı. Polis’i 2007 yılında Zincirbozan, 2008 yılında Usta ve 2009 yılının en çok ses getiren yerli yapımlarından birisi olan Başka Dilde Aşk takip etti. Sinema ve T.V. dizileri ile tanınmış olsa da tiyatrodan da asla kopmayan Karayel, Testosteron, Othello, Ghetto ve Azizname gibi pek çok başarılı tiyatro oyununda yer aldı. Testosteron’daki rolü ile 13. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal Ya Da Komedi Erkek Oyuncusu ödülüne layık görüldü. Emre Karayel, şu anda Star’da yayınlanmakta olan ve başrollerini Demet Evgar ile paylaştığı 1 Kadın 1 Erkek adlı dizide oynamaktadır.

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 11:46 от marytza

# 67

Здравейте Енгинки !

И днес очакваме още "две" срещи /лични при това  /  с историята на "ВКЕМ" - всичко разказано от 1 лице.

Чакаме Аурелия и Тануша да споделят своето лично виждане за филма.

Въпреки, че и двете не знаят езика и може би се притесняват как да разказват неща които само са усетили като емоция / без да разбират думичките в съответния диалог /.

Момичета - разказвайте. Дори разказа ви да звучи в този вид - той я погледна, пък тя повика с жест /на ръката си -ела,ела /  приятелката си. Сцената на плажа. Текин ги гледа от покрива, двете са на  шезлонги с гръб към него. Ейлюл обаче го вижда през рамо.

Относно това дали истината трябва да се казва. Да ! трябва. Но точно тук се вижда професионалното умение   - да знаеш Как да поднесеш новината ! Да намериш точните думи и тон.

Момичета, да знаете  трейлърът за „Kara Para Aşk” идва - скоро !

Сега, който все още е на "дълго" /във времето /  сутрешно  - оставям и компания

# 68
Марта,аз цял ден съм на "дълги",но не от твоя чаромат и ще се възползвам от компанията.

Докато чакам разказвачките се ровя в снимки от ранния период на красивото ни момче.

# 69
  • Пловдив

В-к "Хюриет" - "Образец на филм за любовта."

"Красива девойка - грозен мъж."

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 12:08 от mariana51

# 70
HugЗдравейте, мили МОМИЧЕТА!  Hug

Исках първо да изчета пропуснатато от мен, че снощи нямах възможност, и тогава да ви пиша. Мислех, че като се наспя и си почина днес всичко ще ви разкажа. Да ама не, изобщо не можах да спя, постоянно бях във Филма. Пиша ви сега, а очите ми се премрежват от сълзи и не виждам клавиатурата.
Вчера, когато отидох в Одрин  не бях сигурна, че ще има билети, но за мой късмет имаше прожекция точно след един час. Купих си билета и повярвайте ми щях да полетя от щастие. Не си намирах място и обикалях във фоайето на киносалона, при което изглеждах доста странно на хората около мен. Както и да е, сигурна съм, че не искате да четете моите преживявания, а направо да минавам към филма. Но ще трябва да продължа да ви разказвам за тях, защото те касаят и вас. Мислех тях да не ги споделям, защото съм бясна на себе си, и като ви споделя много се излагам.
Докато чаках имах време да се сприятеля с част от персонала на киносалона. Първо си изпросих плакат, а после най-нахално попитах,  дали мога да снимам вътре. Естествено, че ми отказаха, но пък аз съм тъпа и упорита. Мислех да ви направя подарък и да заснема с телефона си каквото успея. Започнах да снимам, и понеже съм толкова боса с тази техника, а и от притеснение да не ме видят, накрая не съм натиснала копчето за запаметяване. Мислех си, че съм заснела почти целия филм, на 3 мин. време се изключваше и аз отново го включвах, и така до края.

Сега ще ви пусна това, а след малко пак...

# 71

Здравейте Енгинки !

Скрит текст:
И днес очакваме още "две" срещи /лични при това  /  с историята на "ВКЕМ" - всичко разказано от 1 лице.

Чакаме Аурелия и Тануша да споделят своето лично виждане за филма.

Въпреки, че и двете не знаят езика и може би се притесняват как да разказват неща които само са усетили като емоция / без да разбират думичките в съответния диалог /.

Момичета - разказвайте. Дори разказа ви да звучи в този вид - той я погледна, пък тя повика с жест /на ръката си -ела,ела /  приятелката си. Сцената на плажа. Текин ги гледа от покрива, двете са на  шезлонги с гръб към него. Ейлюл обаче го вижда през рамо.

Относно това дали истината трябва да се казва. Да ! трябва. Но точно тук се вижда професионалното умение   - да знаеш Как да поднесеш новината ! Да намериш точните думи и тон.

Момичета, да знаете  трейлърът за „Kara Para Aşk” идва - скоро !

Сега, който все още е на "дълго" /във времето /  сутрешно  - оставям и компания
[/b][/color]

Марта,

Скрит текст:
Точните думи бяха намерени,но усетът ти за тях бе преднамерен, защото пък други го приеха без преднамереност.А тонът няма как да се изрази в изречение, освен ако не е в петолиние, нали? Но се влиза в голям професионализъм, което не е нужно нито за тона, нито за филмовата илюзия, нито пък за форума.

# 72
HugЗдравейте, мили МОМИЧЕТА!  Hug

Исках първо да изчета пропуснатато от мен, че снощи нямах възможност, и тогава да ви пиша. Мислех, че като се наспя и си почина днес всичко ще ви разкажа. Да ама не, изобщо не можах да спя, постоянно бях във Филма. Пиша ви сега, а очите ми се премрежват от сълзи и не виждам клавиатурата.
Вчера, когато отидох в Одрин  не бях сигурна, че ще има билети, но за мой късмет имаше прожекция точно след един час. Купих си билета и повярвайте ми щях да полетя от щастие. Не си намирах място и обикалях във фоайето на киносалона, при което изглеждах доста странно на хората около мен. Както и да е, сигурна съм, че не искате да четете моите преживявания, а направо да минавам към филма. Но ще трябва да продължа да ви разказвам за тях, защото те касаят и вас. Мислех тях да не ги споделям, защото съм бясна на себе си, и като ви споделя много се излагам.
Докато чаках имах време да се сприятеля с част от персонала на киносалона. Първо си изпросих плакат, а после най-нахално попитах,  дали мога да снимам вътре. Естествено, че ми отказаха, но пък аз съм тъпа и упорита. Мислех да ви направя подарък и да заснема с телефона си каквото успея. Започнах да снимам, и понеже съм толкова боса с тази техника, а и от притеснение да не ме видят, накрая не съм натиснала копчето за запаметяване. Мислех си, че съм заснела почти целия филм, на 3 мин. време се изключваше и аз отново го включвах, и така до края.

Сега ще ви пусна това, а след малко пак...
newsm51
Давай, Тануша! Чакаме...но първо добре си се завърнала жива и здрава. Защото и ние тук плакахме... От 3-те секунди видео и единичните кадри от филма, които се подават, останахме без дъх и без...думи...

# 73
  • Пловдив

Тануша - давай, така както си го почувствала естествено ти.... txtloves

# 74
Продължавам...

Когато развълнувана до безкрайност излязох от киносалона и видях, че никакви не съм ги свършила, имах късмет, че в този момент ги нямаше близките ми, гледката не беше добра...
Крачих напред - назад, докато се поуспокоя, и реших за себе си в един момент, че навярно така е трябвало да стане.
Мили мои МОМИЧЕТА, този филм е НЕВЕРОЯТЕН, и трябва да се гледа на голям екран, с всичките си ефекти в него.
Няма да ви разказвам в подробности, но ако имате въпроси, доколкото мога ще отговарям на тях, без да гарантирам, че са верни на 100 %.

Общи условия

Активация на акаунт