Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички - Тема 9

• 27 823
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Трудна работа с месото...и на мен не ми се яде сега, но трябва. Аз днес купих телешко от месарския магазин до нас, мн. вкусно и истинско, и си мисля,че поне телетата не ги блъскат много с антиб. и други.

# 571
sweetpie аз също съм с нисък хемоглобин. С предната ми бременност ми беше паднал до 70. Не само месото дига хемоглобина,щом не ти се яде не го яж,вече трудно се намира хубаво месо,аз лично незнам от къде  newsm78 . Другите храни които вдигат хемоглобина са всички сушени плодове,орехите,копривата,яйцата,крушите, ябълките, вишните, черешите, дюлите, кайсиите, ягодите, шипките, дренките, смокините, бананите,шоколада,спанакът,горските плодове,скумрията,сардината и най-много в черния дроб(който обаче не е много препоръчителен при бременност). Добре е да пиеш и фрешове,те спомагат за по-бързото усвояване на желязото и същевременно да избягваш кафето,чая,млечните и зърнени продукти,защото те пречат на усвояването на желязо. Надявам се да съм ти била полезна,на мен лично ми помага с тази бременност засега съм със 110,което за мен е много добре  Wink

# 572
Аз пък съм с висок пулс..върви над 80-90. Иначе кръвното ми е около 80/110, което за мен си е високо дори. Но пулса често ми причинява тахикардия и се уморявам. Сега установих, че започвам да задържам вода, т.к. за 24 часа съм качила1.1 кг  #Crazy, а през изминалата седмица близо 4, което ми се струва невъзможно да е реално качена маса /все пак не съм ламята Спаска/. Още някой се оплакваше, че задържа вода, но не помня коя мама беше точно..

# 573
Аз пък съм с висок пулс..върви над 80-90. Иначе кръвното ми е около 80/110, което за мен си е високо дори. Но пулса често ми причинява тахикардия и се уморявам. Сега установих, че започвам да задържам вода, т.к. за 24 часа съм качила1.1 кг  #Crazy, а през изминалата седмица близо 4, което ми се струва невъзможно да е реално качена маса /все пак не съм ламята Спаска/. Още някой се оплакваше, че задържа вода, но не помня коя мама беше точно..
Ходила ли си на ендокринолог ?Ходих, понеже много често ходех до тоалетна и изпивах доста вода на ден,записвах си колко вода изпивам и колко литра изпикавам за 24 часа и правих изследвания за безвкусен диабет,като ми изследваха относително тегло ,накрая се оказа че ми няма нищо !След това ми направиха изследване за обременяване с глюкоза ,но и там нещата бяха наред!Само където се притеснявах и ме изпободуха Wink

# 574
# 575
Ходила ли си на ендокринолог ?Ходих, понеже много често ходех до тоалетна и изпивах доста вода на ден,записвах си колко вода изпивам и колко литра изпикавам за 24 часа и правих изследвания за безвкусен диабет,като ми изследваха относително тегло ,накрая се оказа че ми няма нищо !След това ми направиха изследване за обременяване с глюкоза ,но и там нещата бяха наред!Само където се притеснявах и ме изпободуха Wink
На ендокринолог ходя заради ТСХ-то, но от месец насам ми спряха тироксина, нямало нужда от него. Обременяването с глюкоза съм го правила преди  6 месеца някъде и беше ок.  Може да е от бременността....

# 576
Very me в такъв случай изследвай най напред ТСХ !Колко тироксин пиеше и каква беше стойността ,че ти спряха ТСХ  newsm78 При кой ендокринолог ходиш?Може да му кажеш за симптомите си и той да прецени какви изследвания да ти се пуснат!

# 577
Здрвейте!
За главоболието - по-добре пийнете нещо, отколкото да търпите - така само се стресира плода. Н мен ми казаха само Парацетамол.
За бебефоните - имах с Ването и го ползвах само на погачата.Дадох го на сестра ми - и тя само веднъж го ползва. На братовчедка ми й подариха супер скъп бебефон, който тя мислеше да си купи. Като се видяхме ми сподели, че не го е включвала още, а е с близнаци!!!!
За шишетата - аз съм твърдо ЗА стъклените и ползвах на Нук, сега само нови биби за тях ще купя.Сестра ми има пластмасови и стъклени на Авнет и е по-доволна от стъклените, но са ужасно скъпи.
Аз повивалник не ползвах - сменях го на леглото.
За кафето - пия по 1 - 2 на ден и мисля, че няма проблем.Решила съм този път да не се вманиачавам.
За кг. - днес се мерих и съм 51,1 кг, а забременях около 48 кг.
За хемоглобина - с Ването ми беше супер нисък(около 80), а сеа е 117.
За дневника на бременността - водя си в Зачатие, още от опитите и си продължавам. Така беше и първия път.Записвам лекарствата, прегледите и евентуално как се чувствам.
Надявам се да съм била полезна.Лека вечер.

# 578
  • София
SWEETPIE бих ти препоръчала пилешкото месо на DUC - има го по магазините, пише че е със сертификат без антибиотици и според мен наистина има по-различен цвят и вкус. Аз ползвам само него. Другото месо без антибиотици е риба, но морска - сьомга, ципура, лаврак. Пъстървата от развъдници направо си мирише на лекарства....
И моя хемоглобин падна от 118 на 110, но за сметка на това желязото ми е много високо - 20. Лекарката не повярва, че не пия никакви витамини с желязо и каза че резултата за желязото не е верен...ще видим след месец.

Решила съм да пробвам добавката на HIPP за бременни - http://www.hipp.bg/bremenna/hipp_mama/produkti/vitamini_za_bremenni, някой дали може да сподели мнение?

# 579
Здравейте мами!Някоя от вас знае ли някой който събира поръчки за сайтовете примерно амазон или некст?

# 580
Мамчета,

как предпочитате засега да раждате - естествено или със секцио и защо?

# 581
  • Телиш/Плевен
Аз се надявам да мога да родя по естествен начин. Секциото ме ужасява, защото е операция, а и вероятно периодът на възстановяване след това ще е по-дълъг. ooooh! Няма гаранция, че няма да опра и до него, но това ще се случи само ако наистина има пречка да родя нормално. Peace Не ме е страх нито от болката, нито от нищо, даже съм много положително настроена и мисля, че тази ми нагласа ще се запази и до самото раждане. Честно казано нямам търпение да дойде този момент и да си гушна принцесата. Heart Eyes

# 582
Привет мами аз имам бейбифон и си го ползвам все още. А живот и здраве моите две деца ще са със разлика точно три години. И без това водя твърде напрегнат начин на живот та два пъпеша не могат да ме съборят. темата за раждането е много субективна и същевременно много конфликтна. Аз ще се въздържам от коментар до колкото мога. Спокойна нощ мами

# 583
И аз се надявам по естествен начин, не сме го обсъждали още на прегледите, но се надявам да нямам проблеми и да. Успея. Една от главните ми причини е че не обичам упойки и съм ползвала един единствен път, даже и на зъболекар не ми слагат и винаги се чудят как успявам. Предполагам, че болка като при раждането не може да се сравни с друга, но не ме плаши, дано успея, защото майка ми навремето се е мъчила доста докато изляза и е имала разкъсвания, дано да не се предава  newsm78

# 584
  • Бургас
Добро утро мили мами,
Скоро обсъждахте сиропче при запек , подходящо за бременни. Бихте ли пуснали пак линк, че нещо я закъсах  Tired
Относно кое раждане предпочитам направо съм в дилема. При първото ми раждане беше някакъв кошмар, нормално ама.... два месеца сядах на един хълбок от тропоски. Единствено колема ми се прибра за около 2 седмици. Сега направо се чудя дали да не искам секцио, ще се консултирам и с лекарката за да чуя нейното мнение. Успокоявам се, че има още време и все още не мисля за този момент.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 07:15 от misi77

Общи условия

Активация на акаунт