Любители на котки - тема 82

• 44 385
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Естел, изобщо няма да му е до пишкане на Мърчо. Не само това, но от стреса поне още половин/цял ден няма да го прави. Нито пък им е до ядене и пиене на вода. Ако започне да диша с отворена уста и изплезен език, да знаеш, че е от страх, а не от жажда и даване на вода може само да го задави, а не да му помогне. Щом полетът е само 2 часа - няма какво да му мислиш. Купи постелка, която е като памперс и постели. Все пак да не вземе да се изпусне. Вземи и резервна за всеки случай и това е. Имай предвид, че някои компании не допускат 2 животни в салона. Затова навреме направи заявката, за да не се заеме "мястото".  Wink  

Лек път! И да не забравиш да ни навестиш след това и да разкажеш как е понесъл пътуването.  Hug

# 61
Естел, вероятността котето да има нужда да пишка през тези - хайде да кажем 5 часа, в които ще пътувате, е минимална. Има памперси-пелени за бебета - подложи на дъното, ако стане беля случайно, тя ще поеме. Не съм пътувала със самолет, но котките ми пътуваха с кола около 6 часа май беше. Те така бяха стресирани, че нищо не правиха - ни храна, ни вода, ни тоалетна. Всичко си имаха, но нищо не пожелаха. (

Таня, писали сме заедно, но го оставих за второ мнение.  Peace

# 62
Estell имам позната която на скоро пътуваше със самолет ,но с кученеце. Май до Италия беше. На нея и искаха мека клетка също с определени размери. Ако искаш да я попитам как е било.  Тя беше споменала, че  слагала на дъното пелени за възрастни.

# 63
Днеска става един месец от смъртта на Алито...  Cry
Има чувството, че сме били заедно преди цяла вечност... Де да можех и аз като петгодишната ми дъщеря да си я спомням само с радост.

Момичета, мислите ли, че  към септември ще бъде вече безопасно да вземем котка у дома? Заради заразата. Много ме е страх. Изпитвам някакъв панически ужас, че другото коте може да се разболее от същото. Тази болест ми показа Ада. Казвам ви го без изобщо да преувеличавам. По-големи мъки не съм си и представяла...

# 64
  • Варна
Днеска става един месец от смъртта на Алито...  Cry
 Де да можех и аз като петгодишната ми дъщеря да си я спомням само с радост.
Hug

Utro77, не смея да дам мнение кога ще е безопасно за ново котенце.
До две седмици съм решила, ако всичко е наред с Маги, да я водя на кастрация, и тогава ще питам моите ветеринари. Hug

# 65
  • София
Танче, Шели е глуха ( със сините очи). След като я взехме разбрахме, но категорично отказахме да я върнем и до сега изобщо не съжаляваме. Глухотата не е проблем за нас, Каси отлично я ориентира кога е сипано яденето и кой е на входната врата и какво се случва в къщи, като водач и е  Joy
Друго да те питам - на каква цена вземаш храната от ибей? Сега погледнах тази с фибри (2 кг), която ми трябва на мен, но ми излиза по-скъпа отколкото е тук.

# 66
Utro77, не смея да дам мнение кога ще е безопасно за ново котенце.
До две седмици съм решила, ако всичко е наред с Маги, да я водя на кастрация, и тогава ще питам моите ветеринари. Hug

Стейси, ще ти бъда благодарна, ако се сетиш да питаш. Аз моите ветеринари не искам да ги виждам засега... Панлевкопения беше болестта.

# 67
utro, ще дойде и времето, когато ще си спомняш Али с радост  Hug

# 68
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=659369284121915&set= … ype=1&theater още котнце, май са майнички .

Утро , другото коте ако е ваксинирано , може би не е проблем .

Моя позната пътува с котарак до Германия и обратно . Има ограничения в теглото на котката, за да ти разрешат да го вземеш с тебе , ако не в багажното . Клетката най-обикновена беше ,беше му и дала хапче успокоително да спи , че иначе щял да овреши самолета. Било забранено да го изкарва от клетката, но като я нямало старшата стюардеса , другите и давали да го вади и "ай котенце ай"  Mr. Green Различните компании , мисля имат различна политика и изисквания , те бяха с България еър . Уиз еър животни не дават да се возят.

# 69
Аз съм пътувала с моят мъжки котарак до Атина, но ветеринарят му беше дал успокоително. Съветвам те и теб да направиш същото, защото шокът е голям. И да напомня, че трябва да има паспорт.

# 70
Паспорт европейски и всички ваксини и чип .

# 71
  • Be realistic - plan for a miracle.
Данъче: Фрея отблизо... (леко пипната в инстаграм:))

Скрит текст:

Утре ще я водим на кастрация в ЦВК. Знам, че е правилното нещо, но въпреки всичко чувствам притеснение и тревога, че ще оставим мъничката в ръцете на лекарите, дори няма да сме там, когато е най-безпомощна. Стискайте палци... моля ви  Praynig

# 72
Sway, стискам!
Спокойно, бързо ще мине. Неприятното е излизането от упойка на животинката, но минава, забравя се Hug.

# 73
  • на морето
....
asha , как го приеха Рижко? Втората снимка е много готина - как го следват черните братя hahaha Много са хубави! Peace

Днес  го изкъпах Рижко по живо -по здраво .Сама ! Само не прие  екстрата да го изсуша "механично" .Изблиза се порядъчно и се нави на кравай да спи .
Ами нормално го приеха, Измичка  Hug .С много душене и опознаване .Малко си поръмжаха с някои котьовци , но до там останаха ексцесиите .Той е и мъничък още - годинка и нещо - и няма мераци да се налага .Нали има папо , меко легло и мацки ... Mr. Green Още не му е кротясал хормона и тръгна да прави показно на момчурляците в къщи как се оправят маци...безопасно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green / Последната некастрирана от моите се разгони от два дни и и се изреди цялата кастрирана мъжка дружина . А тя остана , защото  отказаха да я кастрират миналата година понеже  била бременна .Но бебоците се споминаха , а малко след това намерих Томи , Бланка ,Оди и Чери и тя , заедно с още две други маци ги осинови .И я оставих да ги отгледа ...После се завъртяха месеците , котетата и т.н. и  ...докато се усетя пак се меракландиса . Та , докато й се изреждаха  явно затвърдиха "мъжката дружба "и днес ги оставих дупе до дупе с единия от черните да спят на фотьойла .Сега и те доволни и тя доволна . Докато се усети , че на "безопасни игли " е попаднала и се меракландиса отново ще съм я "ушетала ". В понеделник ще направим уговорка с докторите ,кога да я заведа .

# 74
  • на морето
Estell ,  Hug Hug Hug

Добре ще е ,наистина, да резервираш , т.е. да заявиш предварително , че ще пътувате с котка . И да попитате имат ли други конкретни изисквания .
Значи ..., мога да ти разкажа какво видях ,че правят / искат на Летището когато изпратих Ричо /белия котарак / в края на септември .Това е и единствения път , когато съм изпращала коте със самолет .

Ричи тръгна в нещо такова като вид :
Те са сглобяеми и са на номера .Мисля , че беше 8 или 10 , не помня .При чекирането го претеглиха както беше в чантата .Беше някъде към 4 кг и половина .Максимумът , който се допускал , зада се вземе котето в кабината е 6 кг. Това го помня добре , защото ден -два предварително ме пратиха да го претегля в съседния вет.кабинет за справка.
Естествено , документите също трябваше да са ОК . Специално следяли всички ваксини и обезпаразитявания .Ричо беше и чипиран , но не съм 100% сигурна искат ли го на летището .Ако искаш , за по -сигурно , преди да тръгнете го заведи на прегред и поискай протокол за здравословното му състояние с подпи и печат от клиниката / ако може и на англ. ще е чудесно /
Семейството , което беше се съгласило , да придружи Ричо си беше харесало и взело още едно коте за себе си . Искаха да я транспортират в платнена чанта , но не им разрешеха , въпреки , че на някакво тяхно първоначално запитване им дали утвърдителен отговор . Добре , че момичето от Фондацията си имаше едно на ум и бяхме взели за всеки случай още една такава пласмасова транспортна клетка . Дадохме им я  и си взеха с тях писаната , а после вече как са се оправили с връщането им -не знам .
Дано съм била от полза .Лек и безпроблемен път от все сърце желая и нека броя на излитанията да е равен на броя на пиземяванията ! Hug Hug Hug Hug Hug

пп. Аз съм доволна от тези  билкови таблетки

Намерих ги в ценови диапазон от 5 лв и нещо до 7 -8 лв . На опаковката пише , че за да има ефект трябва да се започне да се дават няколко дни преди Събитието .По принцип ефектът им бил кратък.
Препоръчаха ги в кучешката тема като превенция за Новогодишната пукотевица - а Лора си умира от страх от такива шумове .
Стават и за котета . Прилагат се при предстоящи сресови ситуации - посещение при лекар , пътуване и т.н
1 таблетка е за 8 кг тегло. Последно ги използвах , преди няколко дни ,като изпращах групата с Глорито за Германия . Дадох на Оди и на Чери по половинка и бяха удивително спокойни . Като ги заведох за кастрация се стигана до лигавене , пенявене и изпускане от страх . Разликата за мен беше очевадна - ефекта на хапчетата  също .

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 19:13 от asha

Общи условия

Активация на акаунт