КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 070
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 1 350
  • Ланкър, планините Овнерог
Благодаря, Ина! Отговора ти направо ме изуми Shocked винаги съм мислила, че изпита по рисуване е важен, но се влиза по бал, както е в другите гимназии/например НПМГ, имаше отделни изпити за кандидатстване, но бала се образуваше заедно и с матурите и дипломите/. Добре, че не избързах да я записвам на Регалия, а колкото до уроците по рисуване, наясно съм, че само при учители ще ходи. Даже мисля, че ще има към Приложното такива курсове?

Дъщеря ми ходеше на уроци при учители от Приложното. Самите уроци бяха всяка неделя в 119 СОУ. Започваха в края на октомври.
Единственото условие и връзка с у-щата към МОН е детето да не повтаря, т.е. все пак да има удостоверението за 7кл.

# 1 351
  • София
За съжаление не сме приети в приложното , даже и на второ класиране. За това не бях на кеф да пиша.Поне разбрах защо  до този момент майките не са били активни и какви наивни грешки  съм допуснала. Същевременно имаме 5,5 на проверка на способности и в тази връзка искам да питам за мнения за ПГИИ"Н.Райнов"
Здравей! Съжалявам за това, че не са приели детето ти в Приложното. Но за Николай Райнов мога да кажа само хубави неща, защото преди да приемат моето дете в Художествена гим-я се интересувах от него и се свързах с майка на такова дете. Тя беше повече от доволна, че то учи там и горещо ми го препоръчваше. В училището се учи разширено анг. ез. Учебните занятия започват в 9:00ч. Учат целодневно. Има само една специалност - ком. графика. 26 деца са в паралелка. Общинско е и е единственото такова с общинско финансиране. То следва програмата на МОН.

# 1 352
Благодаря ти за отзиваINА BAMBINA. Дано наистина си заслужава училището,защото сме го писали на първо място в заявлението си.Моля ако някой друг има преки впечатления от ПГИИ"Н.РАЙНОВ", моля да пише.Мисля, че ще е полезен и за други.

# 1 353
  • София
Благодаря, Ина! Отговора ти направо ме изуми Shocked винаги съм мислила, че изпита по рисуване е важен, но се влиза по бал, както е в другите гимназии/например НПМГ, имаше отделни изпити за кандидатстване, но бала се образуваше заедно и с матурите и дипломите/. Добре, че не избързах да я записвам на Регалия, а колкото до уроците по рисуване, наясно съм, че само при учители ще ходи. Даже мисля, че ще има към Приложното такива курсове?

Дъщеря ми ходеше на уроци при учители от Приложното. Самите уроци бяха всяка неделя в 119 СОУ. Започваха в края на октомври.
Единственото условие и връзка с у-щата към МОН е детето да не повтаря, т.е. все пак да има удостоверението за 7кл.
Цяла година ли продължават курсовете и колко излизат горе -долу като пари?

# 1 354
Всяка неделя без официалните празници, като към края имаха и през седмицата. По 25лв на ходене бяха. Материалите отделно си ги купувате.

# 1 355
  • София
Всяка неделя без официалните празници, като към края имаха и през седмицата. По 25лв на ходене бяха. Материалите отделно си ги купувате.
Мерси.

# 1 356
И така, приети сме в ПГИИ"Н.РАЙНОВ". Странното ми е , че не мога да намеря никакви актуални отзиви за това училище от непосредствено свързани с него. За Бога майки, пишете!

# 1 357
  • София
И така, приети сме в ПГИИ"Н.РАЙНОВ". Странното ми е , че не мога да намеря никакви актуални отзиви за това училище от непосредствено свързани с него. За Бога майки, пишете!

Не се учудвай! Училището не е много популярно сред родители и деца, защото е в периферията на София и изглежда незврачно. Така, че ти ще бъдеш пионера на нашата тема и ще напишеш първите си отзиви за него. 😀

# 1 358
Аз дори не го знам къде е. Дъщеря ми хич не пожела да се яви на проверката на способностите към МОН, та не съм ги и разучавала. Ама все си мисля, че някой май за него беше писал хубави отзиви назад в темата.

Знаех си аз, намерих поста
Цитат
Виждам, че споделяте мнения и затова реших и аз да се включа. В ПГИИ Николай Райнов, синът ми ходи с голямо удоволствие. Когато са ваканция се сърди, че не е на училище, което е показателно. Намери много приятели от всякакви класове. Учат по 13 часа седмично английски. Още от 8-ми клас имат керамика,графика и много живопис. Хубавото в това училище е, че учат всякакви художествени неща и скулптура и ще са запознати с всичко. Там също ще ги водят на практики. Разбира се нормалните предмети са слабо застъпени, но то това е така във всички художествени училища. Отношенията учител-учител са приятелски. Общо взето са като едно семейство. Учат от 9 сутрин до 3-4-5, в зависимост от часовете, но повечето остават да си пишат домашните там.
Имайте предвид, че в него се влиза с нормалния изпит по изобр. изк., който е към МОН. Този изпит не е натюрморт, а по тема, зададена от МОН. Миналата година избираха между 3 - едната беше рок музиканти след концерт. Поздрави на всички от старата група и извинявайте, че не успях да се включа на срещата, но късно видях съобщението  Hug

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 22:23 от Гита Ог

# 1 359
  • На края на вселената!
Някой да е записвал на курс по рисуване в Студио s? Намира се в Белите брези- 4-5 часа на седмица

# 1 360
Дъщеря ми е в пространствен дизайн, много е щастлива. Grinning  Grinning Grinning
Дано намери много приятели и се чувства добре там. .. надявам се, че училището е наистина добро и предлага качествено обучение.

Здравейте . Реших да хвърля един поглед на темата и ми възникна следният въпрос.
Какви са впечатленията  Ви като цяло от училището и разбира се от съучениците  на Вашето дете.
Дъшеря ми завършва  8 клас в НПГПФ. Не съм доволна  . Като цяло каквито бяха неорганизирани при кандидатсването , с изнасянето на информация и класиранията ,такива са си и през учебната година.
Та замислям се да я преместя във Вашето училище , разбира се ако детето желае , но като цяло и тя е разочарована .В специалност графичен дизаин , но цяла година го изучават на сухо ( без компютри ). Половината клас разхайтена бригада - бягат от часовете , много отсъствия и т.н.  да не ви занимавам .
Видях , че се държат приравнителни изпити след 8 клас., но като цяло какво е Вашето мнение  за училището  и преподавателите.
Здравейте, дъщеря ми е приета по първо желание (Фотография) в НПГПФ. В същото време е приета на първо класиране и в 31-во СУЧЕМ - Природо-математически профил с разширено изучаване на английски. Тя настоява да се запише в НПГПФ, но ние с баща й сме малко скептично настроени към това училище заради съмнения в нивото на общообразователната и чуждоезикова подготовка там. Моля да дадете повече информация за училището, защото до петък трябва да вземем решение.

# 1 361
  • Sofia
    Здравейте!
    Случайно открих темата, а щеше да ми е много полезна досега!
Тонидел, и моят син е приет в ПГИИ "Прооф.Н.Райнов". Днес ходихме двамата да го запишем и да види как ще пътува до там, че ни е малко далеч.
    Иначе той искаше в НПГПФ-Комп. анимация, но се разочарова още на изпита и не пожела даже да проверим дали е приет там. На мен организацията също не ми хареса и реших да не се занимавам повече.
     Много ми допадна директорката на ПГИИ, говорих с нея два пъти по телефона, изключително търпелива и мила жена. Отговори на всички въпроси, които имах, а ми даде и много информация за която не се бях сетила да питам.
     И аз се надявам да не сме сгрешили в избора на училище.

# 1 362
  • на път
В същото време е приета на първо класиране и в 31-во СУЧЕМ - Природо-математически профил с разширено изучаване на английски. Тя настоява да се запише в НПГПФ, но ние с баща й сме малко скептично настроени към това училище заради съмнения в нивото на общообразователната и чуждоезикова подготовка там. Моля да дадете повече информация за училището, защото до петък трябва да вземем решение.

Аз биз записала моето дете в 31-во, за да получи стабилни знания, а на уроци по рисуване може да си ходи и да се подготвя колкото си иска ...

# 1 363
Гита Ог,INA BAMBINA, много ви Благодаря за съпричастността към моите проблеми свързани с отречено ми от мъжки пол. FUN,щастлива съм,че си пиша и задочно се запознах с майка  на бъдещ съученик на Божидар. Днес и ние се записахме в ПГИИ"Н.РАЙНОВ" и също много ни хареса училището и атмосферата. Учителите изглеждат спокойни и мили.Проблем изглежда само транспортът,  но считам,че и децата,и родителите ще се организираме. Много благодаря на всички ви за подкрепата.

# 1 364
Дъщеря ми е в пространствен дизайн, много е щастлива. Grinning  Grinning Grinning
Дано намери много приятели и се чувства добре там. .. надявам се, че училището е наистина добро и предлага качествено обучение.

Здравейте . Реших да хвърля един поглед на темата и ми възникна следният въпрос.
Какви са впечатленията  Ви като цяло от училището и разбира се от съучениците  на Вашето дете.
Дъшеря ми завършва  8 клас в НПГПФ. Не съм доволна  . Като цяло каквито бяха неорганизирани при кандидатсването , с изнасянето на информация и класиранията ,такива са си и през учебната година.
Та замислям се да я преместя във Вашето училище , разбира се ако детето желае , но като цяло и тя е разочарована .В специалност графичен дизаин , но цяла година го изучават на сухо ( без компютри ). Половината клас разхайтена бригада - бягат от часовете , много отсъствия и т.н.  да не ви занимавам .
Видях , че се държат приравнителни изпити след 8 клас., но като цяло какво е Вашето мнение  за училището  и преподавателите.
Здравейте, дъщеря ми е приета по първо желание (Фотография) в НПГПФ. В същото време е приета на първо класиране и в 31-во СУЧЕМ - Природо-математически профил с разширено изучаване на английски. Тя настоява да се запише в НПГПФ, но ние с баща й сме малко скептично настроени към това училище заради съмнения в нивото на общообразователната и чуждоезикова подготовка там. Моля да дадете повече информация за училището, защото до петък трябва да вземем решение.

Предвид славата на НПГПФ и аз бих избрала 31-во. Но принципно ако трябва да избирам език или професия, която ти дават в ръцете, бих избрала второто. Така и направихме миналата година. Изборът беше между 18-то френската паралелка и НГПИ. Е, НГПИ е много по-добрия избор според мен и дъщеря ми. Език се учи и без да го искаш в днешно време. Най-важно е какво иска детето, а не после цял живот да натяква.

Общи условия

Активация на акаунт