КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 202
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 75
  • София
По нагоре съм написала учебно - изпитната програма. Можеш да се информираш от нея по - подробно.

# 76
INA BAMBINA, много благодаря за подробната информация   bouquet

# 77
  • София
Вторият изпит в Художествената гимназия не съм съвсем наясно какво представлява, но доколкото разбирам детето има право да си избере дали да рисува графика, дали живопис или да направи темата от глина. Ние най-много се притесняваме от този изпит, защото няма да се рисува нещо, което децата конкретно ще наблюдават, т.е. явно тук важна е фантазията...
И друго нещо не ми е ясно, как се кандидатства примерно в 51 СОУ. Там отделен изпит ли има, или важи някой от положените от децата изпити за Художествената или Приложното. Имате ли представа?
И още нещо, имате ли някаква информация относно нивото на образование в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн?

# 78
  • София
3. Фигурална композиция по зададена тема за кандидати за VIII клас: Комисия, определена със заповед на директора на съответното училище, поставя темите  в запечатани пликове, от които се теглят две в деня на изпита. Кандидатът работи по една тема по избор. Изпълнение с черен или цветен материал по избор на кандидата или с глина – пластика или релеф. Мисля, че това отговаря на първият ти въпрос относно втория изпит в Художествената гимназия.

# 79
  • София
Да фантазията е важна, защото се задава тема и децата работят до колкото знам по нея.

# 80
  • София
Що се отнася до изпита за 51 СОУ той също е по зададена тема и всеки от учениците си избира като каква да я пресъздаде, работи се отново с материали по избор. Тоест може да се рисува графика, може и да се прави пластика и т.н.
Учебно - изпитна програма за профил "Изкуства" - Изобразително изкуство на Министерство на образованието, тъй като към него спадат всички СОУ-та в това число и 51 СОУ. " Кандидатът избира и работи по една от поставените задачи, както следва:
Композиционна задача по изящни изкуства:

Проект на фигурална композиция по тема, издадена от МОМН.
Изпълнение с живописни / акварелни или темперни бои /, графични, обемно - пластични изобразителни материали и смесени техники по избор на кандидата.

Композиционна задача по приложно - декоративни изкуства/ дизайн:

Проект за декоративна композиция по тема, издадена от МОМН.
Изпълнение с цветни изобразителни материали:
- акварелни или темперни бои;
- смесени техники;"

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 17:24 от INA BAMBINA

# 81
  • София
Изпитът за паралелките по изобразително изкуство към СОУ-тата ще се проведе на 4.06.2014г. Той е отделен изпит от тези, свързани с училищата по изкуствата, които са към Министерство на културата, като Художествената гимназия и Приложното. И да, ако кандидатът се е явил на изпит в у-ща към това министрество, може да му се признае оценката от него и да не се явява на изпит на 4.06.2014г., ако иска да кандидатства в 51 СОУ, но има един мъничък проблем: Изпитът за 51 СОУ и производните му е по-рано от останалите изпити в профилираните у-ща по изкуства. Затова няма да е възможно, чисто технически, да се възползвате от тази опция. Simple Smile

# 82
  • София
За гимназията по моден дизайн не знам много, тъй като тя не ме вълнува. Така, че не мога да дам конкретно мнение по въпроса, а и не познавам никой, който да изкаже такова. Съжалявам  Sad 

# 83
  • София
Много ти благодаря!
Ние сигурно ще идем и на този изпит на 4.06.2014 г. Ти беше писала, че синът ти ще се пробва в у-ще "Николай Райнов". Имаш ли информация отвътре за това училище. Имам предвид не това, което е като официална информация, а от хора, чиито деца учат или са учили там? Дали обучението е на ниво?

# 84
  • София
Доколкото разбрах отзивите са положителни. Поне аз останах с такива впечатления от разговора си с друга майка в този форум, чието дете учи за първа година там. Проблемът е, че то се намира в кв. Орландовци и това в известна степен стряска родителите, както се изрази и представителка на испектората по образованието с която също говорех по въпроса. Ала у-щето е изцяло творческо, предвид статута си на профилирано по изобразителни изкуства и не последно място, програмата му е съобразена с местоположението му и учебните занятия започват в 9:00ч., което за нас не е маловажно, тъй като сме далече от него, докато повечето СОУ-та започват от 7:30ч.
Също така разбрах, че учат анг. като първи чужд и италиянски като втори по 11 часа седмично, ако не се лъжа.

# 85
  • София
Звучи добре... Два чужди езика в съчетание с изкуство! И това започване на часовете в 9 часа - определено съм заинтригувана. Но кварталът си е малко проблемен... Не, че другите не са... Мъжът ми се притеснява от района на Приложното и на Художествената... В нашия квартал си е много спокойно. Като родители е нормално да се притесняваме от всичко...
Много ти благодаря, че даде толкова полезна информация тук.
Желая на сина ти лека подготовка и успехи!

# 86
Художествената гимназия и за нас е вариант, прочетох с интерес темата.   bouquet
А къде ходят децата ви на уроци по рисуване?

# 87
  • София
Звучи добре... Два чужди езика в съчетание с изкуство! И това започване на часовете в 9 часа - определено съм заинтригувана. Но кварталът си е малко проблемен... Не, че другите не са... Мъжът ми се притеснява от района на Приложното и на Художествената... В нашия квартал си е много спокойно. Като родители е нормално да се притесняваме от всичко...
Много ти благодаря, че даде толкова полезна информация тук.
Желая на сина ти лека подготовка и успехи!
Благодаря и на Вас успехи! Имате време да помислите къде да кандидатствате  Wink

# 88
  • София
Художествената гимназия и за нас е вариант, прочетох с интерес темата.   bouquet
А къде ходят децата ви на уроци по рисуване?
Синът ми ходи на уроци при частен учител. Той си има ателие, където се събират децата и рисуват.

# 89
Извинявам се, ако не е съвсем по темата, но дали може да споделите, тъй като вече сте минали по този път, има ли училище в район "Възраждане" или широк център, в което от първи клас да има паралелка с насоченост към изобразително изкуство. Имам кандидат-първокласничка, която най-много от всичко обича да рисува и се справя прилично за възрастта си. Чувала съм за такива паралелки в 25 ОУ, в 144 - в Младост, а явно има и в 51, но са ни далече и в противоположна на работа посока. Мислех си дали има в 46 ОУ, но от сайта им не мога да разбера, а май то е само с хореография.
Много благодаря предварително за споделените мнения!
Успех на всички кандидатстващи за 7 клас.

Общи условия

Активация на акаунт