За каква възраст е подходяща тази книга според вас?

• 21 089
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Благодаря на отзовалите се!  Hug

# 46
Морена, ето и от мен мнение за книжките:

11.   Джелсомино в страната на лъжците   Дж. Родари - четохме я като беше горе-долу на 6-7, мисля, че му хареса, после я чете и сам, но той харесва Джани Родари (примерно малкия не го хареса преди време и скоро не съм предлагала пак, ще изчакам малко)
12.   Пътешествието на синята стрела    Дж. Родари - Синята стрела я четохме и нея около 6, сега на малкия я почнах зимата (нямаше още 6), но някак не го впечатли и остана за по-нататък
14.   Надолу по вълшебната река    Ед. Успенски - с големия опитах около 5-6 години и не се прие особено, явно му беше рано
15.   Училище за клоуни   Ед. Успенски - някъде за над 8 г. според мен

# 47
  • у дома
Приказки   Оскар Уайлд - за доста по-натам, те са много тъжни...веднъж бях чела 1-2 на детето, разплака се... дълго ги помнеше... аз самата съм ги чела в късен пубертет, ами също ги преживявах...
Изучават се по програма в шести клас в училище-значи са за около 11-12 годишни  Peace

# 48

Питане за:  „Смешни семейства“ от Гунел Линде
Открих я в "Читанка"   http://chitanka.info/text/25482-smeshni-semejstva
   Не съм чела като дете тази книжка,нещо ми е убягнала и за баткото....,та незнам на малката дали да я предложа сега/на 8 годинки е/. Четох откъс и ми се стори подобна на "Приказки за страната Алабашия",Карл Сандбърг.

# 49
  • Варна
На пръв поглед изглежда забавна, аз ще я предложа на моя младеж. Той не харесва много да чете книги в електронен формат, но знае ли човек Simple Smile. Не помогнах с преценка   Rolling Eyes.
Благодаря, че сподели книгата!  bouquet

# 50

Два романа,от поредицата "Европейски разказвачи XX - XXI век" на издателство "Емас,от  чешката авторка Ива Прохазкова:

и    
За каква възраст са подходящи?

# 51
  • Sofia
Ру, аз смятам да купуваме всичките книги на Емас от детските им поредци.
Та съм ги прегледала и харесала всичките, както и най-новата - "Покровителят на крадците".  Simple Smile
Личната ми преценка е, че в поредицата "Големите разказвачи..." повечето (ако не всички) книги са подходящи за по-малки деца  - до към 9-10г някъде, а "Европейските разказващи" са сякаш за по-големи -  9г.  и нагоре. Преценката ми е въз основа на анотациите само. Надявам се и някой с реално впечатление ще си каже мнението.

# 52
  • София
Приказки   Оскар Уайлд - за доста по-натам, те са много тъжни...веднъж бях чела 1-2 на детето, разплака се... дълго ги помнеше... аз самата съм ги чела в късен пубертет, ами също ги преживявах...
Изучават се по програма в шести клас в училище-значи са за около 11-12 годишни  Peace
На нас сега са ни  в списъка за 4 клас... нямам идея кога се изучават нагоре и догодина ще се учат ли, че ги дават сега.

# 53
  • София
Кажете за Повелителят на мухите за каква възраст е според вас. Срещам по филми и книги как 10-12 год. деца я четат, но наистина дали е подходяща за 10 години...не съм я чела, но навсякъде отзивите са много добри...аз също мисля да я минна един етап, но до тогава дали да я предлагам на детето се чудя или е тежичка?

# 54
  • Варна
Не съм чела книгата, но като съдя по коментарите в Читанка, първо бих я прочела аз и след това да я предложа на детето. Според мен е за 12+ (съдя само от прочетените коментари). Ако решиш да я даваш за прочит, моля да споделиш как я е приел сина ти!

# 55
  • Варна
Спомних си, че съм срещала заглавието в темата "В момента чета..." ето и отзиви от там, до долу има мнения за книгата. И от още една тема - цък.
Аз определено  ще я прочета!

ПП. Извинявам се, за двата последователни поста!

# 56
  • София
Мерси, може би първо аз ще я прочета и после ще преценя. Simple Smile Той и без друго има книжки за сега не една и две, които да чете.

# 57
  • София
Мда, зачетох я аз преди да му я предложа и на мен ми идва за 11-12+ книгата, със сигурност това лято няма изобщо да му я предлагам...по натам, но в един момент мисля, че може и да му допадне, приятно е написана.

# 58
Angel, може да му предложиш "Революция на пеперудите" от Уилям Бътлър. Прилича малко на "Повелителя". Същите теми засяга, но според мен може да се възприеме от деца по-лесно.

Аз смятам да пробвам моя с "Играта на Ендър". Вече се чудя какви книги да измисля, че да го впечатля. Толкова много са ми в главата, но като си "прелиствам" заглавията, все ги отхвърлям като неподходящи точно за него.

# 59
  • Варна
"Играта на Ендър" не е ли писана за възрастни или поне за по-големи деца?
По мое мнение 12-13г. могат да я прочетат, но за разбирането на книгата ми се струва, че трябва 14-16г+ .

Общи условия

Активация на акаунт