КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 043
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 1 335
Ние след разочарованието миналата година молив не подхващаме...спря да рисува изобщо... Така че стискам палци и на краката за вашите деца!

# 1 336
  • Ланкър, планините Овнерог
Гледам, че вече има качени резултати от днешния изпит. Някой да се похвали?

# 1 337
Здравейте, изчетох цялата тема и ми беше много полезна. Благодаря на всички майки на седмокласници от предишни години за важната информация. Hug Пожелавам успех на всички кандидати за тази година. Дъщеря ми е приета в желаната специалност в Приложното, но никъде не намирам какви документи трябва да нося при записването?

# 1 338
  • София
Гледам, че вече има качени резултати от днешния изпит. Някой да се похвали?

Искам да Благодаря на всички майки, писали и споделяли през изминалите години!  bouquet Темата ми беше като наръчник през тази година.
И да се похваля-приети сме по първо желание в приложното!
никъде не намирам какви документи трябва да нося при записването?
Ето тук http://ngpisvetiluka.com/static.html са изброени!

# 1 339
Ехааа, две от две. Супер. Честито! В кои специалности сте?

# 1 340
Дъщеря ми е в пространствен дизайн, много е щастлива. Grinning  Grinning Grinning
Дано намери много приятели и се чувства добре там. .. надявам се, че училището е наистина добро и предлага качествено обучение.

# 1 341
  • София
Моята госпожица е рекламна графика! Гита, вървим по вашите стъпки  Laughing!

# 1 342
Дъщеря ми е в пространствен дизайн, много е щастлива. Grinning  Grinning Grinning
Дано намери много приятели и се чувства добре там. .. надявам се, че училището е наистина добро и предлага качествено обучение.

Здравейте . Реших да хвърля един поглед на темата и ми възникна следният въпрос.
Какви са впечатленията  Ви като цяло от училището и разбира се от съучениците  на Вашето дете.
Дъшеря ми завършва  8 клас в НПГПФ. Не съм доволна  . Като цяло каквито бяха неорганизирани при кандидатсването , с изнасянето на информация и класиранията ,такива са си и през учебната година.
Та замислям се да я преместя във Вашето училище , разбира се ако детето желае , но като цяло и тя е разочарована .В специалност графичен дизаин , но цяла година го изучават на сухо ( без компютри ). Половината клас разхайтена бригада - бягат от часовете , много отсъствия и т.н.  да не ви занимавам .
Видях , че се държат приравнителни изпити след 8 клас., но като цяло какво е Вашето мнение  за училището  и преподавателите.

# 1 343
Дъщеря ми сега завърши /до 15-ти бяха/ 8кл в НГПИ. Доволна съм. Много ги стягат по специалните предмети. Само учителят на нейната група по Рекламна графика е малко....хм...странен. Догодина се надяваме да не е той. Иначе още в края на 1-вия срок ги метнаха на компютрите. С Илюстратор работят. Даже бяха пуснали ОП за нови компютри и като гледах заданието, за доста сериозни машини идеше реч. Имаха една седмица практика - обикаляха из София да рисуват. Имаха и оценки. На края на всеки срок имат изпит, който се оценява с комисия. Абе, харесва ми училището.
Но по общообразователните предмети не ги натискат особено.

# 1 344
Утре е изпита по приложени изкуства на Божидар. Стискай те ни,ама много ни стискайте палци.Благодаря на всички .
Тонидел ...какво стана на изпита ... надявам се подготвяш документи и затова да нямаш време да кажеш резултата ... пък и не случайно детето е БожиДАР... всичко ще е наред Simple Smile

# 1 345

Здравейте . Реших да хвърля един поглед на темата и ми възникна следният въпрос.
Какви са впечатленията  Ви като цяло от училището и разбира се от съучениците  на Вашето дете.
Дъшеря ми завършва  8 клас в НПГПФ. Не съм доволна  . Като цяло каквито бяха неорганизирани при кандидатсването , с изнасянето на информация и класиранията ,такива са си и през учебната година.
Та замислям се да я преместя във Вашето училище , разбира се ако детето желае , но като цяло и тя е разочарована .В специалност графичен дизаин , но цяла година го изучават на сухо ( без компютри ). Половината клас разхайтена бригада - бягат от часовете , много отсъствия и т.н.  да не ви занимавам .
Видях , че се държат приравнителни изпити след 8 клас., но като цяло какво е Вашето мнение  за училището  и преподавателите.
Здравейте и от мен ... като ги гледам приравнителните изпити май не са лекички Simple Smile но ако детето има желание да се премести ... много ни е хубаво приложното училището. Дисциплина има. Мен за пет неизвинени класната ми звъня, има направена заповед за мъмрене за всяко дете с неизвинени и то поименно... тези 5 неизвинени, които е направила от закъснения, за наказание й се прехвърлят в първия срок на другата година. По специалните предмети ги държат много изкъсо, по цяла нощ твори, за да предаде всичко. По общообразователните - учителите си държат също, но нашите просто ги мързи да учат.... никой обаче не им е подарил оценка ... а по рисуване даже са оставили на поправка деца с 2-ки. Веднага се сприятелиха в класа .. естествено на групички са, но нямат някакви много проблемни деца.... Доволни сме като цяло. Миналата година, докато им излезе първото класиране на фотографското с изпит преди приложното, аз вече я бях записала в приложното... при такава организация на кандидат-гимназистка кампания и никакво инфо на сайта им ... не очаквам чудеса ....

# 1 346
Здравейте и от мен!
Догодина мислим да кандидатстваме в Приложното. Изчетох цялата тема и ми беше много полезна, благодаря на всички писали за отделеното време bouquet
А сега да питам някои неща, които прочетох в последните страници и са много важни за нас, за да си разпределим и насочим правилно усилията - как така оценките от матурите не са важни и даже и с двойки се влизало?!? Никъде в сайта на училището не видях схемата за балообразуването. Ако е така, ще си насочим усилията само в уроци по рисуване, а не и български и математика....И някой спомена, че имало уроци в 119 училище?

# 1 347
  • София
Здравейте и от мен!
Догодина мислим да кандидатстваме в Приложното. Изчетох цялата тема и ми беше много полезна, благодаря на всички писали за отделеното време bouquet
А сега да питам някои неща, които прочетох в последните страници и са много важни за нас, за да си разпределим и насочим правилно усилията - как така оценките от матурите не са важни и даже и с двойки се влизало?!? Никъде в сайта на училището не видях схемата за балообразуването. Ако е така, ще си насочим усилията само в уроци по рисуване, а не и български и математика....И някой спомена, че имало уроци в 119 училище?
Здравей!
Правилно си разбрала, че в специалните училища се влиза САМО с оценката от изпита по рисуване. Оценките от матурите НЯМАТ отношение към кандидатстването в арт училищата. Така, че съвета ми е да наблегнете на уроците по рисуване. Ходете при професионален учител, не по разни кръжоци в училищата. Подготовката има основно и водещо значение за крайния резултат. УСПЕХ!

# 1 348
Благодаря, Ина! Отговора ти направо ме изуми Shocked винаги съм мислила, че изпита по рисуване е важен, но се влиза по бал, както е в другите гимназии/например НПМГ, имаше отделни изпити за кандидатстване, но бала се образуваше заедно и с матурите и дипломите/. Добре, че не избързах да я записвам на Регалия, а колкото до уроците по рисуване, наясно съм, че само при учители ще ходи. Даже мисля, че ще има към Приложното такива курсове?

# 1 349
За съжаление не сме приети в приложното , даже и на второ класиране. За това не бях на кеф да пиша.Поне разбрах защо  до този момент майките не са били активни и какви наивни грешки  съм допуснала. Същевременно имаме 5,5 на проверка на способности и в тази връзка искам да питам за мнения за ПГИИ"Н.Райнов"

Общи условия

Активация на акаунт