КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 446
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 675
  • sofia
Гита, желаещите за там тази година бяха много заради атрактивните специалности.
Хубаво е да има учебните планове, иначе се получава избор по заглавие.
Скоро установих, т.е. препотвърдиха ми се впечатленията, че даже студенти в магистърска степен избират по наименование какво ще учат.

# 676
  • sofia
Аз като цяло съм доволна от училището, дъщеря ми също е доволна. Но всичко си зависи от детето, има общообразователни предмети по които подготовката куца и такива при които няма мърдане. Специалните са на добро ниво особено в последните класове.

# 677
  • София
И аз съм съгласна, че идеално училище няма. Най-добре е детето да си помисли какво точно му се учи. Все пак специалностите в Художествената са едни, в Приложната - други, в Полиграфията - трети... Има разбира се и допирни точки, но е важна самата специалност. Що се отнася до общообразователните - много зависи от учителите. Иначе броят часове си е както навсякъде... За Приложната мога да кажа, че сериозно си учат, поне от това, което виждам до момента.

# 678
  • София
А при нас в Художественото изобщо не дават домашни на децата. От както е почнал няма домашни по БЕЛ например. С изключение на едно и то преди време. ЕСЕ на тема: "Защо искам да уча в Художественото училище?" Дори по специалните предмети нямат домашни. Моят син продължава да ходи през уикенда при учителя си по рисуване, който го подготвяше за кандидатсването и добре, че той му дава.

# 679
  • София
    Момичета предлагам всяка една от майките, чиито деца са набор 2000 и които са приети в училища по изкуствата, да напишат учебните им програми за първият срок тук. Това е начин следващите майки на кандидат - гимназисти за тези училища, да добият по - точна и ясна представа за вида на учебните часове и техният брой за конкретната специалност, тъй като много добре знаем, че в сайтовете на въпросните гимназии няма качена такава информация. /С изключение на Художественото училище, което има публикуван учебния си план в сайта си./ Така те ще са по - добре информирани за това, какво биха учили техните деца, ако бъдат приети в дадена специалност. Мисля, че това е една много практична възможност за тях, каквато ние майките на набор 2000 не сме имали. Нека това бъде знак на съпричастност от наша страна с вълненията на следващите поколения творци. Призовавам майки на ученици от Приложното и Полиграфията да се присъединят с учебните си програми, като не забравят да напишат специалността на детето си и класа. Нека положим началото на приемственост в информацията за всичко свързано с училищата по изкуства, приема, програмите, изпитите, учебния процес, училищния живот и предизвикателствата. Нашитe деца вече са приети, но това не е причина да спрем да бъдем полезни на тези, които са избрали да вървят по нашите стъпки.

Програмата в НУИИ "Илия Петров" за 8 клас - няма специалност, защото всички деца учат по еднакви програми. Специалност се придобива чрез училищен изпит в края на 9 клас.

Понеделник

4. Изобразително изкуство
5. Литература
6. Литература
7. Изобразително изкуство
8. Изобразително изкуство
9. Изобразително изкуство
10.Изобразително изкуство

Вторник

1. Биология
2. Биология
3. Химия
4. Физика
5. Музика
6. Английски език
7. Перспектива
8. Час на класа

Сряда

2. Живопис
3. Живопис
4. Живопис
5. Живопис
6. Литература
7. География
8. Спорт
9. Спорт

Четвъртък

1. Български език
2. Български език
3. Скулптура
4. Скулптура
5. Скулптура
6. Информационни технологии
7. Математика
8. Математика

Петък

1. Английски език
2. Английски език
3. Математика
4. Математика
5. История
6. История
7. Химия
8. Изобразително изкуство

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 21:19 от INA BAMBINA

# 680
  • Ланкър, планините Овнерог
Много, много ще съм ви благодарна   bouquet

# 681
# 682
И от мен   bouquet

# 683
НПГИ Свети Лука - рекламна графика - 8 клас

понеделник

георгафия
георгафия
БЕЛ
БЕЛ
английски
английски
физическо
физическо

вторник

история
английски
химия
биология
БЕЛ
БЕЛ
биология

сряда

ИТ
реклама
реклама
реклама
реклама
реклама
реклама
реклама

четвъртък

рисуване
рисуване
рисуване
рисуване
математика
математика
физика
музика

петък

математика
математика
БЕЛ
перспектива
изобразително
изобразително

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 14:24 от benche

# 684
  • София
benche благодаря ти, че се присъедини към идеята ми. Моля те само напиши към програмата на детето и класа, защото ние с теб знаем, че е новоприето, но другите след нас няма да знаят. Wink

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 14:36 от INA BAMBINA

# 685
Става въпрос за 8 ми клас, рекламна графика - Свети Лука.

Мерси за корекцията, Ина!

# 686
  • София
Добра идея, Ина! Нека помогнем на хората!

НГПИ "Св. Лука", специалност Пространствен дизайн, програма 8 клас:

Понеделник:
1. Пространствен дизайн
2. Пространствен дизайн
3. Пространствен дизайн
4. Пространствен дизайн
5. Пространствен дизайн
6. Пространствен дизайн
7. Пространствен дизайн
8. Пространствен дизайн

Вторник:
1. Физическо
2. БЕЛ
3. БЕЛ
4. Химия
5. Информационни технологии
6. Рисуване
7. Рисуване
8. Рисуване
9. Рисуване

Сряда:
1. Комбинаторика и цветознание
2. Комбинаторика и цветознание
3. БЕЛ
4. БЕЛ
5. Физическо
6. Английски
7. Английски

Четвъртък:
1. Биология
2. Биология
3. Математика
4. Математика
5. Музика
6.География
7. Перспектива
8. Перспектива

Петък:
1. История
2. Английски
3. Физическо
4. БЕЛ
5. География
6. Математика
7. Математика

# 687
  • София
Ина, изненадана съм, че в Художествената не им дават никакви домашни. Странно е... Дъщеря ми винаги има нещо за рисуване вкъщи. И аз се радвам, защото иначе се занимава с глупости. По другите предмети нямат конкретни домашни, но това е нормално вече в гимназията. Просто си подготвят съответните уроци. Вече им дават и тестове. Правиха по БЕЛ и по математика върху взетия материал...

# 688
  • София
Миналата седмица за първи път получи домашно по рисуване и трябва да го представи тази седмица.  Laughing Или наистина не им дават или моят синковец крие....ще го убия, ако е второто. Crossing Arms Напоследък нищо не го интересува. Страшен лентяй е станал.

# 689
  • София
Мама Съни от ПГИИ "Николай Райнов" - компютърна графика,  Maiakar моден дизай Св. Лука,  Stvafi от ПГТМД специалност моден дизайн - включете се и вие в инициативата ми.

Общи условия

Активация на акаунт