Отговори
Здравейте мами!
На скоро се сблъсках със системата ИСОДЗ. Детето ми е на 7 месеца, но всички познати имащи малки деца ми препоръчват да запиша моето в детски ясли/градини за да си чакало "ред" и да трупало точки. Та направих аз регистрация в ИСОЗД , но не можах да се запиша за нито едно детско заведение, дори не ми излизат секциите "критерии,точки кандидатури" , а само профилите на родителите и детето. Направих обратна връзка с тях и ми отговориха, че за да създам кандидатури детето ми трябва да има навършили 10 м. и след като се обяви прием за набор 2014. Проблемът ми идва от там, че моя приятелка е записала детето си в системата една седмица след раждането му (през 2012) и следователно за детски градини. Защо аз не мога?  newsm78 Cry

# 1
Това вече не важи - няма значение кога ще го регистрираш, защото трябва да има навършени 10м, за да участва реално в класирания. И аз бях чувала легенди как ги записват още преди раждането, но...не става (вече). Разбира се винаги има и  "изключения" (според мен те са записани по "друг начин") - например бебе на 6м да се класира за ясла...  newsm78
Освен това точки не се "трупат" според това колко време ще стои в системата, а според различни критерии - тази година, например, след 5то класиране (когато уж трябваше да са стигнали до деца с 8.1т) пак се появяваха деца с по 9-10т, които, явно, току-що са записани...

Успех Wink

# 2
  • София
Да точно така няма значение колко време ще виси в системата шанса при кандидатстване е един и същ. Друг е въпроса че някои родители записват детето си което да речем с късмет е прието на 10 месеца, след това не го водят и правят уговорки да плащат такса една година за да им се "пази мястото" за когато решат да го пуснат. Моя син така го приеха на 1.7 месеца имахме други планове и ми се видя много малък и го отписах разбира се. Сега за сметка на това пътуваме до другия край на София за ясла, но поне ми е чиста съвестта Simple Smile

# 3
Благодаря ви!   Hug Точно това ми се искаше да чуя, защото вече си мислех, че нещо съм сгрешила при регистрацията . И на мен не ми се иска да я давам преди да стане на 2, но....ще видим какво ще стане има време за сега.

# 4
Проблемът ми идва от там, че моя приятелка е записала детето си в системата една седмица след раждането му (през 2012) и следователно за детски градини. Защо аз не мога?  newsm78 Cry
Тя е направила същата регистрация като теб с основните данни на детето и родителите и дотам. Сигурно това е имала предвид като ти е казала "записване в системата", т.е. регистрация на профил.
Системата не допуска кандидатстване преди навършване на 10 м. - за ясла и преди навършване на 3 г. - за градина и преди да е обявен приема за съответната година, точно както са ти отговорили официално. Ако твоята приятелка твърди друго, не е вярно.

Когато познати ти препоръчват да си запишеш детето в ясла, за да трупа точки, имат предвид буквално това. Да намериш начин, независимо какъв, да запишеш детето в ясла, после да си държиш детето у дома, но да се води, че посещава (като си плащаш таксата), в резултат на което, когато дойде време да кандидатстваш за градина детето ти ще има 1 допълнителна точка заради това, че е посещавало ясла.

# 5
Момичетата са ти дала много точна информация относно записването в системата.

Аз само  искам да ти обърна внимания да се запознаеш подробно със системата, видовете класирания и периодите на реално тръгване на дечицата на ясла/градина, както и с начините на отлагане на самото тръгване. При дечицата родени първата половина на годината  вариантите на тръгване  в общи линии се свеждат до тръгване на 1,6 м. или 2,6 м. +/- някой и друг месец. В първия случай са още мънички (поне според моите разбирания), а във втория случай се получава луфт след края на отпуската по майчинството и момента с тръгване на детето в ДЗ.
Във форума има и конкретна тема за приема в ДЗ. Има много полезна информация, а и момичета са много отзивчиви. Ако имаш време хвърли поглед на инфото на първа страница, а и на предишните теми:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=785609.0;topicrefid=4

Извинявам се, ако съм досадила    bouquet   но много майчета пропускат шансове за децата си, само защото не са имали инфо или нещо не са довидяли.

# 6
Много благодря за информацията. Доста от нещата сега ги чувам от вас и със сигурност ще са ми от полза. Ще се запознаея по подробно с всичко това

# 7
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=785609.0 тук задавайте въпросите си.

Общи условия

Активация на акаунт