КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 234
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Извинявам се, ако не е съвсем по темата, но дали може да споделите, тъй като вече сте минали по този път, има ли училище в район "Възраждане" или широк център, в което от първи клас да има паралелка с насоченост към изобразително изкуство. Имам кандидат-първокласничка, която най-много от всичко обича да рисува и се справя прилично за възрастта си. Чувала съм за такива паралелки в 25 ОУ, в 144 - в Младост, а явно има и в 51, но са ни далече и в противоположна на работа посока. Мислех си дали има в 46 ОУ, но от сайта им не мога да разбера, а май то е само с хореография.
Много благодаря предварително за споделените мнения!
Успех на всички кандидатстващи за 7 клас.

Здравейте! 139 ОУ "Захарий Круша" се намира с широк център - кв. Лозенец с разширено изучаване на изобр. из-во и анг. език. 1 СОУ "Пенчо Р. Славейков" се намира на ул. "Стара планина" 11 в центъра близо до Нац. опера. За него мога да кажа, че имат дългогодишна традиция в обучението по изобр. из-во. Като първи чужд език изучават анг., а като втори исп. или руски по избор на кандидата, доколкото знам. Притежават басейн. /Споделям го просто като допъл. екстра./ 3 СОУ "Марин Дринов" също има такава паралелка, но се намират в кв. Илинден.

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 10:34 от INA BAMBINA

# 91
  • София
В 46 ОУ нямат паралелка с изобр. изкуство, а с хореография. Така, че ако държите на рисуването, това у-ще не Ви устройва. Това са училищата, който отговарят на критерийте Ви като паралелки за дадения район. За други не знам. Пожелавам Ви успех с избора!  Simple Smile

# 92
  • София
За всички онези, които се интересуват от Профилираната гимназия за изобр. изкуства "Проф. Н. Райнов" - тази година ще има само една паралелка от 29 места с компютърна графика. За съжаление другите две, които съществуваха миналата година, по художествена керамика и графичен дизайн няма да ги има. Разговарях с директора на училището.  Sad

# 93
здравейте, ние решихме да си направим един пробен изпит на 04.06 в 51 СОУ, ще отида тези дни да го запиша, а после и изпити в полиграфията и приложното, дано има късмет и да го приемат.
а дали с оценката от 51 Елисавета Багряна ще може да кандидатства и в други подобни училища, Ина имаш ли инфо за това? Мерси предварително   bouquet

# 94
  • София
здравейте, ние решихме да си направим един пробен изпит на 04.06 в 51 СОУ, ще отида тези дни да го запиша, а после и изпити в полиграфията и приложното, дано има късмет и да го приемат.
а дали с оценката от 51 Елисавета Багряна ще може да кандидатства и в други подобни училища, Ина имаш ли инфо за това? Мерси предварително   bouquet

Здрасти! Първо изпита на 04.06.2014г. не е пробен, а национален и е проверка на способностите по изобразително изкуство. Второ оценката от него важи за онези училища, които сте посочили в заявлението си /като изключим приложното, художественото и фотографското, както и "София"/ . Трето има определени срокове за подаването му - от 07.05.2014г. до 13.05.2014г. Заявлението си можете да свалите от сайта на РИО София град, но е нужно да платите предварително и такса 6.00лв по сметката написана пак на същия сайт за да бъде допуснато детето до изпита. В платежното нареждане трябва да са написани трите имена на ученика и ЕГН-то му. След това с него и заявлението отивате в училището, където учи в момента и подавате документите / поне аз така разбрах/, като спазвате горепосочените срокове. Изпуснете ли ги няма да може да се яви на изпита. Имайте впредвит, че , трябва да си извадите и медицинско свитетелство, в случай, че го приемат в някое от училищата като 51 СОУ напр., и решите да учи там.

# 95
Ина, за детето ще е пробен изпит, за да види как са му възможностите, ясно ни е че с този изпит се влиза в това училище, но на нас не съм сигурна как ще са ни оценките от матурите, а и целта ни е Свети Лука!

# 96
  • София
Ина, за детето ще е пробен изпит, за да види как са му възможностите, ясно ни е че с този изпит се влиза в това училище, но на нас не съм сигурна как ще са ни оценките от матурите, а и целта ни е Свети Лука!
В такъв случай значи конкретният ми отговор е, че този изпит важи за всички общообразователни училища в София, стига да имат парарелка с изобразително изкуство и да сте го написали в заявлението си. А иначе и нас ни мъчат притеснения за матурите... Sad не знам как ще се справи с това. Дано всичко мине успешно и за Вас и за нас и за всички. Praynig

# 97
мерси Ина, дано децата ни ги приемат където те искат и да се реализират, толкова уроци и усилия полагат ..., но пък най-важно е да са здрави.
 Hug

# 98
  • София
Да, наистина да са живи и здрави!  Simple Smile

# 99
Има подготвителен курс в моето училище ПГО ,, Княгиня Мария Луиза". Курса е безплатен. Детето идва с подходящите материали, а дори и да няма ще му се намерят Simple Smile Училището се намира в кв. Лозенец бул. Черни връх

# 100
  • Sofia
кога се провежда този курс,късно ли е вече за записване?

# 101
   Не е късно могат да дойдат когато искат попринцип децата рисуват по време на нашите часове Simple Smile Който иска може да дойде в сряда или четвъртък от 9 10 часа.

# 102
  • Sofia
само сутрин ли има часове?  /първа смяна е сина на у-ще/

# 103
   Не е късно могат да дойдат когато искат попринцип децата рисуват по време на нашите часове Simple Smile Който иска може да дойде в сряда или четвъртък от 9 10 часа.
За каква възраст е курса?
И да благодаря на Ина за информацията. Оказа се, че има паралелка с рисуване и в 41 ОУ, дано ни приемат, че ни е близо. За 1 СОУ коментарите в темата за него са доста негативни и се чудя, ако тук има някой, който е със скорошен опит и досег с паралелките там с рисуване за начален курс, ще съм благодарна за отзиви.

# 104
За деца след 7 клас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт