Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички - Тема 9

• 27 865
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Elfita да ти е живо и здраво момиченцето  Hug  newsm59

# 436
Като чета-май само ние не сме наясно с пола Grinning Да е здраво каквото и да е,но ме гризе любопитство. Сега се притесняван, че ММ  май е болен пак, а вече един път карах грипа и аз. Надявам се само да не е вирус, че на 100% и аз съм хванала  Praynig  Sad
Относно имената - и двата варианта съм чувала-  че не се кръщавало на починал и че било хубаво.... И аз се чудя , но май не смея... Sad Познавам семейство, което си е кръстило  3-тата дъщеря на починалата първородна и момичето е одрало кожата й. Въпрос на лична преценка. Иначе и двете суеверия си имат придружаващи обяснения Simple Smile

# 437
  • София
Хах, май само мен не ме закачат за пола.. Е , едната ми баба вика "айде едно момиченце да родиш", ама по-скоро като молба, жално такова - тя е с двама сина, и аз вече с един, та много иска жената едно момиче. Ама каквото дойде - такова. Аз този път нямам усещане какво ще е, но и не го мисля. От началото и аз исках момиче, ама сега ми е все тая. Даже с ММ си говорехме, че, ако това е момче, то третото вече ще е дама. Ние също сме твърдо за 3 деца. Малко ни се разминаха плановете, де. Мислехме второто да е поне 5-6 години след пумпал, а третото веднага след това, но онзи отгоре друго си е решил, и май с право. Като се замисля аз щом на 30 ще ми е леко трудно с две почти породени, какво ли щеше да е на 37-38 да търча след такива. Важното е, обаче, този път да се опазим, да не стане пак същата манджа с грозде "муц, ти да не си бременна?" "аз ли? неее, имам някаква кистичка, ще се спука и скоро ще ми дойде"  hahaha да-да, кистичката юли, живот и здраве, ще прореве ..

Защо мислиш, че една 37-38-годишна жена не може да търчи след деца? Познавам много по-активни дами в тази възраст от 20-годишни, на които все някой им прислужва. 30 и няколко годишната е постигнала много в живота и знае как да си организира задачите, приоритетите и никак не е за подценяване.

аз за себе си говоря, все пак се познавам Wink И не е толкова до това, че няма да търча след децата, или липса на организация (това най-трудно някой може да ми го припише) просто сега ще ми е по-лесно, отколкото след 6-7 години. Отново - говоря за себе си. 

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 23:54 от plesure

# 438
  • София
привет тумбачета
elfita  с малко закъснение, но и от мен - да ти е много здрава пораснала госпожица, много да слуша, да се учи добре, да е усмихната и да помага на мама   bouquet и от любопитсво, че скоро сме на рд на 5 г. дама, какво харесва за подарък?  Simple Smile то е ясно че аз ще се усукам и около дрехи де, нали си признах за розовите слабости, ама Blush

pleasure да ти кажа и аз това с търчането не си го представях много-много ама на станах на 35 и чакам второ бебче Laughing аз по принцип съм организирана и общо взето не се спирам, но наистина разбирам какво имаш предвид. надявам се беб да бъде една идея поне по-кротък от брат си, иначе ще лудна сигурно  Laughing вчера го водих в работата с мен, а преди това беше с мъжа ми, какво да кажа, овърша наред, да ми е жив и здрав. всички му се радват какъв е подвижен, забавен, умен, ама да ви кажа на моменти се чудя как ще се справим с него като ученик и с бебето в ръце...

GG  BGне се сещам какво може да те боли по този начин, обаче виж какво открих в нета:
Опъвания на връзките
"През втория триместър, мускулите и връзките, които поддържат матката се разтеглят. Това би могло да причини тъпа болка напречно в корема или остра болка концентрирана в едната страна. Много жени чувстват тази болка най-силно, когато стават от легло, стол, когато излизат от ваната или при кашлица."

# 439
Добро утро мами и моля моля, аз съм на 37 г и си търча като кобила по детето и освен това пера, чистя, готвя (всеки ден) и ходя на работа. Вярно малко се поизмарям, но то е комплексно. А за имената сина ми го кръстих Калоян- на никой член от семейството, но малката мисля на себе си, до колкото е възможно, че името ми не е много тържествено. Днес съм на преглед дано всичко е ок, че от време-на време изпитвам някакви притеснения.

# 440
  • Там някъде
Добро утро   food010 Много хубав и усмихнат ден!
Снощи прегледа си мина нормално, бебо си расте, шава и хубавее (според моето скромно мнение  Heart Eyes). Притесни ме обаче, че е седалищно и е така и при последните 2 прегледа. Мамчетата, за които това не е първа бременност, при вас в коя седмица се обърна бебо главично предния път? Зная че всичко е индивидуално, но ми се иска да раждам нормално, а зная че седалищно предлежание не предразполага.
За болките - аз от началото на бремеността сега за първи път имам някакви болежки, по точно стягане на корема. Док каза да си пия Диаспорала и но шпа, но да има поне 2 часа между двете. Гети, аз но шпа пия може би от 2-3 седмици по препоръка на док, преди това не ми се е налагало, но нищо не ми каза за получаване на разкритие от него newsm78

# 441
Въпрос:    Ще ваксинирате ли децата си?
Да   - 17 (23.6%)
Не   - 8 (11.1%)
Само със задължителните ваксини - 47 (65.3%)

Общ брой гласове: 72

Прекратявам тази анкета и пускам нова!

# 442
  • Пловдив
Добро утро

Днес сме на консултация при педиатъра за дъщеря ми.На всеки РД и на всяка половин годинка ходим.Изключително ми е досадно,но няма как.Ще бъдем с маски в поликлиниката.А в кабинета педи ще проветри и няма да има други деца при нас.Като предпазна мярка

и от любопитсво, че скоро сме на рд на 5 г. дама, какво харесва за подарък?  Simple Smile

Пластелин Play-Doh ,разни принцеси с коне,къщичка с кукли,рисувателен комплект.Такива неща

Мамчетата, за които това не е първа бременност, при вас в коя седмица се обърна бебо главично предния път?

В седмия месец.При теб има време.Още му е достатъчно широко.Като започне да отеснява ще се нагласи.А може и в деветия да се обърне или като те хванат болките.Има упражнения за обръщане и доста мами така обърнаха бебетата.Ще ги правиш в деветия обаче.Сега нищо не прави

# 443
Оф тумбачета аз пък съм малко тъжна Sad
На 25.02 съм на ФМ и от кога го чакам, но понеже ММ работи в Търговище и от 24.02. го местят в Разград (което чакаме от години) и няма как от втория ден да иска да е почивка и ще се наложи да отида с майка ми или с баща ми и някак хич не съм очарована  Confused защото знам че на този преглед ще се види всичко и ММ ще ми липсва  Heart Eyes

# 444
  • Варна
Добро утро, мацки!  Heart Eyes

За кръщаването - моя приятелка е кръстена на починалата си баба и тя го приема като хубаво нещо, все едно си има ангел-хранител. Аз се мъча да не вярвам в лоши неща, но все пак не смея.  Thinking

Mrs Raven, мисля, че е раничко да се тревожиш за позицията на бебето. То ще се завърти още доста пъти, докато му стане наистина тясно и спре да го прави. И дори и накрая пак има шанс. Аз имам някакви спомени, че чак в трети триместър застана главично.

GG BG, не е нужно да те праща твоя лекар на ФМ. Аз даже съм с впечатление, че малко АГ те насочват към това изследване, освен ако не го предлагат те.  Peace

Мимето14, защо не опиташ да смениш датата с 2-3 дни по-рано. Предполагам няма да ти откажат, ако им обясниш, че си възпрепятствана.

# 445
Добро утро мили дами ! На вас продължава ли да ви е лошо? От 2 седмици нямах проблеми с това и днес докато си отворя очите немога да сваря да отида до банята ужас ! Малкото си прави шеги с мен отвътре  Grinning  Hug

# 446
Добро утро мили дами ! На вас продължава ли да ви е лошо? От 2 седмици нямах проблеми с това и днес докато си отворя очите немога да сваря да отида до банята ужас ! Малкото си прави шеги с мен отвътре  Grinning  Hug
Аз не съм спирала да повръщам, но това се случва вечер!  Sick

# 447
  • София
Elfita, да ти е жива и здрава дъщеричката!   bouquet

GG BG, аз като казвам "Марков" имам предвид Димитър Марков  Peace Понеже там работи и по-малкия му брат, който е със същата фамилия, както и още няколко млади лекари. На първата ФМ бях пак там, но ме гледа една докторка, на която забравих името  Embarassed, уредите са същите, прегледа протича по същия начин. Сега обаче, на втората ФМ си бях записала час при "оригиналния" Марков  Mr. Green, само че го записах още през декември за 20.02 - вчера Simple Smile Отидохме навреме с ММ и детето, но преди мен имаше още 3 девойки и излязохме да се поразходим, защото малката щеше да обърне чакалнята. Имаше един бъдещ татко, която я гледаше много неодобрително  Joy, горкичкият, не знае какво го чака  hahaha
Часът ми беше за 17, влязохме в 18:15. Дребосъка е наред, всичко си има, 384 гр., сантиметрите ги забравих  Embarassed И познайте! Ще си имаме момче! От 90% момиче на предната ФМ, стана 100% момче. А ние толкова се бяхме настроили за момиче, всички ми обясняваха как ще е момиче, вчера сутринта ходих на кола маска и в салона ми изчислиха по някакъв метод че нося момиче. И доктора като каза "Този път ще е момче." бях като тресната. Викам му "Докторе, да не би да се шегувате?" "Никога не се шегувам за такива работи." ми казва  Joy ММ се ухили от ухо до ухо, а пък каката заплаши доктора със саморазправа, ако бебето не е момиче  Crazy Голям цирк беше. Още не мога да повярвам, а ММ се носи като зашеметен  Heart Eyes Много искаше син милия. Дай-боже всичко да е наред. Praynig Както видяхме, изненади винаги са възможни!

Ще помоля Мимето14 за един stork-boy. Защо не ми излиза картинката?  newsm78

Иначе сама си организирах ФМ и БХС. Ако чакам на моята АГ да ме прати някъде, доста ще си почакам.

За възрастта да се изкажа, няма какво да се лъжем, по-младите майки имат повече енергия. Това не значи че като сме минали 30 сме за изхвърляне, но биологията си е биология. Първото си дете родих на 28, сега съм на 34. Еми има разлика. Вчера питах доктора за разни болежки дето с първата бременност ги е нямало и той ми каза да не сравнявам, имало много фактори. Първо тогава съм била по-млада и второ съм била с "оригиналната" си матка, а сега е рязана #Crazy и изобщо всяка бременност си е различна. Каза ми да забравя за вагинално раждане. Нямало кой да се навие, защото имало риск, макар и минимален, матката да руптурира.

elpet, моята 5 годишна дама харесва Winx, изобщо всякакви феи, принцеси и русалки  Crazy вълшебни пръчици, крила, корони, а и понита. Като цвят - розово  Crossing Arms Попитай майката за съвет.

Mrs. Raven, не помня в коя седмица се обръщат, но моето се беше обърало уж, а после пак се върна в седалищната си позиция, чакахме я да се намести, но в крайна сметка 4 дни преди термина я извадиха със секцио. Не се настройвай, както и да е, ще се роди!  bouquet

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 09:15 от ToHu_

# 448
Добро утро момичета при какви са цените при Марков гледам че всички ходите там , аз ще съм при Клисурски от МД той ще ми прави но съм се замислила да отида и другаде не че ми е притеснено ноо хем да ме прегледа хем и диск с видео и снимки за спомен. Как мислите вече виждат ли се хубаво личицата им питам тези мами дето вече са видяли бебоците да кажат как е

# 449
  • София
Sisi 28, цената на прегледа зависи в коя седмица си. На първата ФМ в 13 седмица платих 80 лв., а вчера в 21 седмица - 100 лв. Ще ти запишат диск, май е 10 лв., но дали ще се вижда хубаво зависи от това как е застанало бебето. Моето вчера си криеше лицето и накрая обърна гръб. И каката се държа по този начин, когато ходих с нея на ФМ преди 6 години. Не знам за вас, на мен 3Д снимките на бебетата в тази възраст са ми малко плашещи и изрично казах на доктора, че не искам диск. Ако искаш, Сиси, изчакай до по-късна седмица, бебето да порасне и да се пооформи още и тогава си запиши снимки. Повече ще прилича на човек  Mr. Green Иначе от вчера имам много красив 2Д профил на бебето, същото имам и на каката и много си го харесвам.  Heart Eyes Не си приличат  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт