Халит Ергенч "Великолепният век"(Muhteşem Yüzyıl) и новите проекти на екипа-84

• 81 414
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
Утре няма да мога да правя превод в ефир на поредния епизод , тъй като ще бъда служебна командировка. Съжалявам.

# 436
# 437

Порция смях с артистите от ВВ, преди утрешния нов тежък епизод.

# 438
Многоо гаднооо Sad( няма превод на стария епизод, няма да има и на новия Cry  личните ангажиментите преди всичко Peace

# 439
Добро утро- СРЯДА е! Simple Smile

http://www.youtube.com/watch?v=DVP6DtQ5SIc

Сюлейман и Хюррем Peace

# 440
# 441
  • София
Горкичкият Халит, не може да си напазарува без да го снимат и изтипосат в нета  Joy

Клипчето със смешките беше много забавно  Peace

# 442
Горкичкият Халит, не може да си напазарува без да го снимат и изтипосат в нета  Joy

ToHu, съгласна съм!  Peace Но все пак подобни снимки ни доставят радост! Hug Hug

# 443
А може  да не слагате каските Joy!  Симпатиите и харесванията са въпрос НА личен избор!
 А защо харесваме Хю, а не Махи сме го коментирали и сме влизали в остри полемики. Всеки защитава и аргументира своята позиция, но НЕ се чуди защо другите харесват друг образ!

И пак да питам :Има ли ги някъде епизодите от този сезон? Отговорите може и на лични!

# 444
  • Пазарджик
А може  да не слагате каските Joy!  Симпатиите и харесванията са въпрос НА личен избор!
 А защо харесваме Хю, а не Махи сме го коментирали и сме влизали в остри полемики. Всеки защитава и аргументира своята позиция, но НЕ се чуди защо другите харесват друг образ!

И пак да питам :Има ли ги някъде епизодите от този сезон? Отговорите може и на лични!

Заповядай, торенти в Data-BG.net -  http://data-bg.net/browse.php?search=%E2%E5%EB%E8%EA%EE%EB%E5%EF%ED%E8%FF%F2+%E2%E5%EA&incldead=0&cat=0

от 103 до 124 епизод

и в VBov7 - http://vbox7.com/collection:1372154?&page=5

# 445
# 446
Здравейте, не съм писала преди, но следя темата, а сериала ми е един от любимите. Аз не съм толкова рязка в преценките си, защото всяка монета има две страни. Да, сериала почива на исторически събития и факти, но не трябва да забравяме, че е пречупен през призмата на художествената фикция. Относно Хюррем или Махидевран – смятам, че и на двете им е било еднакво трудно – и двете майки на принцове, знаещи, че запазването на  живота на  детето на едната, означава гибелта на детето на другата. Аз все още не съм майка, но ми предстой да бъда, някой от вас може би са, но просто за мен, това е немислима  борба, съдба и няма как по-друг начин да реагира една майка. Може би при Хюррем е по-тежко поради факта, че би загубила повече синове, но това, че една майка има само едно дете, а не 5 – прави ли я по-малко майка (имам предвид Махидевран) ? Както Хюррем се бори за своите, така и Махи за своето, а и никоя от тях никога не е стояла мирна, само си прехвърляха топката една на друга, т.е. едната направи нещо, другата отвръща и така до безкрай... Още повече Махидевран беше изведнъж абсолютно отхвърлена от султана, така сякаш никога не е съществувала, заради Хюррем - факт. От друга страна пък разбирам Хюррем – взета насила робиня, убиват семейството й, а нея я продават като стока, а тя е още дете ( до колкото четох историята е била на 15 или 16 май) - просто нещо неописуемо,  и аз на нейно място може би щях да действам като нея – и аз бих искала да срина всичко и всеки, просто от психологическа гледна точка смятам, че е нормално. Не отричам изобщо колко силна жена е, и какъв интелект притежава – има защо името и да остане по този начин в историята, но не разбирам все пак защо трябваше да е срещу всеки? Имам предвид, тя май не разбра, че най-голямото оръжие което притежава е любовта на Сюлейман, защото той наистина явно е бил като омагьосан от нея и никой не би бил в състояние да го накара да застане срещу нея, може би е могло да използва този факт по друг начин и да  изиграе картите си и по друг начин без толкова смърт, а може би не – това само историята знае. А и дали тя наистина го е обичала или наистина просто е искала да остане жива и да се добере до властта, за да бъде това нещо като отмъщение за това което и е причинено? Но пак казвам според мен от психологическа гледна точка – може би е нормално да е действала по-този начин. Относно Мустафа – да за Мустафа от филма плаках, беше много добре изиграно, много въздействащо, просто нямам думи, и Мехмет  и Нур, а пък за Халит просто… то няма думи с който да опишеш играта – просто професионалисти, въпреки че и това е малко. За Джихангир – отново същото.  Но за Мустафа от историята….дали наистина е бил  такъв светец, дали е бил невинен ?  А и от друга гледна точка такава огромна империя, такава маса народ – как се управлява, как се завладява, как се разраства все повече и повече? Нямало е място за сантименталност и чувства според мен. Всичко това от днешна гледна точка ни изглежда абсурдно и нелогично може би, но тогава такива е била действителността. И все пак според мен , няма само добри или само лоши – всяко нещо, винаги има повече от една гледна точка. (Извинявам се за дългия пост)  Simple Smile

# 447
mirsela,..добре дошла! Поздравления!  bouquet

# 448
Здравейте,момичета и момчета!
Във  vbox  вече има преведена 2 част на 125 серия
http://vbox7.com/play:70be1c1cee
Интересно защо е преведена първо втората част на серията,но сигурно съвсем скоро ще пуснат и първата част.
Специални благодарности за екипа преводачи newsm03 newsm10 smile3501

# 449
Тина,...Браво на теб за прекрасната вест! И най-голяма благодарност на ЕКИПА! Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт