Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички - Тема 9

• 27 796
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
в крайна сметка ме сцепиха и неможех да седна 2 месеца на дупето. Раждах чисто-натурално  Mr. Green
Това сцепване задължително ли е? Шевовете виждат ли се,
Скрит текст:
има ли разлика там отдолу "преди и след" раждането?  Embarassed

# 601
  • Телиш/Плевен
Дори и да споделяме и да спорим, важното е да не се съдим една друга.  Peace Peace Peace
Точно така! Peace А и нали преди време се разбрахме, че няма как да се обсъждат теми, които да са интересни на всички ни. Затова на когото не му е интересно, може просто да пропуска постовете на тази или която и да е друга тема. Peace В крайна сметка идеята на форума е точно такава - да се споделят различни гледни точки и всеки да отсее най-доброто за себе си.

# 602
  • София
при мен е противоположното на калата с ходенето до ВЦ .. миналият път никакви проблеми, даже пропусках постовете на момичетата на тази тема, а сега е тотален кошмар от последните 2-3 седмици. Нищо не помага! Вярно киви не съм пробвала, ама нещо и не виждам никъде да продават ... Пия дуфалак вечер преди лягане, като дозата е 1/5 от чашата е сиропа и още 3/5 сок (т.е. доста голяма доза според мен) - но това води само до супер дискомфортно спане с много газове. Сутрин понякога си слагам свещички изилакс, но и те рядко помагат. Сутрин пия топло мляко на гладно, даже с круша вчера - йок Cry вече направо за клизма се замислям, честно.. много ми е тежко и за последните 3 дена от задържане съм качила близо 2 кг ...

лайди ейприл, от зодията ще да е, но съм на твоето мнение и имам същите доводи за раждането.
калата, не се огорчавай предварително за темите, които са ти неприятни. Дали сега, дали след 2 месеца все ще се изговорят тези неща. Права си, че всяка жена решава кое е най-добро за нея и детенцето й, независимо дали й е първо, второ или десето раждане, и този нейн избор ще е най-добрият! Просто бъди cool и не приемай нещата толкова лично, защото е безполезно и безсмислено, след 2 дена всички ще сме го забравили.

# 603
  • Пловдив
Момичета, изписват ни. Матката е спокойна и шийката е добре. Щастлива съм.
Нина, ти как си?
Мини_ мони, вие?

# 604
Very me в такъв случай изследвай най напред ТСХ !Колко тироксин пиеше и каква беше стойността ,че ти спряха ТСХ  newsm78 При кой ендокринолог ходиш?Може да му кажеш за симптомите си и той да прецени какви изследвания да ти се пуснат!
Titanka, Мимето14 При прием на тироксин 50 мкг, ТСХ-то ми беше 0.025, продължих с  прием на 25 мкг падна до 0.007. Смених лекаря /прословутия Начев  #2gunfire/ и веднага ме накараха да спра глупавия тироксин, т.к. тсх-то се влияе от естрофема /аз пиех по 6 мг. след трансфера/ във вторник пак ще меря ТСХ и ще ви кажа колко е било.
pepita28 и аз мислех да взимам добавката на HIPP , но тук по форума четох, че не е хубава.
milevami аз искам да раждам примерно в Майчин Дом, но там никой не ти дава право сам да си избираш родоразррешението, поне така четох тук. Вярно ли е това? Силно се интересувам, защото не искам в последния момент да решат нещо друго и да ми изкарат акъла.
Относно болката- аз мисля, че не това е големия проблем, а как се отразява едно тежко раждане на плода, защото той е подложен на не по-малък стрес и риск.
misi77 и аз съм пила лактулоза или дуфалак /едно и също е вътре/ ,  само малко ми образуваше газове  Crazyhttp://apteka.framar.bg/30007755/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83% … %D0%B2-mip-pharma  http://apteka.framar.bg/05002512/%D0%B4%D1%83%D1%84%D0%B0%D0%BB% … %BB-solvay-pharma
дулколакса съдържа добре изместния отпреди бизакодил, за него не съм сигурна че става за бременни, защото е силничък..
pival добре дошла у дома и повече никакви болници до раждането  Wink

# 605
  • Пловдив
По темата за раждането
Макар че ми е за първи път и чух много ужасни неща,за сега съм решила нормално,но не знам като стане време дали няма да си променя мнението.Просто имам 10 операции и не искам да ме режат още веднъж,но ако се наложи секцио съм ок.Всичките ми приятелки родиха едната много се измъчи като раждаше естествено с много шевове беше,а другата няма нито един шев,а и на двете им е първо раждане.Друга приятелка пък ми казва че колкото по малко знам толкова по-добре и няма да ме е страх   Laughing   Така че мисля че си е индивидуално за всеки.Имаме много време всеки може да реши какво да прави,но за мен лично е много полезно да чуя мнения на мами които им е второ или трето раждане как са протекли и нормалното раждане  и секцио.
Лек ден на всички  Peace

# 606
Аз още си съм в болницата,леко ме боли корем още ,надявам се да мине.
Утре ще видим може и да се прибера,но не се знае.
Това е сега от мен Simple Smile

# 607
Браво  Hug

# 608
  • София
Elpet, pleasure ето тук има датите за дните на отворени врати http://www.1agb.com/contacts.html аз също бих се присъединила към вас. По принцип ги провеждат всяка сряда от месеца.
ей супер си, но аз по-скоро говорех, като гледам какво пише на линка, за училището за родители, на това съм ходила (с мъжа ми между другото, имаше много татковци) и там ни разхождаха, имаше и "лекция" на която ни обясняваше един доктор и една акушерка, пак казвам това беше 2007 г. сега може да е и по-различно.
ама на отворените врати може да има и друго, аз съм за и за за двете., нямам претенции. ако искате помислете, и ми пишете на лични за кога и за кое да правим някаква организация- месец и прочие?

пивал, хайде прибирай се и да няма повече болница ти пожелавам   bouquet

за болката, аз бях писала по тази тема, особено за главоболие, не трябва да се търпи, и АГ-то и анестезиолог ми го препоръчаха, аз съм с мигрена и пристъпите са кошмарни. вчера обаче ей така започна от нищото, налях кафе, налях айран, закусвах, движих, и нищо и накрая пак пих 20 капки хексалгин и мина. според мен не беше кръвно този път, беше си сравнително ок 110/70. парацетамола е малко повече от плацебо, поне за мен, така че аз не го пия изобщо. до момента хексалгина е единственото лекарство което съм пила за 6 месеца и слава богу се чувствам добре.

за раждането, пас съм и аз, но не с идеята че можем да се скараме. то ми е малко по-странно за обсъждане, отколкото дрешките и количките, понеже става дума за организма, никой не може да знае предварително какво ще се случи. единственото сигурно е че ще се роди, по един или друг начин. мога да ви разкажа за едно "намигване на дядо господ", как в групата на юлките 2007 г. едно мамче на близнаци роди естествено, при щателно планирана дата за секцио, и как много от нас, които бяха "решили" да раждат естествено, накрая родиха секцио, така че плановете за това, аз по-скоро не намриам че са реални. Wink

калата, как е бачкането?

за хемоглобина, дона78 беше писала много подробно за едни храни, и как спанака е мит, ровнете малко по-назад или тя ще пише като може Peace

нинка, хайде и ти вкъщи, пожелавам ти го да е по-скоро  Hug

# 609
в крайна сметка ме сцепиха и неможех да седна 2 месеца на дупето. Раждах чисто-натурално  Mr. Green
Това сцепване задължително ли е? Шевовете виждат ли се,
Скрит текст:
има ли разлика там отдолу "преди и след" раждането?  Embarassed
Laughing Мисля,че не е задължително да те сцепят, но е практика...по-лошо е да се разкъсаш за разликата отдолу немисля че има...
Браво, много се радвам... Hug сега повече почивка и спокойствие

# 610
  • Варна
Здравейте, момичета!
За шишета сте писали - аз може би ще купя едно стъклено да имам зор заман, пък ако ми потрябват тогава ще го мисля какви да купя.
За бебефона - ползвах и съм доволна, пак ще ползвам и даже обмислям да инвестирам в такъв с видео.
За запека - предния път като че ли нямах такъв проблем, за разлика от сега.  Confused
За раждането - предния път родих по естествен път и единствено системата с окситоцин обърка нещата. Ако можех да мина без система, щях да мина и без епидурална. Този път се надявам така да стане. Като цяло обаче раждането ми беше безпроблемно, нямах шевове и спомените ми от този момент не са ни най-малко плашещи. Обаче това е толкова индивидуално, че човек няма как да предположи при него как ще е.
пивал радвам се, че сте добре. Хайде чак около термин пак в болница.  Hug

# 611
  • Пловдив
Сега се чувствам спокойна и даже уверена, че ще стигна до 36 седмица. Дано  Praynig

# 612
pival, браво от тук нататък спокойна бременност и в болница чак след 36 седмица  Hug
за бебефоните - и аз мисля да ползваме защото живеем в къща и спалните са горния етаж, а кухнята и хола на долния, разгледах доста в амазон и честно казано има доста добри варианти на бебефон с камера на изгодна цена в сравнение с тези в БГ  #Crazy Аз съм се спряла на този модел http://www.amazon.co.uk/Motorola-MBP36-Digital-Video-Monitor/dp/ … =dp_ob_title_baby предния  месец мисля че беше даже на по-добра оферта.
VeryMe да наистина доста си смъкнала ТСХ, дано сега пак си е в норми  Hug
Момичета да ви разкажа ММ какви надежди има - един негов колега също чака бебе само че карая на май месец и ходят на прегледи при нашия АГ. Та бяха им казали че ще имат момиче и миналия месец ходили на 4Д и познайте казали им 100% момче. И сега ММ така се е вкопчил в тази  надежда че и ние като отидем на 25,02 може да имаме вече пишле  hahaha и честно казано малко взе да ми минава тази мисъл и на мен, а така искам да връзвам опашки Simple Smile

# 613
За шишетата няма да коментирам, че така и нд влезнаха в употреба, но бях си взела две на томитипи и ми бяха много симпатични
Раждането е малко деликатна тема Wink миналия път раждах нормално без упойки и без системи. Питаха ме искам ли и аз отказах. Крайната сметка родих за 2часа от първата контракция до излизането на бебка с 2 вътрешни шева и то само, защото не слушах какво ми казват и действах малко на инат Simple Smile сега ми се иска пак да е нормално, но живот и здраве каквото стане Simple Smile само с бебче да сме добре. Иначе да темата с раждането е малко раздорна като темата с вредните навици Wink някои могат да са доста крайни в разбиранията си
Пивал радвам се, че всичко е наред сега повече почивка и на финала едно бонбонче  Hug

# 614
Sorry много грешно се изразих -не каране а безполезмо спорене спорене. Но както и да е don't care. Вчера и днес почивам, дребния е при баба си-започва чистене, а той пречи. мисля да поработя до като ми става униформата, че иначе срамота  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт