Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички - Тема 9

• 27 791
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Sorry много грешно се изразих -не каране а безполезмо спорене спорене. Но както и да е don't care. Вчера и днес почивам, дребния е при баба си-започва чистене, а той пречи. мисля да поработя до като ми става униформата, че иначе срамота  hahaha
хм това с чистенето вчера го играхме с мъж ми, аз лично голям зор видях, като кораб съм и клякането ми е драма вече или по-скоро ставането след това....
виж това за униформата е интересно, а можеш ли без нея, в смисъл като спре да ти става, какво се прави? хм, аз на бачкане тр да съм по-официално облечена, но тази седмица се пуснах 2 пъти по дънки и туника, ми тва е положението, почва да се изчерпва гардероба, натюленчих се в задника и корема, какво да се прави  Blush....

# 616
Не мога офицер съм в охранителна полиция, и имам около 30 момчета на подчинение, губи се йерархията и респекта. Ще направят банкет като изляза по майчинство  Joy

# 617
Ох, имам чувството, че на всяка от нас и има по нещо. Ако някоя е без никакви оплаквания, да вземе да се похвали, за да имаме надежда останалите  Simple Smile
Аз съм с много ниско кръвно. Снощи "заковах" на 70:50 та извадих ума на мъжа. Пия сутрин задължително айран със сол, но да си призная пиенето на вода не ми се отдава. Трябва да се насилвам. Отскоро започнах да пия по едно кафе сутрин, въпреки че близо 3м не пих. На мен много ми помага и пиенето на домашен доматен сок с повечко сол. Какво да правя - импровизирам и гледам сол да има, като същевременно се моля всичко да е наред после с бебо, че солта си е много вредна за очите, че и с тях съм зле.
Хемоглобинът също ми е нисък. Пия Феро Фолгамма.
Видях тук доста препоръки за храни, свързани с хемоглобина, ще се постарая да наблегна на тях. Ако някой се сети нещо, което да му помага за ниско кръвно, да сподели. Ще му бъда много благодарна.

# 618
Здравейте !

Надявам се да ме приемете във вашата дружинка, редовно чета темичките и са ми изключително полезни защото живея в чужбина и си сверявам часовника относно изледванията и съветите които ви дават лекарите.
Иначе в петък ходихме на ФМ и резултатите за перфектни, ще си имаме момиче и термина ми е 8 Юли.
Единствено което ми каза доктора и малко ме притесни е че плацентата била отпред и в 30 гс да проверим пак дали не се е преместила ако не най-вероятно раждането ще е със секцио. Ако може некоя мама да ми обясни какво означава предна плацента и дали е някакъв проблем, че леко съм се притеснила.   bouquet

# 619
Tara душко всички ни боли и ни сърби някъде, живота е радост и тъга  Joy пийвай кафенце, хапвай шоколадче, намери си някой да те ядосва и ето кръвното е на шест  Hug

# 620
Tara душко всички ни боли и ни сърби някъде, живота е радост и тъга  Joy пийвай кафенце, хапвай шоколадче, намери си някой да те ядосва и ето кръвното е на шест  Hug
hahaha ММ снощи така ме ядоса и се наревах едно хубаво и отидох да спя в детската стая(малкия е при баба и дядо на гости),но не се сетих да си премеря кръвното да видя дали има ефект  Joy

# 621
Здравей Nikol85 и добре дошла  Hug Предна плацента или предлежаща? За предлежащата /плацента превия/ се назначава секцио, защото покрива частично, пълно или достига цервикалния канал. Честно казано за пръв път от теб чувам, че при плацента по предната стена се налага секцио, иначе при мен едната е такава обаче никой лекар не ми е споменал, че може да налага секцио. Освен това , за плацента превия се говори след 20-та седмица, като винаги има шанс да се вдигне. Това е което знам от моите доктори. Не се притеснявай отсега, може и да се вдигне!   bouquet

За запека може би знаете, но който пие желязо се запича още повече, обратно на него магнезия омекотява изпражненията.

Мамчета с опит, аз пак имам въпроси  ooooh!
* Знам, че на бебетата се дава преварена вода, обаче чешмяна или минерална?
*Вярно ли е че новороденото трябва да се слага да спи корем или настрани? Предполагам, за да не се задави  newsm78 Как спяха вашите котета?
*до каква възраст новороденото се мие само с водичка, без шампоан?

# 622
VeryMe благодаря миличка   bouquet Мисля че става върпос за плацента превия но аз в сряда съм на преглед при моя си лекар и тогава ще разпитам пак.
Още свиквам с тукашните лекари, но честно казано ми помагате много и на всеки преглед отивам заредена с куп въпроси които да задам на лекаря ми  Laughing Laughing

Прекрасни сте !!! Пожелавам на всички по-малко болки и неразположения и повече ритници  Hug

# 623
misi77 ,

и аз днес се мъча със запек, ужас направо. Яд ме е че вчера ядох суха храна, иначе ми беше вкусно, ама сега...
на всичко отгоре не пих сироп...
Фрутилакс е едното сиропче, другото Лактулоза МИП, прочети листовката.

# 624
plesure , относно клизмата, аз си мислех, че кой знае колко гадно е, обаче онзи ден тя ме спаси, признавам. Беше ад - хем ми се ходи, хем като отида - нищо, само болки и така часове, сигурно 5 часа. Релаксит ме спаси.

# 625
Здравейте мами,

Минавам набързо да се отчета.
За запек - дуфалак помага на мен, има много меко действие.

За раждането - аз съм секцио поради ред причини. Приех го. Всяко раждане си има и плюсовете и минусите.

Pival: Радвам се, че всичко е наред!

Момичета някой вчера или онзи ден беше споменал за намалените в магазин Рая - София. Наистина намаленията са страхотни. За съжаление голяма борба от бременни като нас и най-хубавите колички са свършили. Отидох специално за тутек тирсо , но уви не са останали. и все пак ако някоя от вас иска да се възползва от намалението, останали са все пак колички, има кошари и легла, ръчни помпи, столчета за кола, столчета за хранене,малко дрешки и сигурно пропускам много неща. Всичко е на -30%.

Хубава неделя на всички!

Черпя ви с парче торта за най-любимия човек в живота ми. Този, който ме прави щастлива всеки ден и благодарение на него нося това малко сладко същество в коремчето!

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 13:51 от Monik@

# 626
Monik@ Да ти е жив и здрав таткото! Пожелавам ви дълго семейно щастие и мнооого любов!  newsm59

# 627
  • Телиш/Плевен
Nikol85, добре дошла при нас и приятни мигове в темичката ни. Hug

pival, много се радвам за теб. Стискам палци да не виждаш болница поне до заветната 36-та седмица. Прегръщам те! Hug

Monik@, да ти е жив и здрав мъжът и да сте много щастливи заедно. bdbaloni

За запека - вече пробвах почти всичко, което прочетох и помагат някои неща, но до време. ooooh! Вчера и аз си направих клизма, защото не се издържаше вече. Ще видим сега какви мерки ще взимам, дано попадна на нещо по-ефективно. Не съм опряла само до свещичките и сиропите, но нищо чудно скоро и дотам да стигна. Някой питаше за кивито - аз си купувам от Кауфланд или от някой супермаркет. Peace

Хубава неделя, тумбачета! Hug

# 628
  • Бургас
Здравейте!  Hug

Честит рожденик на Моника!

Ние се връщаме от рожден ден извън града - много семейства, много деца - супер беше! Обаче имаше и една много страшна ситуация. Едно от мъничетата получи припадък и не дишаше, в рамките на няколко минути нещата изглеждаха безнадеждни. Слава богу, всичко е наред с детенцето, направиха му веднага прегледи в спешното и си го прибраха вкъщи. Колкото и да си мислим, че вече сме врели и кипели, децата винаги могат с нещо да ни изненадат. Дадох си сметка, че нищо не знам за прилагането на първа помощ  ooooh!

Спането при бебчетата - наистина не бива да се слагат да спят по гръб, поне докато не започнат сами да се обръщат. Моите спяха на една страна, като им подпирах гръбчетата с възглавничка.

Не виждам защо да не се коментира темата с видовете раждане. Сред нас има и неопитни момичета, които искат да чуят мнения и истински истории. Не става дума да се налагаме, а да споделим опит и информация. Моите раждания бяха нормални, без упойка, но със система окситоцин. Първия път имах малък разрез, който разбрах, че в нашата болница се прави на всички първескини. След това доста време след зарастването имах болки по време на секс и дори имаше предположение за засегнат нерв. Неприятно наистина, но все пак отмина. Като компенсация с второто раждане нямах нито разкъсване, нито нищо - след два часа си бях на крака и се чувствах добре. Надявам се и този път да мога да родя нормално, въпреки че са минали все пак десетина години. Аз изпитвам ужас от катетъра заради кошмарните цистити, които редовно карам и това категорично ме отблъсква от идеята за секцио. Отделно съм сигурна, че възстановяването след такава операция ще бъде по-бавно. Разбира се, ако се наложи, ще направя каквото трябва. За нормално раждане не ми се иска да изпробвам епидурална упойка - доколкото чета, удължава продължителността на раждането вкл. на последната фаза с изгонването на плода и пречи на родилката да контролира мускулите си, заради което често се стига до използването на вакуум или форцепс. Боли си раждането, не е лъжа, но аз пък винаги съм казвала, че по-скоро ще родя пак, отколкото зъболекар да ми направи пломба без упойка  Crazy

Запекът от няколко дни и на мен ми е болна тема  Rolling Eyes Не смея да пия Дуфалакс, защото съм чела, че организмът се пристрастява към него и после трудно възстановява естествения си ритъм. Купила съм си хуск, но ми е противен. А тази година не мога да си намеря хубави кивита. Трябва да си наложа да пия повече вода. Изобщо нямам спомен за такива проблеми с предните бебета, но пък след второто раждане се наложи да лекувам фисура, така че сигурно е имало нещо такова и просто съм го забравила.

Бейбифон и подложка за повиване не съм ползвала. Бебетата ми все са спяли при мен и съм ги повивала на спалнята върху непромокаеми постелки. Предполагам, че и сега ще процедирам по този начин.

Предлагам ви да изчакате с мартенското заглавие на темата, защото ги изписваме много бързо. Има време за едно неутрално заглавие преди празника  Peace

# 629
Цитат на: pival в Нед., 23 Февр. 2014, 10:07
Момичета, изписват ни. Матката е спокойна и шийката е добре. Щастлива съм.

Много добре ! Вече да не се налага, чак за раждането !

За раждането: аз също съм с предна плацента. Има ли наистина връзка с решението на лекарите за начина на раждане ? и ако е предна сега, докрая може ли да се промени  newsm78

Nikol85, добре дошла !    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт