Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички - Тема 9

• 27 790
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Добро утро   food010.
Миси77, аз използвам капки Дулколакс, по 10 капки вечер при нужда. Момичетата коментираха и сироп, но не се сещам
Мисля да раждам нормално, но се чудя за епидурална. Но зависи кога и къде ще родя. Предишните пъти са ми слагали само система.

# 586
  • Бургас
Благодаря pival ще ги пробвам тези капка, дано да има ефект при мен, че направо ще полудея  ooooh!
Да Ви питам за движенията на бебчо, има дни в които ме побутва само един два пъти и толкова, това дали се дължи на това как се е завъртяло мъничето. Например тази сутрин докато си пиех кафето имах чувството , че само се намести и пак тишина и спокойствие. Четох, че всичко е индивидуално, ама пусти притеснения. С първата бременост си бяха ритници, движения.... а сега не  newsm78

# 587
Добро утро, ранобудни мами Grinning Вече се вманиачих и аз, ставам и хоп да чета, какво съм пропуснала във форума.
Витамини пия на Джеймисън, Пренатал http://apteka.framar.bg/30007189/%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%B9%D0%BC% … 0%D0%BF%D1%81-100
Два пъти раждах нормално, сега живот и здраве пак така, ако има възможност.
Първия път бях уж с епидурална, но само удължи раждането и се измъчих цял ден, понеже имах 1 пръст разкритие. А за епидуралната трябвало по 4,5, за да ти я поставят. Мой близък е анестезиолог и каза, че в Бг на пръсти се броят анестезиолозите, които могат да правят такава упойка. Но това си е негово мнение, аз му вярвам, понеже си мие рода Simple Smile
А след нормалното си ставаш на втория ден и по-леко е после. Хайде, притно кафенце  Hug

# 588
  • София
За запека може да взимаш сироп Дуфалак или Лактулоза. Те са едно и също.

За раждането не искам да се изказвам, пак ще настанат драми. Както дойде. Предния път много страдах, че не можах да родя вагинално (седалищно бебе), но сега не се настройвам изобщо. Иначе една позната ми беше казала "Нищо нормално не виждам в това, 12 часа да се мъчиш за да родиш". Това го казвам, защото мен винаги ме разсмива, не за да ви убеждавам в нещо  Peace Аз сега искам да родя по естествен начин, ако намеря лекар който да се съгласи на това  Simple Smile

# 589
За запека може да взимаш сироп Дуфалак или Лактулоза. Те са едно и също.

При мен лактулоза върши мн. добра работа. Но на гладно 2 кивита и чаша гореща вода е изпитано и мн. витаминозно Laughing

# 590
Добро утро, ако не е проблем може ли да оставим начина на раждане за юни месец, защото набирам доста негативна енергия. Каквото такова, бебето трябва така иши иначе да излезе и всеки се възстановява различно.

# 591
Добро утро, ако не е проблем може ли да оставим начина на раждане за юни месец
Добро утро, можееее Simple Smile

# 592
  • Варна
Мамчета,как предпочитате засега да раждате - естествено или със секцио и защо?
Аз искам да раждам отново нормално, въпреки, че първото ми раждане беше много зле и много се бях изплашила за бебето. Допускам вече и варианта за секцио, но това ще го решавам в 9 месец. Иначе, моите причини са, че бебето е хубаво да си дойде на този свят както природата го е измислила и секциото да се ползва само ако е застрашен живота на майката или детето. Секциото вече е рутинна операция и смятам, че нито е опасна, нито възстановяването е кой знае колко по-трудно, но съм против него по 2 причини - първата - противоестествено е, втората - не само, че ти разрязват тъкани, ами ти режат и орган (матката), което си е травма все пак на организма. Докато при естественото раждане ако се наложи да те резнат, ще е само тъкани.  Peace Пак казвам, че това са си моите причини и моите страхове. Темата е деликатна и съм сигурна, че пак ще се скараме.  Mr. Green

Здравейте мами!Някоя от вас знае ли някой който събира поръчки за сайтовете примерно амазон или некст?
Аз ползвам КД Шопинг за амазон.

Другото месо без антибиотици е риба, но морска - сьомга, ципура, лаврак.
Понеже много обичам сьомга и се бях интресувала от къде се внася в БГ - ами отказах се да ям. Внася се от норвежко, където не крият изобщо, че е токсична. В момента обмисляли и развъдници на сьомга да правят, но там рибата расте с лекарства и изобщо по изкуствен начин и е в бял цвят, която оцветяват допълнително в розово, за да се продава.  ooooh!

Калата, сега видях поста ти, ама се изказах вече.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 593
гледам за запека е дискутирано.Аз като родих ми бяха предписани от лекар едни свещички - EVA Q. Може да намерите инфо за тях, но доколкото си спомням са на билкова основа и са съвсем безобидни. Peace

# 594
Казвам го защото всяка раждала жена има свое виждане и задължотелно ще се скараме а кому е нужно,  нали тук си бръщолевим за настроение, а и за нещо ново разбира се.  Всички ще родим нормално или секцио.
Много интересно с първото бременеене имах жесток запек, а сега ....няма да уточнявам, ама всеки ден си ходя. Тогава пиех Дуфалак, никакви плодове не ми помагаха. Сега сутрин едно кафенце с млекце и .....

# 595
Ето малко смешки за настроение  Hug

http://tuturutka.bg/home

# 596
  • София
+1 за сьомгата. И ние купуваме все по-рядко, детето изобщо не я харесва (въпреки че е розова  Mr. Green) а аз не я насилвам да я яде. Напоследък доста скумрия ядем. Знам че не е модерна  Wink но става вкусна и със сигурност не я отглеждат във ферми. Лаврак и ципура също хапваме, нищо че са от ферма, много са вкусни. Детето ги яде Simple Smile

# 597
Добро утро тумбачета!
VeryMe как така ще ти спрат лтироксина по време на бременността? Това е много опасно! Аз не се чувставх добре и го бях спряла на своя глава, но след преглед при ендокринолог се установи че не е от ТСХ и за седмица и половина го бях спряла и мога да ти кажа че от 1,16 го бях качила на 2,21, а за второто тримесечие трябва да е <2,5.Внимавай и го следи редовно защото високото ТСХ през 2 и 3 тримесечие може да предизвика преждевременно раждане или мъртво раждане.така че не е шега работа!

# 598
Добро утро  Hug
За запека-с предната бременост се измъчих,но тази за сега всичко е наред може да е защото с мин.бременост не ядях никакви плодове,а сега си хапвам доста и вечер малко преди лягане една зелена ябълка
За хемоглобина моят е 130 не мога да повярвам с миналата не помня точно колко беше,но беше много нисък.
Доки каза че за желязото или хемоглобина (непомня точно за кое каза) са достатъчни само по 10-15 фурми на ден и всичко е ок,ама аз това не мога да го ям  Embarassed
Риба с предната бременост ядях по 2 пъти в седмицата,а сега много рядко...никой вкъщи не я иска  Cry
За раждането не виждам защо да се караме-всеки има право да сподели опит и мнение...аз раждах нормално. 3 дни ме боля корема ниско долу като менструални болки (леки) влязох с 3 см. разкритие в 20ч. и в 23и30 родих здраво момченце  Heart Eyes
Неприятното(не болезнено) беше като ми включиха системата и се започнаха напъните на бебето-много се разминавахме  Mr. Green в крайна сметка ме сцепиха и неможех да седна 2 месеца на дупето. Раждах чисто-натурално  Mr. Green Сега бих родила пак нормално,но с упойка за да видя разликата,но ако се наложи секцио -секцио важното е бебчо да е добре...
И в двата варианта има плюсове и минуси-всеки има право на избор и лично мнение относно раждането - неискам да се карам с никой  Hug

# 599
  • Варна
Казвам го защото всяка раждала жена има свое виждане и задължотелно ще се скараме а кому е нужно,  нали тук си бръщолевим за настроение, а и за нещо ново разбира се.  Всички ще родим нормално или секцио.
За раждането не виждам защо да се караме-всеки има право да сподели опит и мнение...аз раждах нормално.
Дори и да споделяме и да спорим, важното е да не се съдим една друга.  Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт