Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички - Тема 9

• 27 807
  • 749
  •   1
Отговори
# 645

Мамчета с опит, аз пак имам въпроси  ooooh!
* Знам, че на бебетата се дава преварена вода, обаче чешмяна или минерална?
*Вярно ли е че новороденото трябва да се слага да спи корем или настрани? Предполагам, за да не се задави  newsm78 Как спяха вашите котета?
*до каква възраст новороденото се мие само с водичка, без шампоан?

1,Преварява се чешмяна вода бебетата и малките деца не трябва да пият минерална вода

2,Бебето се слага настрани , но то си се обръща по гръб , като е добре да е сменят страните - наляво, надясно и така- поне аз така знам - докато не се научи да се обръща- по-  корем ако забие глава във възглавницата поне според мен може да се задуши. Моя като недоносен имаше проблеми с връщането на храната и го слагахме на възглавничка, ако проблема с рефлукса е по-сериозен под матрачето се слага една подложка която поддържа определен ъгъл за да няма задавяне при връщането.

3,Аз още от новородено си го мия с душ гел от глава до пети на Бюбхен- без него не съм го къпала

За раждането - въпреки неприятните ми преживявания аз съм по възможност за нормално раждане- по две причини - първо много трудно се възстановява организма ми от операциите и то втората е част от първата  по принцип по лесно се възстановяваш и си на крак.Сега е че ако се налага по мед. причини то си е друг въпрос.

anel.elena - можеш спокойно да вземеш пансорал бебешки- по бавно минава, но помага- само на билкова основа е

Pival - радвам се че всичко е наред, добро завръщане у дома и никакви болници повече до юли Simple Smile   bouquet

Моник да ти е жив и здрав мъжа и много да те радвам и много да се обичате   bouquet  bouquet

Мини мони - мислим за вас - ще се радваме когато намериш сили и време да пишеш - оправяйте се бързо Simple Smile

# 646
Аз с моето дете процедирах както mama_sancho и по трите точки. имам кана на philips и може би до 1,5 год. му преварявах чешмяната, а сега редувам. Слагах на една страна и когато не збравя ги сменям посоките, от раждането му ползвам душ гел+шампоан на mustela (с дозатор е и ми е много удобно)

# 647
  • Пловдив
После за училище пак им искат имунизационния календар.

# 648
  • Пловдив
После за училище пак им искат имунизационния календар.

Да,искат,но няма тази задължителност както е за детска градина.Даваш си имунизационния статус,който може да е непълен или направо празен и детето си тръгва в предучилищна в училище или в училище.Без абсолютно никакъв проблем.Образованието е задължително по Конституция и никой не може да откаже достъп до такова

# 649
  • София
Да малко изобщо да не се включа в темата. Здравейте момичета, погледнах последните страници само, то е невъзможно да наваксам с цялата тема.
Относно спането - на мен много ми се спи и не мога да наваксам със съня. Може би като спра да ходя на работа ще се случи.
Да ваксините, аз съм 50/50, но не мога да си позволя да гледам децата до навършване на 5 годинки. При дъщеря ми имаше много странични ефекти от ваксината да шарките, освен температури и хреми, тежкото разтройство, имаше забавяне в развитието, беше започнала да казва някои думички, след ваксината спря и започна да говори чак на 4г. Естествено ми казаха, че си въобразявам, че е от ваксината...
Да спането на бебето - аз я слагах само по гръб с главичка на страни, матрак под наклон.
Да водата само бебешка преварена и трапезна, чешмяна на по-късен етап. Спомням си, че педи не даваше да ползвам ел.кана, защото не било същото като преваряване с тенджера на котлона
А да шампоана -от самото начало Peace

# 650
  • Варна
1. Знам, че на бебетата се дава преварена вода, обаче чешмяна или минерална?
2. Вярно ли е, че новороденото трябва да се слага да спи корем или настрани? Предполагам, за да не се задави  newsm78 Как спяха вашите котета?
3. до каква възраст новороденото се мие само с водичка, без шампоан?
1. Минерална вода мисля, че не се преварява, тъй като от високата температура се увеличава минерализацията й. Такива неща съм чела. Моето детенце започна да пие водичка към 8 месец и директно съм давала изворна вода без преваряване. И до сега вкъщи купуваме основно изворна вода и от време на време минерална и детето пие каквото и ние.
2. Сина ми винаги е спинкал по гръб с вдигнати нагоре ръчички. Това си му беше естествената поза, която си заемаше и не съм се месила там. Мисля, че това с обръщането е нужно само ако бебето има проблем с повръщане на мляко, за да не се задави. В останалите случаи аз го намирам за излишно.
3. Къпах го с Бюбхен от раждането, защото така ми каза педиатърката. Но реално го намирах за излишно. Сега съм решила само с водичка да го къпя. Ако му харесва да е всеки ден, ако не му харесва да не е всеки ден банята. Но не знам и не съм планувала до кога. Както го усетя.  Wink

Днес си купих едни дънки от H&M. В Wikiki няма нищо. В Н&М имаше страхотни бебешки комплектчета, харесах си ето това. Тъкмо стигнах до касата и се замислих, че то е с дълъг ръкав. Мамите, с летни бебенца, кажете пак как сте си изкарали бебенцета от родилното юли месец?

Настръхва ми косата за тези ваксини. Не знам какво да правя. С първото ги сложих, но и нищо не бях чувала и не се бях интересувала. Но сега........ ooooh!

Моник, честит ти рожденник! Да е жив и здрав, да те обича и обгрижва.   bouquet

# 651
РАЖДАНЕТО: Разбира се, всяка от нас има свободния избор да реши как и тук няма грешен отговор. Не е тема за никакъв спор, а просто дискусия. Зададох въпроса, тъй като сърцето ми се сви, след като акушерката ми казаха, че заради възрастта ми би трябвало да родя секцио, т.е. може и да не ме питат как искам, въпреки че си имам свое мнение. А причините били: жени над 35 г. имат по-меки тъкани, мускулатурата им не е толкова добра като на по-младите и т.н.

СЕКЦИО: Освен това бебчо ако е над 3,500 кг препоръчват да се роди оперативно, голямата му глава може да доведе до много неприятни разкъсвания, ако се роди естествено. За седалищно бебе - също секцио, или други усложнения и неправилни пози на бебока...

СПАНЕТО: Търся възглавница, която да обхваща цялото тяло почти, наподобяваща формата на буквата С. Много удобно се спи на такава. В момента съм свила на цилиндър една пухена, слагам я между краката и мога да си намествам малкото коремче както ми душа иска, стигам почти до положение полулегнала на корем - полунастрани. Иначе много ми се ограничава периметърът ляво-дясно. Преди спях само по корем, като йогите  Simple Smile Друга малка възглавничка подлагам на кръста-таза, друга на ходилата, и две на главата. Така ми е удобно. А вие как спите?

# 652
  • Пловдив

Аз все още спя като преди.За по нататък ще взема възглавница за кърмене и ще се подпирам с нея.После ще я ползвам и за бебето

# 653
Момичета,тези от вас които имат опит с бебефони може ли да споделите някакви марки, от които сте доволни.Гледах тези с камерата, но ми се виждат много скъпи,а и не знам дали има смисъл ......Никакъв опит нямам с бебета и вече почвам малко да се психирам и обърквам, дали ще се оправя с всички покупки.......За количката ми трябва висше, за креватчета и матраци още едно, за шишета същата работа, сега като ви слушам май и за бебефоните ще трябва да си взимам висше Simple Smile)) Лудница .... Simple Smile

# 654
  • Пловдив
leaaa,къде живеете-къща,монолит,панел?Ние сме в панел и бебефона ни прави много смущения заради арматурата.Според мъжът ми най-добрите са Моторола.Иначе нашият е някаква друга марка с видео картина.Ползвахме го само да я виждаме щото правеше шум и не можехме да спи.Беше ни от ползва.И без това бяхме яко панирани родители,а и тя спеше сама в детската стая.Та сега се е засилил да купува Моторола.

# 655
Elfita в апартамент сме, ама тухла  Simple Smile Надявам се да няма такива смущения  newsm78
Моторола с камера ли ? А те на какви цени са горе долу ? Аз гледах,че тези с камерата са към 300лв.Малко много ми се виждат  newsm78

# 656
Здравейте мами, аз съм на 4 март на ФМ при д-р Павлова от 15,20 ч.
Относно шишетата - прочетох няколко дискусии на тази тема и мисля да си взема на нук едно стъклено шише за водичка и после ако са ми необходими на медела серията камел - няколко шишета и на мам антиколик серията.
Може ли майките с две и повече дечица да каже какво матраче е ползвала за бебенцето си.
Относно болките, мен понякога ме заболява долу в дясно, незнам дали това са контакции, пия  мазнезиев диаспорал 2 пъти по едно прахче.

# 657
Момичета,тези от вас които имат опит с бебефони може ли да споделите някакви марки
Аз ползвах този бебефон с малка камера
http://www.ebay.de/itm/babyphone-mit-Kamera-Video-Uberwachungssy … sh=item35d25db816
Много удобно, дори не влизах в стаята да поглеждам как е бебето, а и не се вдига шум като отваряш затваряш врати, а само камерата гледам. А като тръгнахме по планини на почивка, бебето в стаята, аз при компанията. Дори и ТВ хваща. Друго си е с камера  Simple Smile

# 658
  • Телиш/Плевен
Аз спя настрани, предимно на дясната страна. Засега ми е удобно и не ползвам никакви допълнителни възглавници. Ще видим по-нататък как ще е. Laughing

# 659
  • Пловдив
Elfita в апартамент сме, ама тухла  Simple Smile Надявам се да няма такива смущения  newsm78

Щом е тухла не трябва да имате проблем.Не знам Моторолата колко струва

Общи условия

Активация на акаунт