КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 059
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 45
  • Мадрид / София
mamamilk - да, вярно няма подготве, но когато аз учех там в 11 клас имаше само математика в повече от 12 клас, химия, физика, биология, география и подобни бяха до 10-ти вкл. Разбира се може да са променили програмата Wink

Мисля, че родителите се интересуват повече какво е сега, а не какво е било Peace
В 11. клас учат история, философия, физика и биология. Географията е до 10. клас, май и химията е до 10. Както вече казах, учат всичко от програмата за ЗП (задължителна подготовка) и по учебниците за ЗП.
В езиковите гимназии има паралелки с профилирана подготовка по някои предмети (например профил математика и информатика или химия и биология или хуманитарен профил). Те учат профилираните предмети по други учебници и имат повече часове по тези предмети.
Това за кое училище е? За всичките ли или само за някои?

# 46
  • София
За НГПИ "Свети Лука". Би трябвало и другите художествени да са по същата програма.

# 47
  • София
То е ясно, че щом те приемат в училище по изкуствата ще учиш повече специални предмети, отколкото например езици. Ние специално ще разчитаме на езикова школа за да не изостанем с английския.  Simple Smile Така наречената задължителна подготовка е стандартна, ми се струва, навсякъде и обхваща основните предмети. А за след гимназията - свят широк, възможности много.

# 48
  • София
Ако се намери родител на дете учащо в ПГИИ "Проф. Николай Райнов" да пише. Живо ме интересува една от техните специалностти - Художествена керамика!

# 49
  • София
Много се радвам, че тази тема беше повдигната. И моята дъщеря се ориентира към училищата с рисуване. Но и ние нямаме информация от първа ръка. Ще се радвам много, ако някой даде такава. Единственото, което засега е ясно, че изпитите в Художествената гимназия и в Приложните изкуства съвпадат. Няма да е възможно кандидатстване и на двете места... Не са обявени още и бройките по специалности.

# 50
  • Мадрид / София
Много се радвам, че тази тема беше повдигната. И моята дъщеря се ориентира към училищата с рисуване. Но и ние нямаме информация от първа ръка. Ще се радвам много, ако някой даде такава. Единственото, което засега е ясно, че изпитите в Художествената гимназия и в Приложните изкуства съвпадат. Няма да е възможно кандидатстване и на двете места... Не са обявени още и бройките по специалности.

По мое време можеше да се направи изключение за деца, които на са приети в Худ. гимназия и имат доста добър бал, да ги запишат в последствие в Приложни изкуства. Това, което незнам е, дали още я прилагат тази практика.

# 51
# 52
  • София

Здрасти ruba! Датите за явяване на изпити в Художественото и Приложното у-ще наистина съвпадаха, но аз разговарях с директорката на Приложното миналата седмица и тя обеща въпроса да се разреши в интерес на учениците. Впоследствие датите за явяване в Художествената гимназия се промениха и понастоящем са следните:
29.06.2014г. - Св. Лука
27.06.2014г. и  28.06.2014г. - Художествената гимназия
За повече информация трябва да влезнете в сайтовете на съответните гимназии. А относно инфо за възможните други училища или паралелки с изпит по рисуване съм публикувала в началото на темата кои са те в София и провинцията. Simple Smile

# 53
  • София
Що се отнася до бройките, които се приемат по специалностите в Художествената гимназия 2013г. бяха 52 места. Вероятно и тази година ще е така. Общият брой на местата в Приложното за същата година бяха 92 Мисля, че и те няма кой знае колко да са по - различни през 2014г.

# 54
  • София

По мое време можеше да се направи изключение за деца, които на са приети в Худ. гимназия и имат доста добър бал, да ги запишат в последствие в Приложни изкуства. Това, което незнам е, дали още я прилагат тази практика.
Не. Няма такава практика. Поне не понастоящем. Освен това БАЛА от 7 кл. не се взима на в предвид, нито и оценките от матурите. Единствено и само оценките от изпита в съответното у-ще.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 15:28 от INA BAMBINA

# 55
  • София
Оценките от матурата по БЕЛ и мат. са важни за НГИИ "Н. Райнов" и останалите СОУ-та в които има прифили с изобразително изк-во. Тоест деца, които са изкарали недай си боже двойки на матурите не могат да кандидатстват в нито едно профилирано у-ще. Те отиват само в непрофилирани паралелки.

# 56
здравейте, моя син също ще кандидатства с рисуване и ходи на уроци от 3 година, тази госпожата му, която е и преподавател в НПГ ги подготвя само с теми от изпита, преди си рисува пейзажи, комикси и герои от филми и игри, но сега се набляга на светлосенки, отражения и други подобни. Аз също съм на мнение че трябва да се ходи на курс, ако искаш да те приемат в такова училище, но пък си има и много талантливи деца. Бях приятно изненадана от дете на мой приятели, което учи медицина в Германия и сега имаше изложба, невероятно Simple Smile
Ние сме се ориентирали към Свети Лука и НПГ, но ще поддам документи и в др училища според интереса на детето, само дано и на матурите изкара добри оценки, че за тях курсове не сме взели Sad

# 57
  • София
Здрасти и на теб Вели! Значи ставаме две майки със синове, които ще борят изпитите по рисуване тази година! newsm10 Приложното е със страхотна материална база. Ходехме да го разгледаме преди година и нещо. Наистина не прилича на традиционното у-ще. За съжаление моето момче предпочита да са занимава с художествена керамика, а там такава самостоятелна специалност няма, въпреки, че според мен би трябвало да се предлага. Иначе тайно се надяваме да го приемат в Художественото, ала изпитите са трудни и конкуренцията може да ни отвее....но в крайна сметка така трябва и да бъде. Все пак там е доста по академично нивото. А иначе синчеца ходи от две години на уроци. Маса пари заминаха. Дано си е заслужавало старанията и времето. А вие в какви други у-ща мислите да се пробвате?

# 58
  • София
Св. Лука и НПГ са едно и също място - Национална гимназия по приложни изкуства.

# 59
Св. Лука и НПГ са едно и също място - Национална гимназия по приложни изкуства.
Свети Лука си е художествената, а НПГ така си пиша за http://www.npgpf.com/ Simple Smile относно това къде още ... ми идея си нямам смятам априлската ваканция да седнем и да ги разгледаме и обсъдим, надявам се избора да е само негов. Той иска анимация, ама кой знае какво ще стане  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт