На каква възраст, какви потребности имат децата и с кои от тях сме съгласни?

• 13 999
  • 213
  •   1
Отговори
# 180

За нищото против- имам против цигари и наркотици на всяка възраст, както и за приемане системно на големи количества алкохол. Нямам против един непълнолетен да пие една бира на купон или чаша вино. За концентрата съм против. За наргилето писах- не обсъждам изобщо такова с тютюн, а другото, с глицерина, за което писах и в другата тема и още там поясних, че е на 0% никотин и катран /понеже установих, че хората масово не са запознати, но дискутират/ и това става няколко пъти годишно /и това писах/, което няма нищо общо с идеята за "навици".

Judy, пак се изживяваш като последна инстанция. Това, че ти си писала не го прави истина. Аз не поясних, а директно препратих към официални линкове, които показват обратното. На кого да вярваме сега на CDC или на  Judy?  newsm78

# 181
А за какво става дума? За разни забрани по принцип и заклеймяване на пороците.
Заклеймява се сексът. Ама по принцип ли или до кога? По закон сексът е разрешен след 14 годишна възраст. Аз, либералната, го приемам след 16 години. Но нито една моралистка не каза кога сексът престава да бъде порок и става право на индивида.
Заклеймява се пиенето преди 18 години. Но защо? Да не би една бира да е вредна за 17 годишен и безвредна за 18 годишен? За мен е нормално юздите да се отпускат малко по малко и на 16 годишните да се позволява инцидентна употреба на слабоалкохолни напитки. Така поне ще има преходен период до 18-тата година. Иначе ще гледаме пияни заляни абитуриенти, които не знаят какво е алкохол, ама вече имат законно право да пият и се възползват.
Заклеймява се наргилето, ама без разлика дали е тъпкано с хашиш или с билкова смес. Дали се пуши редовно или няколко пъти годишно на купон.

Изобщо виждам много говорене по принцип, а нещата са конкретни.

# 182
  • където ми харесва
Предпочитам да вярвам на собствената си интуиция.
Същото е като с цигарите (пак го казвам)-това, че има възможност да доведат до инфаркт, рак на гърлото и прочие, са само предупреждения. Не съм забелязала ВСЕКИ пушач да е умрял вследствие на порока си.
Има хора, които цял живот живеят без вредните пороци (пушене, пиене, наркотици) и умират млади (и то не в следствие на нещастен инцидент). Не мога да чета нон-стоп линкове за вредата от шоколада, от киселото мляко, от минералната вода, от месото, от хляба, от тютюна, от алкохола, от въздуха, от нитратите и прочие. АКо всяко нещо, което пише, видеше до 100% гаранция на заболяванията, не трябваше да ги има написани даже, защото всички щяхме да сме умрели отдавна.

# 183
Като изключим секса, сякаш по презумпция се приема, че порасналото дете ще започне да пие и пуши. Странна работа.

Последна редакция: ср, 19 фев 2014, 14:25 от Касита

# 184
  • София
хора, вие сериозно ли си вярвате в аргументите за пушачите, абитуриентите и пр.! Мани, мани, оказва се, че най-чудните за мен описания в учебниците за човешкото мислене и възприятие са верни!  ooooh!

# 185
хора, вие сериозно ли си вярвате в аргументите за пушачите, абитуриентите и пр.! Мани, мани, оказва се, че най-чудните за мен описания в учебниците за човешкото мислене и възприятие са верни!  ooooh!

А ти пак говориш нещо неясно и по принцип, без никакви аргументи. Twisted Evil

# 186
За нищото против- имам против цигари и наркотици на всяка възраст, както и за приемане системно на големи количества алкохол. Нямам против един непълнолетен да пие една бира на купон или чаша вино. За концентрата съм против. За наргилето писах- не обсъждам изобщо такова с тютюн, а другото, с глицерина, за което писах и в другата тема и още там поясних, че е на 0% никотин и катран /понеже установих, че хората масово не са запознати, но дискутират/ и това става няколко пъти годишно /и това писах/, което няма нищо общо с идеята за "навици".
Judy, пак се изживяваш като последна инстанция. Това, че ти си писала не го прави истина. Аз не поясних, а директно препратих към официални линкове, които показват обратното. На кого да вярваме сега на CDC или на  Judy?  newsm78
Rolling Eyes

Каква "последна инстанция"? Май ми приписваш лични твои прояви. Какви са тези изтъркани лафове без връзка с нещо конкретно написано? Нима някой друг има привилегията да определя "против" какво мога да бъда и "за" какво? Кога ти я предоставих тази привилегия?  newsm78 Че нали авторката това пита- аз против и за какво съм. Любезна съм- отговарям. Не си вра гагата в обсъждане на нечий чужд избор.
Вярно е, че се самозабравяте с желанията си за монопол над чуждата гледна точка, касаеща личното нечие решение. И Светият дух не би ви помогнал да се освестите.
Какви линкове те гонят пък сега? Нима аз обсъждам някакви твои линкове в тази тема, теб самата или някакво твое виждане?
Тоз, който чете, ще да разбере, че точно в този цитат отговарям на въпроси по темата- какво приемам аз, конкретно и какво не приемам. Като никак не ме вълнуват непознати лели какво мислят по моите отговори, нито съм ги питала, нито ми е интересно. Както и не си навирам личните мнения по техните решения също, ка- моли нахално да се обръщам персонално към тях и да им ги оспорвам. Тук не ви знам колко сериозни пушачки сте и кои сте, не ви обсъждам избора и не съм го правила.
Пък ако искаш да ме питаш за съдържанието на това, с което си пълня наргилето през зимата, то вече писах с какво си пълня аз моето, не твоето, не на някакво от някакви линкове или нечие друго- с такова, на чийто етикет пише изрично каквото съм цитирала по- горе.
На кого да вярвам? На това, което чета или на емоционалните, но пък с нищо несхождащи с мнението ми, което се цитира, изблици? Laughing Ако те влече- спори с този, който поставя етикетите, аз какво да ви гледам сеира.

Когато липсва конкретно съдържание, човек се обръща към "принципа"- така е лесно и безболезнено.  Peace
Хеле пък ако този принцип също няма никакви конкретни измерения и съдържимо- съвсем лесно става... да се лае по месечината.

Опазил ме Господ да давам наклон на чуждите родители за техните деца!
Моля те, стига с тази чаша вино на Нова година! ОчевАдно е, че не става въпрос за това!
Надявам се, надявам се да го направиш първото. За твое добро. На останалите не им пука особено.
Като е очевадно, що ги мешите тези неща, се питам аз? Напълно е излишно.Опонирате на хора и мнения, каквито в темата не са налице. Ей- така, за принципа. Който, всъщност, дори не е ясен. Нито има впиянчени и наркоманизирани, нито има подкрепящи детското пиянство, пушачество и наркомания тук.

Последна редакция: ср, 19 фев 2014, 15:07 от Judy

# 187
  • най-шареното място
Като изключим секса, сякаш по презумпция се приема, че порасналото дете ще започне да пие и пуши. Странна работа.
Определено. И меко казано.

# 188
Определено. И меко казано.

По-скоро се приема по презумпция, че ще пробва. А дали ще сепревърне в навик вече е друга работа. Аз не познавам човек, който не е пробвал цигара/питие/наргиле, а на пръсти се броят и тия, които не са пробвали поне трева.

# 189
Rolling Eyes

Каква "последна инстанция"? Май ми приписваш лични твои прояви. Какви са тези изтъркани лафове без връзка с нещо конкретно написано? Нима някой друг има привилегията да определя "против" какво мога да бъда и "за" какво? Кога ти я предоставих тази привилегия?  newsm78 Че нали авторката това пита- аз против и за какво съм. Любезна съм- отговарям. Не си вра гагата в обсъждане на нечий чужд избор.
Вярно е, че се самозабравяте с желанията си за монопол над чуждата гледна точка, касаеща личното нечие решение. И Светият дух не би ви помогнал да се освестите.
Какви линкове те гонят пък сега? Нима аз обсъждам някакви твои линкове в тази тема, теб самата или някакво твое виждане?
Тоз, който чете, ще да разбере, че точно в този цитат отговарям на въпроси по темата- какво приемам аз, конкретно и какво не приемам. Като никак не ме вълнуват непознати лели какво мислят по моите отговори, нито съм ги питала, нито ми е интересно. Както и не си навирам личните мнения по техните решения също, ка- моли нахално да се обръщам персонално към тях и да им ги оспорвам. Тук не ви знам колко сериозни пушачки сте и кои сте, не ви обсъждам избора и не съм го правила.
Пък ако искаш да ме питаш за съдържанието на това, с което си пълня наргилето през зимата, то вече писах с какво си пълня аз моето, не твоето, не на някакво от някакви линкове или нечие друго- с такова, на чийто етикет пише изрично каквото съм цитирала по- горе.
На кого да вярвам? На това, което чета или на емоционалните, но пък с нищо несхождащи с мнението ми, което се цитира, изблици? Laughing Ако те влече- спори с този, който поставя етикетите, аз какво да ви гледам сеира.

Когато липсва конкретно съдържание, човек се обръща към "принципа"- така е лесно и безболезнено.  Peace
Хеле пък ако този принцип също няма никакви конкретни измерения и съдържимо- съвсем лесно става... да се лае по месечината.

Опазил ме Господ да давам наклон на чуждите родители за техните деца!
Моля те, стига с тази чаша вино на Нова година! ОчевАдно е, че не става въпрос за това!
Надявам се, надявам се да го направиш първото. За твое добро. На останалите не им пука особено.
Като е очевадно, що ги мешите тези неща, се питам аз? Напълно е излишно.Опонирате на хора и мнения, каквито в темата не са налице. Ей- така, за принципа. Който, всъщност, дори не е ясен. Нито има впиянчени и наркоманизирани, нито има подкрепящи детското пиянство, пушачество и наркомания тук.

Явно не умееш да четеш, но за това пък пишеш.....

# 190
  • волно калдъръмче
Аз също не си позволявам да си завирам гагата, където не ми е работа, и това е причината да не конкретизирам оптимална възраст за започване на полов живот. Докато онождането се приема като въздуха и слънцето за всяко живо същество и му се приписват извънредни качества за личностното изграждане на подрастващите, аз ще съм безмълвна.

Иначе съм съгласна напълно с твърдението „ти на чуждите деца и копче не можеш да им кажеш, те си имат майки и бащи“. Остава това да се повтори и пред  детето и вече „ти не си ми майка, глей си работата“ върви навсякъде. Майка му може да се изпъчи гордо и да ви гледа сеира - тя е основен авторитет, а вие си посипете главите с пепел, щото нищо не разбирате.

# 191
sophiemmaspencer
Цитат
Явно не умееш да четеш, но за това пък пишеш.....

Вече ти поясних:
Цитат
Май ми приписваш лични твои прояви.
Не съм ти крива, че ми опонираш за неща, които не съм ни писала, ни помисляла.  Laughing Даже Светият дух тука няма пръст.
Очаквам утре да ми прехвърлиш възмутата си за забавата в изплащането на социалните помощи и пенсиите в тема, в която пиша за правото да се придобива земя от чужди граждани.

Саморая, никой не иска от теб общовалидно правило за възрастовото начало на сексуалния живот. Човекът те пита за конкретно мнение, твое лично. Нищо повече. Здраве да е, като нямаш какво да отговориш.

Иначе съм съгласна напълно с твърдението „ти на чуждите деца и копче не можеш да им кажеш, те си имат майки и бащи”. Остава това да се повтори и пред  детето и вече „ти не си ми майка, глей си работата” върви навсякъде. Майка му може да се изпъчи гордо и да ви гледа сеира - тя е основен авторитет, а вие си посипете главите с пепел, щото нищо не разбирате.
Това не виждам каква връзка с темата, с мен или с друг конкретен потребител. Май пак си преминаваме на свободна скорост.

Дано пък и друг се включи с конкретика по въпросите на авторката, иначе.  Simple Smile Автопилотът го знаем всички докъде довежда всяка тема.

# 192
  • Варна
Дано пък и друг се включи с конкретика по въпросите на авторката, иначе.  Simple Smile Автопилотът го знаем всички докъде довежда всяка тема.

И аз чакам ,ама ще си остана с чакането!
Иначе съм се нагледала тук на конкретни теми и всяка завършва с дълбоко съжаление от пусналите темата,защото веднага са разпънати на кръст и диагноза им е поставена дори от великите моралистки,на които никога нищо такова не може да им се случи. Rolling Eyes

# 193
  • София
Ей, аман! Морал вече стана мръсна дума, а вече и на моралист ще се обиждаме! Не може децата да бъдат оставяни каато отвързани, сакън да не вземем да им забраним нещо! Ми, не е зор да пият, пушат, друсат и сексят в ученическа възраст! Ама, ние сме го били правили! Хубаво, като сме го били правили, правилно ли е било? Или все още се опияняваме от детинската си бунтарщина, и то все в някакви деструктивни действия? И с разрешено, и със забранено - децата все се бунтуват, защото това е техният начин да се правят на големи. Но с мълчаливото съгласие ги тласкаме към прекрачване на границата.

# 194
Андариел, виж, като не можеш да спреш нещо, дали поради естественото развитие или така стекли се обстоятелства, правиш се, че го приемаш, инак си признаваш други неща.

Общи условия

Активация на акаунт