Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички - Тема 9

• 27 834
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Elfita в апартамент сме, ама тухла  Simple Smile Надявам се да няма такива смущения  newsm78
Моторола с камера ли ? А те на какви цени са горе долу ? Аз гледах,че тези с камерата са към 300лв.Малко много ми се виждат  newsm78
leaaa, ето Тук можеш да видиш различните модели Моторола на каква цена са. Давам този сайт защото тук цените са доста по-ниски от БГ

# 661
мами как ви е по удобно да спите защото аз се изкривих Laughingи като съм свикнала да спя по корем сега се въртя да не го смачкам Thinking

# 662
Аз се въртя на лявата и на дясната страна. По гръб не мога. А и нали не било хубаво... newsm78

# 663
  • София
Момичета, здравейте и от мен!

Исках да попитам мамите, които са чели за усложнения и т.н. - за коя ваксина става въпрос по-точно? За всички ли?!

Ади има всички ваксини за възрастта си, с изключение на последната на 16 месеца, която ще слагаме утре. Не искам да си мисля разни лоши неща, но все пак да знам. Мисля, че ако беше препоръчителен календара, пак бих й сложила всички, защото няма да си простя, ако не избера точните ваксини.

За бебефона
- имам ето този: http://www.bobobebe.bg/bg/article/137/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D … fisher-price.html От голяма полза ми е и това е голямо удобство, особено, ако живееш в в къща и бебето не спи в една стая с теб  Peace

Матраче - купих и аз с кокос и пяна, защото всичките ми познати почти бяха купили такива. Моделите са много, аз разгледах и поръчах нещо на оптимална цена. Доволна съм  Peace http://www.arbor-bg.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0 … 1%87%D0%B5%D0%BD/

# 664
  • Пловдив

От всички ваксини има деца с усложнения и по-тежки неща.Ваксината се меси директно в имунната система и ако тя не се справи става проблем.А дали ще се справи,няма как да се знае,дори при здраво дете.А дали наистина е здраво също не е сигурно.На 16 месеца ще ви правят Пентаксим.Мислила ли си да я отложиш за късната пролет,когато вече няма грип и толкова болести?Нищо не губиш да я отложиш.И не се страхувай от реакцията на педиатъра.Ти си майката на това дете и имаш право да отложиш или откажеш ваксина

# 665
  • София
Мамчета с опит, аз пак имам въпроси  ooooh!
* Знам, че на бебетата се дава преварена вода, обаче чешмяна или минерална?
*Вярно ли е че новороденото трябва да се слага да спи корем или настрани? Предполагам, за да не се задави  newsm78 Как спяха вашите котета?
*до каква възраст новороденото се мие само с водичка, без шампоан?
* водичка давах преварена отначалото взимах на ХИП, но е много скъпа и започнах да давам обикновена трапезна и даже не съм я преварявала след 4ти месец, а само я топля. Минералната не е хубаво до 1-2 годинки да се дава, до колкото знам.
* за спане по корем не съм много сигурна, но настрани се слагат със сигурност, даже се сменят посоките за да е еднакво деформирана (или ако повече ви харесва оформена Simple Smile )главичката.
* ние само с вода го миехме първите 10тина дена, ако не се лъжа. После взех на мустела шампоан-пяна против крусти и целият го миех с него.

petya_petya, абсолютно същата история - отивам и не мога бе .. от напъване д-то ме боли .. ще се стигне и до клизма като гледам. Но първо ще опитам утре топло мляко със сушени сливи, една мама ми посъветва.

Момичета някоя от вас има ли афти?И знаете ли лекарство,цяла седмица се мажа с бабини рецепти но цялата уста продължава да ми е вече в рани

аз имах веднъж, преди 2-3 седмици - мажех се с паста за зъби, мина ми за 3-4 дена.

За ваксините - момичета, не се притеснявайте толкова. Не съм гледала предаванията, не мисля, че това са подходящи неща за гледане за бременни и млади майки. Истината е, че има много фактори, които са повлияли за да се случат тези нещастия. Но ако бяха толкова чести - ваксините нямаше да са задължителни. Както някой спомена децата са имали пневмония, и това е грешка на педиатъра, а не на ваксината. Най-важното нещо е да слушате сърцата и интуицията си! Те няма да ви подведат никога! Ние не сме имали проблем. Сега ни предстои тази против морбили, отлагаме я по мое желание вече почти 3 месеца. И не за първи път изоставаме с ваксините. До като не съм сигурна аз, че пумпал е на 100% здрав - не давам да се слагат ваксини. По принцип ние пускаме кръв/урина 3-4 дена преди самата ваксина, освен задължителният преглед от педи..

За бебефона - ММ купи този http://hama-bg.com/bg/product-view/11253.html. Скъп е, но преди няколко месеца се изплати буквално за 2 минути - успях да разбера, че нещо не е наред с малкият, и, като отидох да видя какво не е наред - се оказа, че е повърнал докато спи и се е задавил. Та успяхме да реагираме. ние също сме в панел - нямаме никакъв проблем с качеството на сигнала

# 666
мами как ви е по удобно да спите защото аз се изкривих Laughingи като съм свикнала да спя по корем сега се въртя да не го смачкам Thinking

Няколко поста преди твоя писах за спането. Имам същия проблем.

В момента съм свила на цилиндър една пухена, слагам я между краката и мога да си намествам малкото коремче както ми душа иска, стигам почти до положение полулегнала на корем - полунастрани. Иначе много ми се ограничава периметърът ляво-дясно. Преди спях само по корем, като йогите  Smile Друга малка възглавничка подлагам на кръста-таза, друга на ходилата, защото имам леки болки в седалищните мускули, и две по-тънки на главата. Така ми е удобно.

# 667
Момичета,тези от вас които имат опит с бебефони може ли да споделите някакви марки, от които сте доволни.Гледах тези с камерата, но ми се виждат много скъпи,а и не знам дали има смисъл ......Никакъв опит нямам с бебета и вече почвам малко да се психирам и обърквам, дали ще се оправя с всички покупки.......За количката ми трябва висше, за креватчета и матраци още едно, за шишета същата работа, сега като ви слушам май и за бебефоните ще трябва да си взимам висше Simple Smile)) Лудница .... Simple Smile

За да няма смушения и да не пращи трябва да е дек технология. Ние имаме този http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5641&cat=35- няма камера, но ми върши идеална работа във всякаква среда - и на вилата , и в апартамента нямам забележки - ползвам го 3 години вече

# 668
slunchoz мерси че сподели марките шишета.Аз от всичко четено до сега останах с впечатление че на NUK стъклено с анатомичен биберон е най -добре.Та за сега то ми е в списъка и мисля да взема 2 на първо време.
lokosff мерси много, явно ще трябва да се търси в ebay и amazon:)Този е на доста добра цена!
А има ли нощен режим ? Сигурно има, ама да питам за всеки случай  ooooh!  
Мимето14 мерси  Simple Smile
Щастлива жена и аз към този вариант кокос и пяна съм се насочила ....МНого се радвам,че потвърждаваш и моя избор  Hug
plesure Добре,че всичко е наред с детето.И този бебефон изглежда добре, ама ми идва малко скъпичък.Ще го потърся в ebay или amazon
MAMA_SANCHO ще го имам предвид това за DEK технологията !
Абе друго си е да имаш консултанти на разположение  Hug
Много ви благодаря момичета   bouquet, от време на време паниката наистина ми е в повече Simple Smile

# 669
  • Пловдив
За бебефона
Дойде ми идея да си взема безжична камера за лаптопа видях няколко в един сайт само трябва да попитам дали става камерата да е в едната стая,а лаптопа в другата около 60 лева са.
Сестра ми ми подари бебефон но е без камера затова ми дойде тази идея ще разпитам и ще пиша тук   bouquet
А за спането аз не мога да спя изобщо както и да се обърна не ми е удобно и възглавници слагам,но явно няма да стане и се примирих Simple Smile

# 670
Иванела83, това също е една доста добра идея Simple Smile Пиши като имаш повече инфо дали става и как Simple Smile

# 671
  • Пловдив
Иванела83, това също е една доста добра идея Simple Smile Пиши като имаш повече инфо дали става и как Simple Smile
Разбира се че ще пиша само да събера инфо дали ще стане Simple Smile
Имам приятели които се занимават с компютри и ще видя какво ще кажат Simple Smile
Струват ми се скъпички тези бебефони с камерите.Мисля че мога да купя нещо по необходимо за бебо за тези пари Simple Smile

# 672
  • София
Щастлива жена не е тайна, аз съм написала за коя ваксина става въпрос: тази за морбили, паротит и рубеола. Единствената, от която имахме много странични ефекти (а всички други понасяше чудесно, дори температура не е вдигала).
Преди 2 седмици я биха на племенника ми, и той има много странични ефекти в момента. Отложиха я с 1 месец, но педи каза, че е една от ваксините, които не трябва да се отлагат (освен ако детето не е болно естествено), но каза че колкото повече време е минало, от времето за поставянето й, толкова повече усложнения може да има. Видях, че на твоето дете предстои биенето на Пентаксим, не се притеснявай, щом другите ги е понесло добре  Hug
Аз лично отложих тази за шарките с 2 месеца, защото се падаше да се бие юли, а юли и август бяха големи жеги и ми казаха, че не е хубаво да се бие.  Peace

За шишетата - нямах шанса да кърмя първото си дете и беше изцяло на АМ и като лятно бебе, с което непрекъснато бяхме навън и всички хранения минаваха по парковете и доста шишета изпусках, не мога да си представя колко стъклени трябваше да купя. Аз ползвах тези на Tommie Tippie.

А за камерите - моя приятелка има и бейбифон с камера и отделна камера, като каза, че за нищо не заменя бейбифона, защото другата камера работи чрез интернет и когато се случи да няма връзка с нет-а картината се паузира и тя не разбира, че всъщност интернета е в застой и бебето се вижда на картина, че спи, а на бейбифона вече се е размърдал и събудил, така че имайте предвид това  Peace

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 19:19 от meggle

# 673
  • София
За камерата, честно казано, преди да я купим, около 4-5 дена пусках скайпа на телефона си в детската стая и гледах малкият от скайпа на лапитопито. Като временно решение е ок, но разликата между двете е огромна. Наистина не са евтини, но при нас така се случиха нещата, че реално това беше най-скъпата ни покупка, тъй като всичко останало ни подариха роднините или приятели на погачата. Иначе самата камера има и нощно виждане (леа, не знам дали мен ме пита за това, но, и да не си , аз да си напиша  Crazy), има 6-7 мелодии за приспиване, няколко варианта за чувствителност на звука, двустранна връзка (може да говориш на детето от другата стая), телевизорчето има и акумулаторна батерия да можеш да го разносваш из стаите. И за повече от година работи почти нон-стоп, просто забравяме да ги изключим. Не се нагряват, и изобщо не са мръднали Все едно камерата е купена вчера

# 674
  • Пловдив
За камерата, честно казано, преди да я купим, около 4-5 дена пусках скайпа на телефона си в детската стая и гледах малкият от скайпа на лапитопито. Като временно решение е ок, но разликата между двете е огромна. Наистина не са евтини, но при нас така се случиха нещата, че реално това беше най-скъпата ни покупка, тъй като всичко останало ни подариха роднините или приятели на погачата. Иначе самата камера има и нощно виждане (леа, не знам дали мен ме пита за това, но, и да не си , аз да си напиша  Crazy), има 6-7 мелодии за приспиване, няколко варианта за чувствителност на звука, двустранна връзка (може да говориш на детето от другата стая), телевизорчето има и акумулаторна батерия да можеш да го разносваш из стаите. И за повече от година работи почти нон-стоп, просто забравяме да ги изключим. Не се нагряват, и изобщо не са мръднали Все едно камерата е купена вчера
plesure Благодаря ти това наистина е полезна информация.  Peace Ако може прати твоя бебефон да го видя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт